Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nikde ve fóru jsem neviděl zmínku o eliminování jednoho (jak-kdy významného) vedlejšího účinku - a to roztažení žilek v očích - což má za následek nám všem známý jev : červené oči. Samozřejmě snižování nitroočního tlaku je dobré jako prevence před zeleným zákalem, pokud se ale někdy dostanete do situace, kdy by někomu jinému (nebo vám) vadilo, že máte červené oči, můžete zkusit oční kapky --- Visine --- (účinná látka tetryzolini hydrochlorid). (doufám že tímto nedělám reklamu, v úmyslu to rozhodně nemám)
Funguje to naprosto spolehlivě a perfektně. Jedna dvě kapky a za 5 minutek máte bělmo bílé jak pozadí fóra groweru :-) . Stojí to kolem 80 Kč, maj to snad v každé lékárně a vydrží to dlouho.
Jednoduše to zúží cévky v oku a je to... Účinek trvá dost dlouho, je to normálně určeno pro přecitlivělost očí, alergie apod., takže žádný svinstva, prostě úplně fklidu.
Nepoužíval bych to pořád, naco taky, ale někdy se to docela hodí...
[Edited by THeCed on 18-05-2001 at 01:11 AM]
Kvalita je někdy více - třebas - celý balkon v energitce.
Sranda byla,kdyz je u me matka asi tak pred 4lety objevila...Jednou mi dosly tak blbe,ze mi to vyslo akorat na jedno oko,ten pohled opravdu stoji za to.
Jo, je to dobré, ale jenom občas. Když to kapeš často, tak se Ti potom bude zdát, že se bez toho nerozkoukáš.
Rozjede Ti to docela dobře oči, parádně se Ti hýbou, ale
nesmíš si na to příliš zvykat. Znám pár případů, které se
bez toho skoro neobejdou. Nekecám. Bacha na to.
No na mě visin zabírá,ještě mám nějaké antialergické kapky,ty se mi zdají ještě lepší,musím se podívati jak se jmenují,mě totiž po visinu hrozně pálí oči
Díky všem za reakce,
samozřejmě že to není dobré používat často, já sám jsem si párkrát ráno všimnul (potom co sem si večer/v noci nakapal visinky) že mám červený oči (zajímavý jev). Ta rozmlženost se u mě neprojevila, asi tím že sem to nikdy nepřeháněl, sem tam 1 maximálně 2 kapky a šmitec. Teď už sem je neměl asi 3 měsíce a vůbec ničemu to nevadí.
Ve společnosti dobrých pohodových lidí to nemá smysl.
Kvalita je někdy více - třebas - celý balkon v energitce.
No když ono nejde až zase tolik o to, jestli máš nebo nemáš červený oči, ale spíš o to že mít je červený je dost nepříjemný. Fakt že vydržet se to bez nich dá taky, ale pro lidi z citlivýma očima (viz. já) nic moc. Pak se občas stane že mi to i dost kazí náladu a to za to fakt nestojí. Tý "závislosti" se fakt nebojim. Možná nějaká je. Fyzická však těžko.
Já Visine používám pokaždé, když jdu do netolerantní společnosti. Strašně se mi uleví, když vím, že nikdo nic nepozná. 2 kapky do oka. Účinek trvá až 6 hodin. Já kapu po hulení, kamarádka před a funguje to taky.
V době, kdy jsem na hulení ujížděl (6 týdnů non-stop, první prd hned ráno před snídaní, poslední večer před spaním) jsem bral Visine taky. Po každém zahulení. Žádný návyk, nebo podrážděné oči se nekonaly.
Jo,Visine je osvědčenej tip.Někdy fakt valím bulvy když na sebe kouknu:-)).Nejlepší je jointová přestřelka proložená několikahodinovou brutální pařbou(teď třeba Black and White).
Tak jsem se kouk kapky který se mi zdají lepší,než visine se jmenují alergocom,ale bohužel jsou k dostání jen na předpis.Nepálí mě po nich oči,i ůčinek se zdá být delší