Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
já bych dal zas 150 ,páč to víc šajnuje do dálky a měl bys mít větší výnos,ale to taky záléží na rozměrech skříně a na metodě pěstování..na scrog bych dal klidně ty 2x70w ale jestli pojedeš klasiku tak spíš tu 150
Jak uz tu padlo, oboji ma sve vyhody a nevyhody, osobne bych preferoval 1x150, u vybojek neroste svitivost linearne s prikonem, efektivita je u tech vykonnejsich vyssi (zjednodusene - 4x250W sviti mene nez 1x1000W). Co se tyce rozlozeni, viz Idea, dvojici lamp jsem nezkousel, ale jsem presvedceny, ze u jedne vykonnejsi vybojky budes mit vetsi palice i na nizsich castech rostliny... pokud pouzijes vertikalni SCROG, rekl bych, ze i tam se hodi spis 1x150W, ale jak rikam dvojici jsem nezkousel, takze je to jen odhad.
Heh, jednoznacne... to neni asi nikdy, jen se osobne domnivam, ze vyhody 1x150 prevazuji ve vetsine pripadu nad 2x70... Kdyz pouzijes sCROG a budes nad nim mit nizko dve vybojky, taky to muze fungovat, i kdyz dohromady vydaji vic tepla nez 1x150, muzes je dat niz bez nejakeho specialniho chlazeni... nicmene mi to prijde zbytecne komplikovane:>
Já bych v obojích způsobech, jak normálně, tak u SCROGu použil tu 150-ku, už z hlediska efektivního dosahu výbojky.
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
Fajn provedu pokus a pokusim se ho i zdokumentovat, asi do tydne bych měl dokoncit svou novou skrinku a pojedu bublaka. (jestli by byl u mekoho prebytek nejakeho rizku tak bych ho i chtel...)