Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Lampoň - stavba vertikálního pseudo aera
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Lampa
Stálý Člen

Karma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% Pěstitelská

Lampoň - stavba vertikálního pseudo aera Příspěvek č. 1

Zdravím Vás přítelé

Projekt vertikálního pěstování v hlíně který jsem nedávno uskutečnil nedopadl uplně podle představ co jsem měl.

Problémy s přístupěm k rostlinám, nerovnoměrná potřeba zálivky (podle umístění rostlin)
Další je potřeba nějakého substrátu, kam pak ale sním ?

Zrodil se tedy projekt vertikální aeroponie. Nebo spíš něčeho co by aeroponii mohlo částečně připomínat.

Nápad:

Zde se pokusím nastínit jakou mám představu, budu ale moc rád, když nějaký zdejší aerář nebo jiný zkušený pěstitel řekne co si o projektu myslí, nadhodí nějaké zlepšení nebo se mě alespoň pokusí nasměrovat správným směrem.

Má představa jsou vertikálně umístěné trubky okolo celého obvodu boxu (jen s jednou větší mezerou pro vchod do boxu)
Trubky budou usazené v T kusech z kterých bude na podlaze udělaný prstenec. Prstenec bude mít 2 funkce, bude zajišťovat celkovou stabilitu konstrukce a zároveň bude sloužit jako rezervoár pro roztok.

Do vertikálně položených trubek budou vyvrtány cca 25mm otvory, do nich bude vložený řez s malou RW kostkou, stonek pak omotám karymatkou a natlačím do otvoru.

Na vrcholu trubky bude umísístěná zátka, do zátky se udělá otvor do kterého se vloží jedná z možností co mě napadla.

A - Rozprašovací tryska
B - Děrovaná hadice protažená celou délkou trubice

Otázky

Jaké průměry trubek použít ? Jako ideální se mě zdají PVC roury na odpady, průměr trubek zásobníku by byl 160mm a trubkky pro rostliny průměru 125.
Objem zásobníku při tomhle průměru by byl kolem 120 litrů
Je to dostačující pro cca 100 prcků v SOGu ?
Od boxu potřebuju bezobslužnost jeden týden.

Druhý otázka je, jakou trysku použít pokud zvolím možnost A ?

Víc asi řekne nákres, kreslil jsem to v malování. Nákres je "hranátý" kvůli jednoduššímu namalování.

Prvotina 100W Scrog - Lampoň

Lampův Vertical box (stavba) + varianty vertikálních pojezdů osvětlení

Lampa - 250/600W Street 150 - Ed Rosenthal Big Bud - Hlína

Lampa - Projekt Vertical knihovna 200-600W (ED,MJ,WW)

12x JH Vertikal trees 1000W

Old Post 21-08-2011 v 13:36 PM
Lampa je offline   Profil uživatele Lampa   Find more posts by Lampa   Foto galerie člena Lampa   Click here to Send Lampa a Private Message   Add Lampa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NORM
Stálý Člen

Karma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Ty lampoňu, kdybysis někdy přešetl na ICmagu vertikální sekci, tak se nemusíš na nic ptát...
-110mm ůplně stačí
-ten rezervoár z trubek bude nedostatečný, zaplní se kořeny, které budou stát v pár litrech vody..
Jestli to chceš nechat týden bez dozoru, tak aspoň 200-400l rezervoár
-počet klonů závisí hlavně na výšce a když si tam dáš 16 (120cm) trubek po 6ti klonech (20cm od sebe) a do toho nadsebe 2 šestistovky, tak to bude fungovat
A aeroponii, kde dojdeš jednou za týden zrovna zapomeň..
Opravdu si projdi ICmag, protože o vertikálním aeru tady z těch "growerů" nic nevyrazyš, ještě když si přečtou, že chceš mít 100 kytkový SOG, ti dají automaticky nálepku dealer a jen budou mít debilní keci.

Old Post 21-08-2011 v 16:58 PM
NORM je offline   Profil uživatele NORM   Find more posts by NORM   Foto galerie člena NORM   Click here to Send NORM a Private Message   Add NORM to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lampa
Stálý Člen

Karma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% PěstitelskáKarma uživatele Lampa - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Ahoj

Já na tyhle zahraniční fóra moc nejsem. Bohužel jazyky nejsou moje silná stránka. Takže kolikrát jen čerpám podle obrázků

2x600w nepůjde, musím zachovat 600w jako jsem jel minule.
No a velikost zásobníku, doufal jsem že když budou holky malinký, nebudou tolik popijet.

Ono mě anií tak nejde přímo o aeroponii, uvažoval jsem i o vyplnění trubek nějakým médiem. Třeba keramzit se mě zdá ideální. Jenže to pak celé postrádá tu možnost neptřebovat krom vody a hnojiv nic.

Zkusím omrknout ten icmag .. ale moc mě to asi nedá

Jinak jak pravíš, pro ostatní .. rozhodně nic neprodávám (můžou poreferovat ti, kdo chtěli z letošního kola něco odkoupit). Pěstím jednou ročně .. takže na tom nejsem omoc jinak něž někdo kdo valí celoročně třeba 250w.

Prvotina 100W Scrog - Lampoň

Lampův Vertical box (stavba) + varianty vertikálních pojezdů osvětlení

Lampa - 250/600W Street 150 - Ed Rosenthal Big Bud - Hlína

Lampa - Projekt Vertical knihovna 200-600W (ED,MJ,WW)

12x JH Vertikal trees 1000W

Old Post 21-08-2011 v 17:33 PM
Lampa je offline   Profil uživatele Lampa   Find more posts by Lampa   Foto galerie člena Lampa   Click here to Send Lampa a Private Message   Add Lampa to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NORM
Stálý Člen

Karma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% PěstitelskáKarma uživatele NORM - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

tobě bych opravdu doporučil tento systémek
http://www.youtube.com/watch?v=9k-5...layer_embedded#!
Výde tě to tak na 7000,-
20x libra 2000,-
20x RW rohož 1600,-
kvalitní čerpadlo 2000,-
hadice, ventily, časovač, dřevo na konstrukci, okap na odpad 1400,-
Má to kapacitu 100 klonů a jen bys namíchal každý týden roztok a vylil odpad a když ti náhodou selže čerpadlo, tak v rohoži to nějakou dobu vydrží na živu..

Old Post 21-08-2011 v 20:52 PM
NORM je offline   Profil uživatele NORM   Find more posts by NORM   Foto galerie člena NORM   Click here to Send NORM a Private Message   Add NORM to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:44 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás