Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Meditace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Mr. Figaro
Stálý Člen

Karma uživatele Mr. Figaro - 69% Pěstitelská

Registrován: Dec 2004
Příspěvků: 947  

Nápad Meditace Příspěvek č. 1

Ahoj ,
po delší době zakládám nové téma, tak mě prosím nekamenujte, že nepokračuji v tématu z roku 2001, které se tomu tak napůl věnuje, takhle to bude aspoň lépe vidět a budeme se bavit konkrétněji.

Chtěl bych se Vás zeptat kdo má zkušenost a kdo aktivně medituje ?

Nechci to spojovat s kouřením naší svaté byliny, jen mě zajímá, kdo a jak medituje. Ze zdravotních důvodů bych se to měl naučit taky, tak budu rád za každou radu, které mě dovede k plnohodnotné každodenní meditaci a myslím , že nebudu sám.
Mám načtenou silvovu metodu kontroly mysli, ale o samotném navodění stavu meditace (mozek v režimu beta vln) se tam moc nemluví, je to spíše o využítí tohoto stavu.

Dík za reakce !

projekt Venus
Zeitgeist movement

„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“

„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce."
Henry Ford , 1922

"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."

Old Post 18-09-2011 v 23:40 PM
Mr. Figaro je offline   Profil uživatele Mr. Figaro   Find more posts by Mr. Figaro   Foto galerie člena Mr. Figaro   Click here to Send Mr. Figaro a Private Message   Add Mr. Figaro to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Mr. Figaro! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Index
Stálý Člen

Karma uživatele Index - 79% PěstitelskáKarma uživatele Index - 79% PěstitelskáKarma uživatele Index - 79% PěstitelskáKarma uživatele Index - 79% PěstitelskáKarma uživatele Index - 79% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 195  

Příspěvek č. 2

Ahoj, meditace je fajn vec - jako jakakoliv jina technika navozujici posleze stav rozsirenyho vedomi, ze jo:-) Problem u meditace vidim jen v jejim duslednem praktikovani - nejlepe denne. Potom to muze byt zajimavy stav, co se do dlouhodobeho vyklidneni a prohloubneni mysli tyce.

Ja, jelikoz jsem zevl, jsem vzdycky meditoval jen na hodinach jogy (tu mimochodem taky doporucuju, zvlast pokud meditaci chces vyuzit i z lekarskeho hlediska) a obcas si zamedituju vecer na vyklidneni, pripadne pred nejakym psychedelickym tripem.

Jinak ke konkrétním radám. Zezacatku medituj jen chvilku - nemysli si, že se ti povede hned vytuhnout na dvě hodiny Postupem casu se naucis rychleji a efektivneji preladit hlavu a vydrzis i dele.

Chce to vytrvat a nepolevovat.) Ze zacatku bych to spis spojil s tou jogou. Protahnes telo a jeste si vyklidnis hlavu, navic pod zkusenym ucitelem. Kdybys byl z Prahy, tak ti muzu dat tip na dobry jogacentrum.

Old Post 19-09-2011 v 08:11 AM
Index je offline   Profil uživatele Index   Find more posts by Index   Foto galerie člena Index   Click here to Send Index a Private Message   Add Index to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zedy
Vidlák Hlínomil

Karma uživatele Zedy - 77% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 1831 

Team Member: MOD

Příspěvek č. 3

Zdravím tě Figaro,
ohledně meditací sem na začátku cesty, ale i tak rád něco přídám, po načtení nějaký literatury a po přefiltrování zkušeností různých lidí mě zatím nejvíce vyhovuje jakási vlastní meditace, která občas přijde i z nenadání zhůry. Tím myslím, že kolem tebe může být mnoho technik a vodítek, ze kterých si můžeš vzít dle vlastního citu co ti vyhovuje, ale žádná technika ti neposkytne takové krásné místo, které je jen tvoje. Místo kde se cítíš dobře, místo dobrých vibrací, situace a část dne, kterou dokážeš navodit jen ty, kdy dokážeš vypnout mysl a nasávat tydle krásný vibrace celou duší. Taková tvoje meditace, možná protože sem teprve na začátku a ještě sem neprošel víc názorů a směrů, tak mi vyhovuje toto jakési roztékání, které nabíjí tělo i duši a otvírá uzamčené prostory uvnitř.
Nejvíc mě předaly knihy od OSHA, např. Oranžová Kniha Meditačních Technik a vůbec v několika jeho knihách se zmiňuje o jakýchsi cestách k takové meditaci jedince. Krásně pak napsal "že při jakémsi vrcholu může být meditací celý tvůj život v každém okamžiku"
No vůbec sem zvědavej na názory a zkušenosti dalších lidí.

Old Post 19-09-2011 v 08:23 AM
Zedy je offline   Profil uživatele Zedy   Find more posts by Zedy   Foto galerie člena Zedy   Click here to Send Zedy a Private Message   Add Zedy to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Zedy! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr. Figaro
Stálý Člen

Karma uživatele Mr. Figaro - 69% Pěstitelská

Registrován: Dec 2004
Příspěvků: 947  

Příspěvek č. 4

index
nazdar , "si zamedituju na vyklidnění" ... Jak to mám chápat ? ... Respektive, jak ten stav, konkrétně ty, navozuješ ?
Ono je meditovat a "meditovat". Meditace jako změna funkčnosti a pochodů v mysli a meditace všeobecně braná jako relaxace.
Jóga někde v kroužku ( jogacentru ) je super, ale najít si na to čas ... ,,, Budu rád když si na to najdu čas v práci nebo po práci a právě proto hledám nějaký univerzální způsob. Je to tak jak píšeš, chtěl bych se dostat do fáze prostě "přelaďování hlavy" ...

Zedy
nazdar stará vojno . Díky za reakci. Zajímavý. Určo se juknu po tý knížce OSHA pokuď je to opravdu tak zajímavé jak píšeš.

projekt Venus
Zeitgeist movement

„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“

„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce."
Henry Ford , 1922

"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."

Old Post 19-09-2011 v 10:29 AM
Mr. Figaro je offline   Profil uživatele Mr. Figaro   Find more posts by Mr. Figaro   Foto galerie člena Mr. Figaro   Click here to Send Mr. Figaro a Private Message   Add Mr. Figaro to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Mr. Figaro! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
robca
Nový Člen

Karma uživatele robca - 36% Pěstitelská

Registrován: Apr 2005
Příspěvků: 10  

Příspěvek č. 5

Krásný (i když dnes zamračený a upršený) den,
Meditace jest jedna z věcí, která mě zajímá od dětství. Jak píše Zedy výše (heh), návodů, způsobů a stylů je mnoho. Tak jako tak, se neřídím ani jedním z nich a snažím se dosáhnout meditačních stavů "tak jak to cítím". Protože není, kdo by mi řekl - áno, teď medituješ - věřím, že ty vesměs vteřinové stavy příjemného rozprskávání celého těla a bytí do okolí, splývání se vším kolem a extazický pocit lásky a radosti, je právě onou meditací. Právě ono krásno je mi zatím největší překážkou, protože nejsem schopen nechat ho plynout a jen se tenhle absolutně úžasný až orgasmický stav dostaví, zahlodnu do něj své myšlenky ve snaze nenechat ho zmizet a můžu začít znova. (Respektive pokračovat, ale po rozvášnění mysli pro mě není lehké znovu "nemyslet"). Kdysi jsem bral za meditace i různé způsoby sebeuklidňování a soustředění (třeba při snaze o astrální cestování, komunikaci se zvířaty a telekinezi (nesmějte se, funguje to), ale poslední dobou mě dost osvítila a nadále inspiruje "Tibetská kniha o životě a smrti" od Sogjala Rinpočheho (nebo tak nějak se jmenuje, nechal jsem jí v práci a tak berte autora s malou rezervou). Ač se tam meditacím příliš nevěnuje, celým svým obsahem mě kniha dostává do zcela jiných pohledů na svět, což je, myslím si, jako základ budoucích meditací dost důležité. Někde tam píše, že meditace je mezi koncem první myšlenky a začátkem druhé. Snažím se toho držet a kdykoliv nechávám okolní svět i své myšlenky jen tak prolétnout bez jakékoliv snahy o jejich další rozpiplávání a zaleje mě onen pocit blaha a mravenčení, věřím, že je to správný směr. Jen vytrvat.

Mr. Figaro: univerzální návod k meditaci by Robca: Sednu do lotusu (ne do auta), představuju si, jak všechny špatnosti a emotivní myšlenky odlétají z hlavy ve formě paprsků do nebes, kde mizí. Vždy, když přijde myšlenka, která mě nenechá pokračovat, obalím se v představách láskou a porozuměním ve formě duhového krásna, které jemně lechtá na kůži a vytlačuje paprsky špatnosti dál. Až když mě nic netrápí a zmizí myšlenky, které by se pořád opakovaly, přestanu si cokoliv představovat a snažím se soustředit na nesoustředění. Tak abych přestal vnímat běžné vjemy s vědomím, že tam sice jsou, ale nezajímají mě, jen tak prolétávají kolem. Po nějaké době se toto zadaří a přijde okamžik té nádhery, kdy se celé tělo rozmravenčí a jako bych se rozplýval a splýval zároveň. No a v tu chvíli si řeknu: "Ha, to je ono", procitnu víc než je zdrávo a myšlenky se zase zakousávají do hlavy a nechtějí dát pokoje. Mno, a tak se je znovu a znovu snažím nechat být. Eh, snad ti z toho zmatku alespoň něco pomůže v dalším snažení.

OTPS: Zedy, tak se mi doneslo, že tě jako každý rok navštívili nepřizpůsobiví ... Upřímně zamačkávám slzu za unesené holčičky, které skončily ve špinavých rukou téhle pakáže. K narozkám (či jiné příležitosti) dostaneš past na medvědy.

Old Post 19-09-2011 v 14:34 PM
robca je offline   Profil uživatele robca   Find more posts by robca   Foto galerie člena robca   Click here to Send robca a Private Message   Add robca to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zambathan
Stálý Člen

Karma uživatele Zambathan - 93% PěstitelskáKarma uživatele Zambathan - 93% PěstitelskáKarma uživatele Zambathan - 93% PěstitelskáKarma uživatele Zambathan - 93% Pěstitelská

Registrován: Oct 2009
Příspěvků: 68  

Příspěvek č. 6

Čau. Já se o meditaci nějak extrémně nezajmam. Meditaci sem si vytvořil pro sebe samotnýho podle svejch představ, prdim na nějaký speciální meditační sezení Medituju víceméně tim způsobem co tu řek robca, člověk se musí "soustředit na nesoustředění" a nejlíp se to dělá že prostě přestane na všechno myslet a třeba se zaposlouchá do nějakýho strašně vzdálenýho zvuku. Potom člověk začne pociťovat energii, jak skrz něj proniká, no je to krása Ale myslim si, že hlavní složkou meditace určitě bude ta prázdnota v hlavě - prostě na nic nemyslet - to je asi ten nejvíc osvobozující a krásnej pocit, všichni vyzkoušejte podle sebe, jestli budete chtít tak na to nakonec přijdete, jak je to pro vás nejlepší. Jah bless!

I choose to live my life like a Jah activist, cause I am true spiritualist.

Old Post 19-09-2011 v 21:12 PM
Zambathan je offline   Profil uživatele Zambathan   Find more posts by Zambathan   Foto galerie člena Zambathan   Click here to Send Zambathan a Private Message   Add Zambathan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:54 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.2605430 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív