Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak moje rady a otázky
-pokud kokos, nenechávej to prolejvat nonstop, stačí 3x denně na pohodu, taky se ti tolik neodplavuje, šetříš elektriku za čerpadlo, kytkám to neublíží, neni to tak mokrý, kokos je dobrej ve vzdušnosti
-to budeš pěstovat v takový igelitový místnosti normál v bytě jo? nebo to uděláš jako tajnou místnost za sádrokartonem třeba?
-na přítah pokud PC větrák, tak pořádnej a nejlíp ne jeden, já bych na takovej prostor do PC ventilátorů nešel, sunon za 300 udělá lepší službu a profoukne ti i vstupní filtr proti prachu bez problémů, pro snížení hlučnosti to chce zadělat do malýho boxíku
-můžeš sem hodit nějakej detailnější popis toho hlavního odtahovýho větráku?
- ano pestebni prostor bude v mistnosti a nebude nijak zakryt (snad jen hlucnost vyresim sonoflex [aluflex vrci ne?] )
- na přítah se ještě zameřím zminoval jsi se o prachovym filtru ? poznamenam si
- co se týče toho hlavniho odtahu, nějak víc info jsem nenašel
Can-Fan 100L
můžu ho nafotit ale víc info tam proste neni takze neni co googlit (typek v growu mi ho doporucil ze ma ten stejny na 400w) takze 350m3/h by melo stacit ne ?
-jak to teda pojedeš? keramzit nebo kokos?
-jestli máš ty stěny jen z PE folie a diamantovky zevnitř, tak tě lituju jestli u toho budeš spát
-místo sonoflexu bych radši vsadil na pořádnej tlumič hluku
-na ten ventilátor bych se docela podíval, zkus to blejsknout
Ten ventilátor vypadá dost solidně, s tim bys utáhl řekl bych i dvě ty 4kila. Zadělal bych ho do bedýnky, tu vystlat kamennou vatou, perfektně všude utěsnit. Pokud máš pacháč na začátku okruhu, tak za ventilátor před výstup z pěstebního prostoru dej pořádnej tlumič, metrovej stačí (koupíš za cca 700 ohebnej). Každopádně je důležitý jako první zjistit co ti kde vlastně ten hluk produkuje, u mě je to motor ventilátoru a výstup vzduchu ze skříně, na což jsou dobrý řešení uvedený na začátku. Všechny vibrující věci odizolovat něčim měkym (kamenná vata dobrá) od tvrdých povrchů, regulace na ventilátor taky dobrá proti hluku.
Do kokosu jsem zkoušel přidávat keramzit i ho dávat na spodek květníků, ale zjevně jsem si k ničemu nepomohl, tak už dávam jen čistej kokos, maximálně trochu perlitu přidám, at můžu kytky pořádně prolejvat. Stejně u kokosu jak se nacucá na plno, tak ti to začne chcát dole rychle, at tam mas keramzit nebo ne.
Moje rada tedy zní kašli na keramzit, za ty prachy si radši kup víc kostek kokosu a udělej dost děr na dno květníků.