Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
"Kdyby volby mohly něco změnit, už dávno by je zakázali."
EC je přesnější než parts per million (ppm) a to jen protože EC je u každého metru stejné.. TDS metr je v podstatě EC metr, který převede EC na ppm a problém je v tom že co výrobce to jiný převod...
„Kdo se zeptá, vypadá jako hlupák pět minut. Kdo se nezeptá, bude hloupý celý život.“
„Je s podivem, že většina lidí na světě nechápe náš peněžní a bankovní systém, protože kdyby ho chápali, věřim, že by byla revoluce ještě dřív, než by ráno vyšlo slunce." Henry Ford , 1922
TDS neni to same jako EC , je to uplně v jinejch jednotkách , ted mam EC 1110 a je to TDS 777 a mimochodem ppm NENI part per milion , neco si o tom nastudujte , jo uz jsi ušetřil ???
'PPM meters' do not measure parts-per-million. One more time, 'PPM meters' will not measure parts-per-million. 'PPM meters' actually measure electrical conductivity (EC) (EC measured in μS/cm or mS/cm) Then they take this μS/cm and convert it to a unit they have labeled 'ppm'. Different manufactures use different 'ppm' conversions, hence the different conversion factors. This is totally superfluous, and adds to consumer confusion. So I urge all users to use EC (μS/cm or mS/cm) instead of uselessly posting their 'ppm' without knowing their scale (If you are going through the trouble of posting your conversion, why not convert it for your audience?). Some products do not register on an EC meter and some register high vs the fertilizer present (for example, Liquid Karma raises the EC a lot, compared to the actual amount of fertilizer in contains. Most of this reading is from the 'Non-Plant Food Ingredients' Humic Acid, Aloe Vera, etc). The 'ppm' meter is useful for measuring the daily change of the EC (up or down), but will not give you the actual parts-per-million.
oukej pane ... Jak to čtu tak čítám že poučení - ppm nebrat ,,,,
takže EC metry co měří Simence jsou naše ....
TDSko teda měří změnu a EC aktuální hodnotu / pokud jsem to pochopil špatně - > rejpejte do mě .... ......
Díky Tady nějaky info , jinak 2 lidi mi nezavisle potvrdili že jim to maká bez problemu cca 4-5let , takže super volba , jinak jsem měl předtim to Hanna combo a taky dobry , na tomhle se moc neušetří , čau Hlava
V pohodě, viděl jsem měřáky od stejnýho výrobce (například hanna monitory co všichni znáte tady ze shopů), ale podle trhu určení jiné jednotky, prostě například amíci jsou zvyklý na něco jinýho tak se tam dodává měřák s jinou jednotkou, ale střeva jsou stejný.Princip měření je stejnej. například my tu máme kilometry amíci majle.
Původní příspěvek od Mr. Figaro oukej TDSko teda měří změnu a EC aktuální hodnotu / pokud jsem to pochopil špatně - > rejpejte do mě .... ......
ne znamená to v podstatě to samé: Tds je označení pro celkové množství rozpuštěných látek v roztoku
Ec je označení pro elektrovodivost roztoku. A ta je dle fyzikálních zákonů přímo úměrná množství rozpuštěných látek čili tds.