Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1425 

Příspěvek č. 49

Reknete mi - je lepsi mit nejakej javascript v prohlizeci na ovladani a nebo je lepsi napsat na to aplikaci (windows)...ja bych to videl radsi na prohlizec, preferuju Chrome....Zeframe jak to vidis?

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 21-11-2012 v 15:09 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sysoft
Stálý Člen

Karma uživatele sysoft - 84% PěstitelskáKarma uživatele sysoft - 84% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 50

v arduinu pres LAN modul i kdyz jednodussi pro zacatek by byl txt soubor na SD karte s parametrama.

Old Post 21-11-2012 v 15:27 PM
sysoft je offline   Profil uživatele sysoft   Find more posts by sysoft   Foto galerie člena sysoft   Click here to Send sysoft a Private Message   Add sysoft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1425 

Příspěvek č. 51

citace:
Původní příspěvek od sysoft
v arduinu pres LAN modul i kdyz jednodussi pro zacatek by byl txt soubor na SD karte s parametrama.


Nerozumim odpovedi...mozna uz jsem unavenej :-)

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 21-11-2012 v 15:30 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sysoft
Stálý Člen

Karma uživatele sysoft - 84% PěstitelskáKarma uživatele sysoft - 84% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 52


predpokladam ze se bavime se o ovladani toho bazeku pres WEB rozhrani by to bylo na zacatek dost obtizne pro programovani (mozna) na zacatek by stacil ini soubor na SD karte s informaci treba kdy roznout, zhasnout, vlhkost - zapnout zvlhcovacku, teplota - odvetrat . vyvoj bych videl po jednotlivych cidlech a az toho bude vic tak uz to delat pres html stranky nebo primo pres modul s displejem a keypadem. na to moduly mam

Old Post 21-11-2012 v 15:41 PM
sysoft je offline   Profil uživatele sysoft   Find more posts by sysoft   Foto galerie člena sysoft   Click here to Send sysoft a Private Message   Add sysoft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 53

taky si myslim, ze by se melo postupovat po jednotlivych cidlech, to ovladani pres web bych nechal uplne nakonec

Old Post 21-11-2012 v 16:06 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1425 

Příspěvek č. 54

Me display nepomuze, jde mi o vzdalenou spravu. LAN modul samozrejme, uz chapu.

Bez toho web rozhrani nevim jak to kontrolovat na dalku, ini soubor to asi taky neresi.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 21-11-2012 v 16:07 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
r-man
Stálý Člen

Karma uživatele r-man - 83% Pěstitelská

Registrován: Apr 2002
Příspěvků: 1425 

Svetlo Příspěvek č. 55

Takze zacinam resit jednotlivy stavy, aby se to dalo naprogramovat...

Potrebuju ridit svetlo a monitorovat, jestli to dela to co ma
- v urcity cas zapnout vystupy na rele na osvetleni
- v urcity cas vypnout vystupy na rele na osvetleni
- kazdych 10 minut kontrolovat stav
- Cas bude podle modulu realnych hodin (maji vlastni baterku, chraneno proti vypadku)
- hodiny i casy spinani se budou dat nastavovat v prohlizeci
- monitoring pomoci cteni stavu rele
- monitoring pomoci svetlocidla
- graficke zobrazovani vysledku monitoringu v prohlizeci
- alarm(mail+zobrazeni v prohlizeci) pokud je stav rele zapnuto a zaroven svetlocidlo hlasi tmu

==program
1.nactu stav rele->nactu stav svetlocidla->vyhodnotim jestli je svetlo nebo tma
a. Je rozsviceno(rele i cidlo hlasi svetlo) a je doba, kdy ma byt rozsviceno - stav OK, zobrazit v prohlizeci
b. Je tma (rele i cidlo hlasi tmu)a je doba, kdy ma byt tma - stav OK, zobrazit v prohlizeci
c. Je rozsviceno (rele i cidlo hlasi svetlo) a je doba kdy ma byt tma - stav NOK, zhasnu (pockam 1 minutu) a znovu spustim kontrolu. Po trikrat neuspechu poslu alarm a prestanu se snazit.
d. Je tma (rele i cidlo hlasi tmu) a je doba kdy ma byt svetlo - stav NOK, rozsvitim (pockam 1 minutu) a znovu spustim kontrolu. Pokud je stav NOK, zhasnu (vypnu rele), pockam 10 minut (cooldown lampy po vypadku elektriky). Po trikrat neuspechu poslu alarm a prestanu se snazit.

e. rele hlasi tmu a cidlo hlasi svetlo...tady jeste nevim
f. rele hlasi svetlo a cidlo hlasi tmu...tady jeste nevim


Dava to smysl? Jsem dneska dost utahanej, tak jestli tam neni logicka chyba.

**GROWDUINO - Kompletni vzdalene rizeni a monitorovani klimatu**
**R-Man's Chilli - driven by Growduino**--**GROWDUINO - Project thread**
!!!**R-Manuv druhy OUT - California Indica + Mendocino Madness 2013 - UKRADENO**!!!--**R-Manuv prvni OUT - California Indica + Power Skunk 2012** - **R-Manova bedna® IV - Matka z Mendocino Madness****R-Manova bedna®** - **R-Manova bedna® II/1000W** - **R-Manova bedna® III/1000W MH->1000W HPS**
Nekonopné fotky Navod na upgrade zvlhcovace Video rust ze seminka by R-Man® + sound Luxusni odhlucnena pestirna

Old Post 21-11-2012 v 16:10 PM
r-man je offline   Profil uživatele r-man   Find more posts by r-man   Foto galerie člena r-man   Click here to Send r-man a Private Message   Add r-man to your buddy list     Navštiv homepage uživatele r-man! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sysoft
Stálý Člen

Karma uživatele sysoft - 84% PěstitelskáKarma uživatele sysoft - 84% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 56

chce to nejdriv rozchodit zaklad a navic kdyz budou cidla tak ti bude stacit na zacatek jen jednoduchy html vystup o teplote, vlhkosti a svetle, a o klima se postaraji cidla kterym nastavis pevne hodnoty (treba teplo v pestirne pod 22C zapne topeni nad 30 zapne turboodtah, nizka vlhkost zapne zvlhcovacku v 7 zapne svetlo v 19 zhasne) ty hodnoty moc nemenis a staci kontrolovat (muzes do logu zaznamenavat hodnoty s casem )

Old Post 21-11-2012 v 16:17 PM
sysoft je offline   Profil uživatele sysoft   Find more posts by sysoft   Foto galerie člena sysoft   Click here to Send sysoft a Private Message   Add sysoft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 57

presne tak jak pise sysoft, udelal jsem blokove schema toho rizeni , hodim jsem video toho schematu jak by to melo regulovat, taky by se melo asi vymyslet podle ceho to regulovat, jestli podle nejakehe PID regulace nebo klasicka jedna hodnata + hystereeze

Old Post 21-11-2012 v 16:34 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 58

taky se me dost osvedcilo regulovat spis teplotu v mistnosti kde stoji skrin ,nez samotnou skrin, respektive regulovat obe teploty,

Old Post 21-11-2012 v 16:38 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 59

r-man neuvazoval si jeste o komtrolu pres kameru??

Old Post 21-11-2012 v 16:40 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sysoft
Stálý Člen

Karma uživatele sysoft - 84% PěstitelskáKarma uživatele sysoft - 84% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 71 

Re: Svetlo Příspěvek č. 60

citace:
Původní příspěvek od r-man
Takze zacinam resit jednotlivy stavy, aby se to dalo naprogramovat...

Potrebuju ridit svetlo a monitorovat, jestli to dela to co ma
........


v Arduinu ti program bezi v nekonecne smycce.

krok 1 casovac svetla

takze staci mit dva casy na zmenu stavu svetla.
v programu vyhodnotis jestli ma byt svetlo nebo tma.
kdyz mas zmenit stav z
TMA-SVETLO zjistis jestli se nejednalo o vypadek proudu (jiny cas nez je nastaveno) a pockas 10min na zchladnuti lampy, jinak sepnes rele a rozsvitis a zapises cas sepnuti
svetlo-tma rozepnes rele

krok 2 vyhodnoceni svetlocidla

1.stav svetlo cidlo svetlo - nic neresis
2.stav svetlo cidlo tma - zkontrolujes jestli nestartuje vybojka do 10min od zapsaneho casu sepnuti jinak mas v haji vybojku a sepnes alarm.

3.stav tma cidlo svetlo - mas tam zlodeje ALARM nebo se slepily kontakty rele a nerozeply se.

4. stav tma cidlo tma - nic neresis

krok 3 teplota vzduchu growu
.......

krok 4 vlhkost v growu
......

Old Post 21-11-2012 v 16:45 PM
sysoft je offline   Profil uživatele sysoft   Find more posts by sysoft   Foto galerie člena sysoft   Click here to Send sysoft a Private Message   Add sysoft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 61

http://www.ulozto.cz/xHuUv9P/rizeni-skrine-arc-avi tady je video blokoveho schematu programu zakladniho rizeni skrine, snad to stoho pujde pochopit, dole ty tri okynka jsou zleva, teplota ve skrini , teplota v mistnosti a vlhkost, na zaklade techto vstupu je rizen zbytek, + 2krat zasovac pro zalevani a svetlo. heslo je arduino

Old Post 21-11-2012 v 16:58 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zefram Cochrane
Stálý Člen

Karma uživatele Zefram Cochrane - 60% Pěstitelská

Registrován: May 2012
Příspěvků: 146  

Příspěvek č. 62

Souhlas se sysoftem. chce to mít HW, ten vyzkoušet, senzory - čtení hodnot, případně kalibrace efektory. Prostě osahat si to.
Tohle všechno nejlépe shánět na trhu v ČR, cokoliv objednaného ze zahraničí je složitější (jazyk, komunikace, platba v jiné měně ...). Pokud to totiž uděláme jako otevřený projekt, tak aby si to mohl každý nakoupit a sestavit sám, případně aby mu to někdo nakoupil, sestavil a naprogramoval.
Levnější a snadnější cesta je Arduino UNO (Duemilanove atp.), ak je možno rozesílat jen naprogramovaný čip a vychází levněji.
Ale ani Arduinu Mega se nebráním (rychlejší, větší kapacita a více vstupů a výstupů).
Mimochodem bude vhodné řešit i nějaké ty šperky kolem, jako zdroj nepřerušitelného napájení pro jádro systému
EDIT: mnoho věcí je možno udělat na koleně - koupě součástek, univerzální tišťák, chvilka práce. Třeba takový výstup s relé, koupit relé, pár pasivních součástek, tranzistor výstup z Arduina píchnout na bázi tranďáku, ten sepne relé ..., nebo nějaký levný senzor teploty či vlhkosti a pak jen kalibrovat. To je cesta jak minimalizovat náklady. Ale je to přesně takto - čas=peníze, když máš čas, můžeš ušetřit.

Naposledy upravil Zefram Cochrane 21-11-2012 v 17:56 PM

Old Post 21-11-2012 v 17:36 PM
Zefram Cochrane je offline   Profil uživatele Zefram Cochrane   Find more posts by Zefram Cochrane   Foto galerie člena Zefram Cochrane   Click here to Send Zefram Cochrane a Private Message   Add Zefram Cochrane to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hardiron
Stálý Člen

Karma uživatele hardiron - 78% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 236  

Příspěvek č. 63

http://shop.snailinstruments.com/in...ex&cPath=68_134

http://www.hwkitchen.com/products/h...sht15-breakout/

ten druhy jsou sice anglicke stranky ,ale maji pobocku v cesku

Old Post 21-11-2012 v 17:45 PM
hardiron je offline   Profil uživatele hardiron   Find more posts by hardiron   Foto galerie člena hardiron   Click here to Send hardiron a Private Message   Add hardiron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
sysoft
Stálý Člen

Karma uživatele sysoft - 84% PěstitelskáKarma uživatele sysoft - 84% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 71 

Příspěvek č. 64

citace:
Původní příspěvek od hardiron
http://shop.snailinstruments.com/in...ex&cPath=68_134

http://www.hwkitchen.com/products/h...sht15-breakout/

ten druhy jsou sice anglicke stranky ,ale maji pobocku v cesku


http://cz.farnell.com/jsp/search/pr...&mckv=s93mGUown|pcrid|13676773000|kword|sht15|match|p|plid| moduly pouzit na vyvoj na finale muzes pouzit jen soucastky ty vyjdou levnejc
http://www.ebay.com/itm/1PCS-DHT22-...=item3cc904fd0b

pripadne levnejsi nahrady z ciny ty vyjdou do 6dolaru

Naposledy upravil sysoft 21-11-2012 v 18:03 PM

Old Post 21-11-2012 v 17:52 PM
sysoft je offline   Profil uživatele sysoft   Find more posts by sysoft   Foto galerie člena sysoft   Click here to Send sysoft a Private Message   Add sysoft to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 01:38 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2700180 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív