Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže se blíží mílovími kroky zase období outdooru a pěstování pod tou naší žhavou koulí....a já se chtěl podelit o svůj nápad který jsem loni ůspěšně odzkoušel a je naprosto funkční a ůčinný.
určitě všichni znáte když přijdete na políčko a chcete zalít(zahnojit) kytiny. otevřete petláhev ,všechno to tam vylejete-ono se to rozleje všude možně jen ne tam kam chcete
základem je kanystr libovolný (na obrázku to není patrné) dnem vzhůru
další důležitá součastka je přechodka na 16 mm hadici
z té vede 16 mm hadice do T kusu na který je napojen rozvod kapénkových spirál(ty mají průtok 1,5 l/h )
voda odkapává po malých kapkách neustále dokud máte kapalinu a tak dokonale zavlaží zeminu kolem kořenů.
funguje to i S PET lahvemi.
samozdřejmě musí být na kanystru ve dně díra aby nevznikal podtlak
loni sem tak vypěstoval keř jak hovado a určitě to bylo jenom tím mým zavlažováním...¨samozdřejmě jde hadice natahnout i do dálky a tak můžete zavlažovat až několik kytek...( konce hadice zazátkujete aproti odtoku)
č.2- jde to použít na vzdálenost 1,5m( na obě strany je to cca 3m) na větší rozpětí jsem to nezkoušel. největší + je v tom že není zapotřebí žádné čerpadlo.VŠE JEN SAMOSPÁDEM žádné čerpadla.
začneme soupisem materiálu--- nemám momentálně k dispozici kanystr tak ukážu verzi s PET lahví
on postup je stejný jak s kanystrem tak s petkou:
1.kapénková hadice( standartní průměr 16 mm)
2. Tvarovky ( různé T kusy, L- kusy, spojky a hlavně zátky- vše 16mm)
3. hadice 16 mm bez otvorů
4. zalamovací nůž
5. izolepa-nejlépe elektrikářská
Na začátek ...
Princip: kapénková hadice je po celé své délce osázená dutými spirálami které mají za ůkol brzdit tlak v potrubí= voda z ní tudíž netryská ,ale díky spirále pouze odkapává.
každá spirála má průtok 2l/h ( 2 litry H2o odkapají přes spirálu za 1 h)
čím více spirál za sebou tak se průtok zvětšuje( 2 spirály= 4l/h atd)