Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Elektronika a Technika » elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
volcanoman
Nový Člen

Karma uživatele volcanoman - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2011
Příspěvků: 22  

Příspěvek č. 49

podle prispevku 1138....elektromer je starej stim koleckem.mam byt v klidu,je to bzuceni normalni???docela me to prekvapilo

Old Post 03-04-2011 v 03:54 AM
volcanoman je offline   Profil uživatele volcanoman   Find more posts by volcanoman   Foto galerie člena volcanoman   Click here to Send volcanoman a Private Message   Add volcanoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 50

No pokud má to kovové kolečko tak na něm, nebo na cívkách které ho svým elmg. polem roztáčí dochází k rezonanci vlivem vysoké frekvence, vznikající v násobiči zdroje CFL a která se šíří po vedení elektrické energie co by vlnění. Defakto bych předpokládal, že je v CFL v poruše RC člen na vstupu který má právě tomuto prúniku zpět do vedení el. en zabránit a vyfiltrovat ho. Na funkci CFL nemá taková porucha žádný vliv, ale múže se to projevit jako rušení jiných elektrospotřebičú, zejména starší rádií a televizorú. Záleží víceméně na frekvenci toho rušení a na jeho harmonických frekvencích.

Tak snad sem to vydedukoval dobře. Pokud má někdo jiné vysvětlení a ví že toto není správně.. sem s ním. Opravte mě.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 03-04-2011 v 09:18 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
volcanoman
Nový Člen

Karma uživatele volcanoman - 0% Pěstitelská

Registrován: Feb 2011
Příspěvků: 22  

Příspěvek č. 51

dik za odpoved ale elekrice vubec nerozumim.muzu to tak nechat??neriskuju tim neco????nova CFL se me nechce kupovat kdyz tady ta ma nasviceny 10 hod max

Old Post 03-04-2011 v 09:59 AM
volcanoman je offline   Profil uživatele volcanoman   Find more posts by volcanoman   Foto galerie člena volcanoman   Click here to Send volcanoman a Private Message   Add volcanoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 52

citace:
Původní příspěvek od volcanoman
dik za odpoved ale elekrice vubec nerozumim.muzu to tak nechat??neriskuju tim neco????nova CFL se me nechce kupovat kdyz tady ta ma nasviceny 10 hod max


No jak píšu: Na funkci CFL to nemá žádný vliv. A lze tedy předpokládat, že díky (zřejmě) nekvalitním součástkám moc dlouho nevydrží. Ale nemusí to být nutně pravda. Prostě s ní sviť dokud to svítí.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 03-04-2011 v 11:02 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Dotaz Kondenzátor k předřadníku Příspěvek č. 53

Zdravím všechny výbojkáře, může mi někdo prosím poradit ohledně kondenzátoru. Vždycky jsem si myslel, že když si koupím předřadník, tak to je komplet. Někde jsem tu ale viděl, že k tomu celému někdo dával externě kondenzátor. Může mi to někdo prosím vysvětlit. Konkrétně mám tento: 250W ELT, vše funguje, jen to docela hřeje. Nepotřebuju vysvětlit, jak je to s posunem fáze proudů na jednotlivých prvcích, trochu teorie znám, jen mě zajímá, jestli je nutno tento předřadník doplnit o kondenzátor, popř. jak velikým. Neuškodilo by ani zapojení.

Díky moc za pomoc! Ať se všem daří.

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 04-04-2011 v 20:39 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Re: Kondenzátor k předřadníku Příspěvek č. 54


citace:
Původní příspěvek od MrGrow
Zdravím všechny výbojkáře, může mi někdo prosím poradit ohledně kondenzátoru. Vždycky jsem si myslel, že když si koupím předřadník, tak to je komplet. Někde jsem tu ale viděl, že k tomu celému někdo dával externě kondenzátor. Může mi to někdo prosím vysvětlit. Konkrétně mám tento: 250W ELT, vše funguje, jen to docela hřeje. Nepotřebuju vysvětlit, jak je to s posunem fáze proudů na jednotlivých prvcích, trochu teorie znám, jen mě zajímá, jestli je nutno tento předřadník doplnit o kondenzátor, popř. jak velikým. Neuškodilo by ani zapojení.

Díky moc za pomoc! Ať se všem daří.


Tabulka kondenzátorú sejmutá ze stránek výrobce ELT http://www.elt.es/catalogo/pdf/cat-descar_7.pdf.

Nejsem zcela přesvědčen o tom, že kondenzátor potřebuješ. Myslím si totiž, že je již osazen v předřadníku. V té tabulce to není přesně tentýž typ.

edit: Kondenzátor se zapojuje pouze na přívod 240V tj. mezi svorky F a N u tohoto balastu. K výbojce už nic.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Naposledy upravil bezdechu 04-04-2011 v 21:12 PM

Old Post 04-04-2011 v 20:50 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Re: Re: Kondenzátor k předřadníku Příspěvek č. 55

citace:
Původní příspěvek od bezdechu


Tabulka kondenzátorú sejmutá z http://www.elt.es/productos/pdf/inf_tec_descar.pdf.

Nejsem zcela přesvědčen o tom, že ho potřebuješ. Myslím si totiž, že je kondenzátor již osazen v předřadníku. V té tabulce to není přesně tentýž typ.


Děkuju za rychlou odpověď!! Určitě se nad tou kompenzací zamyslím a ještě dořeším, zda je potřeba, nebo ne. Ale takže jestli to chápu dobře, tak tam bude zapojenej jen jeden kondenzátor, a to na přívod 230V? Přímo na výbojku se nic nepřipojuje?

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 04-04-2011 v 21:09 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Re: Re: Re: Kondenzátor k předřadníku Příspěvek č. 56


citace:
Původní příspěvek od MrGrow


Děkuju za rychlou odpověď!! Určitě se nad tou kompenzací zamyslím a ještě dořeším, zda je potřeba, nebo ne. Ale takže jestli to chápu dobře, tak tam bude zapojenej jen jeden kondenzátor, a to na přívod 230V? Přímo na výbojku se nic nepřipojuje?


Takže kondenzátor není potřeba je skutečně uvnitř. viz obr z katalogu. Červeně podtrženo.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 04-04-2011 v 21:15 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MrGrow
Stálý Člen

Karma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% PěstitelskáKarma uživatele MrGrow - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2011
Příspěvků: 37  

Re: Re: Re: Re: Kondenzátor k předřadníku Příspěvek č. 57

citace:
Původní příspěvek od bezdechu


Takže kondenzátor není potřeba je skutečně uvnitř. viz obr z katalogu


Takže s tou teplotou už nic nenadělám? Osobně mi to nevadí, jen mi přišlo, že by se to dalo tou kompenzací stáhnout. když už tam ale kondenzátor je, tak je blbost to překompenzovat.

Díky za rady.

Ganja & Love 4ever

White Widow 200W, coco
Big Bud, 250W HPS, coco

Old Post 04-04-2011 v 21:19 PM
MrGrow je offline   Profil uživatele MrGrow   Find more posts by MrGrow   Foto galerie člena MrGrow   Click here to Send MrGrow a Private Message   Add MrGrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blackous97
Stálý Člen

Karma uživatele Blackous97 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2010
Příspěvků: 144  

Příspěvek č. 58


Ahoj, vím že tu najdu hodne zapojení všeho možneho ale nenašel sem tu přesne zapojení tohodle.

Koupil sem si tlumivku 250w







Ale nevím jak to zapojit...na zapalovači jsou 3 otvory a na tlumivce 2
Vůbec nevím jak to zapojit.

Klidně přihodte naky odkaz kde to bude detailne vysvetleno.

Za dobrou radu dám K+

Old Post 05-04-2011 v 13:22 PM
Blackous97 je offline   Profil uživatele Blackous97   Find more posts by Blackous97   Foto galerie člena Blackous97   Click here to Send Blackous97 a Private Message   Add Blackous97 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Blackous97! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 59

Tady na groweru jsme našel tuto fotku tak snad Ti pomúže, kdyby ne napiš a upřesním. http://grower.cz/forum/image.php?a...55455&size=full

A tady je thread kde je to rozkresleno http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=74 v tomto obrázku http://grower.cz/home/potw.php?...ow&photoid=7632

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 05-04-2011 v 13:35 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blackous97
Stálý Člen

Karma uživatele Blackous97 - 0% Pěstitelská

Registrován: Nov 2010
Příspěvků: 144  

Příspěvek č. 60

Ok chápu........a na tom zapalovači je 1,2,3 a ja tam mam L,c,N

Takze platí

L=1
C=2
N=3
????????????????

A nemelo by se to uzemnit?

A faze je N nebo L?
Díky

Old Post 05-04-2011 v 13:48 PM
Blackous97 je offline   Profil uživatele Blackous97   Find more posts by Blackous97   Foto galerie člena Blackous97   Click here to Send Blackous97 a Private Message   Add Blackous97 to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Blackous97! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 61

citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Ok chápu........a na tom zapalovači je 1,2,3 a ja tam mam L,c,N

Takze platí

L=1
C=2
N=3
????????????????

A nemelo by se to uzemnit?

A faze je N nebo L?
Díky


Jak jsi napsal, tak platí

Fáze je L, z C jde drát na střed výbojky a N je modrej.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 05-04-2011 v 14:39 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
The Chemical
Stálý Člen

Karma uživatele The Chemical - 46% PěstitelskáKarma uživatele The Chemical - 46% Pěstitelská

Registrován: Feb 2007
Příspěvků: 138  

Příspěvek č. 62

Ahoj borci,
přestaly mi jít zářivky. Prostě to šlo a v půlce cyklu tma. Když se to zapojí do zdi a dotknu se některé ze zářivek u kraje, tak ten kousek mezi krajem a rukou slabounce problikává (má jakoby snahu se rozsvítit, ale jako by mu chyběla šťáva), odešlo mi něco v předřadníku nebo to může být třeba jen nějaký špatný kontakt? (nebo třeba vadná jedna ze zářivek?)

Old Post 10-04-2011 v 23:31 PM
The Chemical je offline   Profil uživatele The Chemical   Find more posts by The Chemical   Foto galerie člena The Chemical   Click here to Send The Chemical a Private Message   Add The Chemical to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Registrován: Aug 2009
Příspěvků: 1568  

Příspěvek č. 63

citace:
Původní příspěvek od The Chemical
Ahoj borci,
přestaly mi jít zářivky. Prostě to šlo a v půlce cyklu tma. Když se to zapojí do zdi a dotknu se některé ze zářivek u kraje, tak ten kousek mezi krajem a rukou slabounce problikává (má jakoby snahu se rozsvítit, ale jako by mu chyběla šťáva), odešlo mi něco v předřadníku nebo to může být třeba jen nějaký špatný kontakt? (nebo třeba vadná jedna ze zářivek?)


No dle toho co popisuješ to odpovídá poruše předřadníku. Pro jistotu, ale zkontroluj pevnost všech spojú mezi předřadníkem a paticema a protoč trubice v paticích i když třeba mě na elektronickém předřadníku zářivka svítila i na 3 dráty.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 11-04-2011 v 06:36 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 798  

Příspěvek č. 64

The Chemical:
Jaký máš předřadník - klasický, nebo elektronický?
Jak je to zapojeno - pochopil jsem správně dvě trubice na jeden předřadník?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 27-04-2011 v 00:15 AM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:45 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
03-04-2011 - elektricka zapojeni vseho mozneho I. - 1137 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9298040 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív