mimacka
Stálý Člen
Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 722
|
Popravdě řečeno tak vaření nebo pečení s konopím již nedělám, ale v prvním roce, kdy jsem dostal konopný materiál za velmi příznivou cenu a k tomu se mi podařilo dopěstovat i vlastní kytky, tak jsem si udělal konopné máslo asi tímto způsobem :
3 dcl vody + 1 celé máslo v nerezovém hrnci přivést k varu, poté přidat 2 dcl pohár nadrcených sušených palic a to vše mírně vařit 3 hod. Potom celý hrnec nechat vychladit a odebrat vrchní ztuhlou část másla a vodu s usazeninami vylít. Ztuhlé máslo rozpustit a přelít přes jemné sítko. Takto připravené máslo je základ pro vaření a pečení. Já vyzkoušel čokoládu.
1./ Do přeceděného másla jsem přidal hořkou čokoládu, arašídy a hrozinky. Všechno jsem promíchal a tekutou hmotu nalil do srnčího hřbetu. Po vychladnutí máte domácí studentskou pečeť s konopím.
2./ Při uvaření konopného oleje (uvedeno v předešlých příspěvcích) vlastně vznikne další základní surovina použitelná jako přísada do studených zeleninových salátů.
3./ Vylouhované konopné paličky v alkoholu lze také použít jako přísada do míchaných drinků s ledem a plátkem citrusu.
4./ No a jako poslední co jsem použil je, že jsem suché nadrcené paličky použil jako sypké koření na pečené maso, jako sypké koření do zapečených těstovin nebo jako přísadu při vaření vývaru z morkových kostí jako základ pro polévku.
5./ Suché nadrcené paličky lze také použít do těsta při pečení sladkých koláčků a nebo taky jako přísada do bramborových placek.
Je toho strašná spousta a proto záleží na dostupných možnostech konzumentů. Jako přísadu do jídel to využívají lidé trpící bolestmi při zažívacích potížích a také při roztroušené skleróze či nespavosti na zklidnění nervové soustavy - velmi vhodné pro lidi trpícími stavy náměsíčnosti.
Ať se všem daří.
|
mimacka
|