Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Zioło Prečo to nezberáš naraz, keď to bude dozreté? Rastlinu neoklameš
No já taky sklizim na dvakrát,ale už to nehnojím.Prostě oholím vrchy a nechám jenom ty řídké neprosvětlené spodky.Je to lepší,ono se to ještě trochu nabobtná a pocukruje.Sklízím tak samozřejmě jen ranné odrůdy.Ono u takového bíleho ruska,který dojíždí koncem října by to asi nemělo cenu,že?
Původní příspěvek od Zioło Prečo to nezberáš naraz, keď to bude dozreté? Rastlinu neoklameš
Nevím, jaké máš modely, ale já jsem teda celou dozrátou kytku nikdy neviděl
Letos jsem u jednoho AF dal druhý sběr po třech týdnech po prvním a z bezcenných spodků se stal dost kvalitní materiál, takže už jen takto!
No já taky sklizim na dvakrát,ale už to nehnojím.Prostě oholím vrchy a nechám jenom ty řídké neprosvětlené spodky.Je to lepší,ono se to ještě trochu nabobtná a pocukruje.Sklízím tak samozřejmě jen ranné odrůdy.Ono u takového bíleho ruska,který dojíždí koncem října by to asi nemělo cenu,že?
Souhlasím s tebou - ale pokud by bylo pěkné slunečné počasí i začátkem listopadu, tak proč to o týden neprotáhnout . Ačkoliv nejsem příznivcem trhání listů před sklizní ( i vzhledem k vícenásobné sklizni - ubírá to kytce zásoby), tak v případě pozdních odrůd to má smysl z hlediska lepšího prosvětlení a stresu a následné urychlení sklizně, ale to je mimo téma.
Jedná se mi o technickou záležitost, jestli má smysl kytce dodat další živiny, aby došlo k dalšímu růstu nevyvinutých květů (u toho AF se ta produkce velmi zvýšila oproti tomu, kdyby se to sbíralo zaráz - květy dost vyrostly).
Můj dosavadní závěr je, že pokud na kytce bude dost zelených listů a předpokládaný další sběr je plánován na dobu kratší než 14 dnů, tak další hnojení nemá smysl. Jedna kytka v květináčí však teď dost listů shazuje, takže té dám poloviční dávku plagronu alga bloom a po dvou dnech pojede minimálně 5 dnů na Final Solution před dalším sběrem.
Akorát si úplně nejsem jist, jestli kytka po té aplikaci FS před první sklizní další živiny skrze kořeny vstřebává - to by potom jakékoliv hnojení bylo zbytečné.