Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Podomácku vyrobený humidor
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
dubuque
Nový Člen

Karma uživatele dubuque - 16% Pěstitelská

Registrován: Jan 2003
Příspěvků: 5 

Podomácku vyrobený humidor Příspěvek č. 1

Na Overgrow (http://www.overgrow.com/edge/showth...threadid=243466) jsem se dočetl, jak si podomácku vyrobit humidor. Vyzkoušel jsem to a funguje to.

Pro neagličtináře - do krabice, ve které skladujeme kuřivo (hodí se i pro tabák, doutníky apod.), umístíme širší nádobu. Tu naplníme tak do poloviny solí a nalejeme tam vodu tak, aby hladina nepřekročila úroveň soli. Bude tam tedy mokrá sůl, nikoliv solný roztok. Vloženou nádobu plníme do poloviny nebo i víc, ale tak, aby se obsah snadno nevylil.

Sůl s vodou mají tu vynikající vlastnost, že vytvářejí dost přesně 75%-ní vlhkost, která je navíc stabilní. Tato vlhkost je pro kuřivo ideální a nehrozí žádná plíseň jako při použití slupek z pomeranče apod.

Já jsem použil spodek PET láhve a obyčejnou sůl a odstátou vodu z vodovodu (pro jistotu kvůli chlóru).

Nevýhoda je v tom, že je u kuřiva otevřená nádoba s vodou, nesmí se to tedy klopit. Výhodou je, že vlhost je na optimální úrovni a hlavně se to tak může nechat i dlouhodobě bez obav ze zplesnivění.

Old Post 04-04-2003 v 14:29 PM
dubuque je offline   Profil uživatele dubuque   Find more posts by dubuque   Foto galerie člena dubuque   Click here to Send dubuque a Private Message   Add dubuque to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 67  

? Příspěvek č. 2

Zdarec,

ale jenom mi nejde pod fousy jak muzes do soli lit vodu a jeste takovy mnozstvi aniz by se ti to okamzite nerozpoustelo
mohl by si prosim podrobneji popsat ten postup zvlhcovani

dik

Old Post 09-04-2003 v 08:57 AM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dubuque
Nový Člen

Karma uživatele dubuque - 16% Pěstitelská

Registrován: Jan 2003
Příspěvků: 5 

Příspěvek č. 3

Ve vodě se nerozpustí neomezené množství soli, že jo. Té soli bude hodně, já jí dal tak čtyři slánky. Když tam budeš lejt vodu, bude nejdřív mizet v soli a pak začne hladina stoupat. V tu chvíli je to akorát. Bude tam víc soli než vody.

Na overgrow jsem také viděl, že Gypsy doporučuje pomocí mokré soli kalibrovat vlhkoměr, protože dává naprosto zaručených a stabilních 75%. Proč to funguje netuším :-)

Samozřejmě je podmínkou, aby krabice, ve které to celé je, aspoň trochu těsnila. Jinak je to k ničemu, protože se tam ta vlhkost neudrží a voda vyschne.

Old Post 09-04-2003 v 20:39 PM
dubuque je offline   Profil uživatele dubuque   Find more posts by dubuque   Foto galerie člena dubuque   Click here to Send dubuque a Private Message   Add dubuque to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:13 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1727140 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív