Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pokud už molice máte, můžete použít insekticidní mýdlo, které jim zabrání v létání a nenapadnou ostatní rostliny. Také jim zabrání v kladení nových vajíček. Aplikaci mýdla zopakujte za týden. Pokud insekticidní mýdlo nefunguje dobře, máte ještě další možnosti silnějších přípravků a jedním z jich je práškový PERMETHRIN. Můžete ho použít i v období květu a je bezpečný i u rostlin určených ke konzumaci.
Další dobré přípravky k eliminaci molic jsou:
PERMETHRIN a Biffen (oba bezpečné na rostliny určené k jídlu)
Spreader sticker (doplněk k pesticidu, který mu umožní setrvat na listech delší dobu)
Nylar (inhibuje růst a vývoj molic)
Další prostředky, které můžete použít: Hot Pepper Wax, Safer Yard & Garden Insecticide (může se použít i den před sklizní), GNATROL ( pro užití v hydru nebo hlíně), Doc§s Neem Pest Soap, Safer Sticky Stakes, TR-11000 Pyrethrum
U mě byl použit Mopsilan.. musel jsem postřikovat třikrát a docela to i pochcípalo, avšak stále nalézám. Prúser je, že zmíněné molice mi žijí na listech v trávníku a okrasných rostlinách takže likvidace molic outdoor za letošní rok selhává, Všecko to postříkat je bohužel nemožný.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná