Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » zabránění prorůstání kořenů do hlíny
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Borisek
Nový Člen

Karma uživatele Borisek - 28% Pěstitelská

zabránění prorůstání kořenů do hlíny Příspěvek č. 1

no věc se má asi takhle, chystám sadit do 50l děr kde budu mit namixovanou hlinu a chci nějak zabránit tomu aby kořeny neprorůstaly do tej hlíny kolem. zespoda drenáž ale jak zajistit ty stěny? jediný co mě napadlo je nějak to obložit prkynkama což je totální hovadina peace

Old Post 22-03-2011 v 16:38 PM
Borisek je offline   Profil uživatele Borisek   Find more posts by Borisek   Foto galerie člena Borisek   Click here to Send Borisek a Private Message   Add Borisek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Krychle
Sťatý Člen

Příspěvek č. 2

koreny porostou cestou nejmensiho odporu, tj. pekne v dire v substratu..
navic k cemu to potrebujes? cim vic korenu tim lip

Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow
Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so

Old Post 22-03-2011 v 16:43 PM
Krychle je offline   Profil uživatele Krychle   Find more posts by Krychle   Foto galerie člena Krychle   Click here to Send Krychle a Private Message   Add Krychle to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

A mám dojem, že když pro ně nebude vhodná tak se tam nijak zvlášť nepohrnou..

Jestli rozumím dobře tomu, že chceš mít drenáž kolem dokola tvého substrátu, tak v tom případě dej substrát do hrubé pytloviny, nasypej drenáž na dno, ulož pytel otevřeným koncem na dno, obsypej kolem drenáží a povytahuj pytel, substrát se bude usypávat do vnitř drenáže a nebo to v tom pytli rovnou nech nahoře vyřízni díru a pěstuj. Nebo teda ať to neprorústá do bokú tak substrát v igelitovém pytlu uřízlej nahoře i dole.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Naposledy upravil bezdechu 22-03-2011 v 16:56 PM

Old Post 22-03-2011 v 16:44 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bender
Nový Člen

Karma uživatele Bender - 41% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Čau, ať už je tvůj důvod jakýkoli, pokud se rozhodneš, že nechceš, aby kořeny prorůstali, kup si geotextilii.

1. Není škodlivá ani pro kytky ani pro životní prostředí
2. Je levná
3. Seženeš v téměř jakémkoli větším zahradnictví + OBI, Hornbach, Bauhaus....
4. když ji při ukládání do země neprotrhneš, kořeny nemají šanci prorůst.

Sám jsem ji jednou používal na chalupě na zahradě, když jsem chtěl mít zakrslejší borovici = nechtěl jsem aby se jí rozjížděly kořeny. Toť má rada. :-)

PS: Neplést Geotextilii a Geofolii. Geofolie je jednak výrazně dražší a používá se třeba při stavbě zahradních jezírek, tzn. nepropouští vodu. !!!VŮBEC!!! Tak na to jen pozor. :-)

Přidat i když není z čeho!

Old Post 22-03-2011 v 16:56 PM
Bender je offline   Profil uživatele Bender   Find more posts by Bender   Foto galerie člena Bender   Click here to Send Bender a Private Message   Add Bender to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
charvik
Stálý Člen

Karma uživatele charvik - 90% PěstitelskáKarma uživatele charvik - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Bender, s tím s tebou nemohu souhlasit.. Máme u baráku jahody - celkem neudržovaný záhon - je tam geotextilie a z odnoží od jahod v pohodě kořínky touto geotextilii prorostly.
TADY jsem našel vcelku zajímavou textilii jenž zabraňuje růstu kořenů tzn. do stran.
CENA je možné, že najdeš ještě levnější.
Myslím, že by to vyřešilo zcela tvé problémy .
Nechť to roste

# Foliak No.1 2010

Pěstujdál

Old Post 22-03-2011 v 21:44 PM
charvik je offline   Profil uživatele charvik   Find more posts by charvik   Foto galerie člena charvik   Click here to Send charvik a Private Message   Add charvik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 6

nopová folie.

Old Post 22-03-2011 v 21:50 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
extrem86
Nový Člen

Karma uživatele extrem86 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

charvik to je secko pekne ale nikde som sa tam nedocital ze ci to prepusta vodu? ak nie je to nepouzitelne

Old Post 22-03-2011 v 21:53 PM
extrem86 je offline   Profil uživatele extrem86   Find more posts by extrem86   Foto galerie člena extrem86   Click here to Send extrem86 a Private Message   Add extrem86 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
charvik
Stálý Člen

Karma uživatele charvik - 90% PěstitelskáKarma uživatele charvik - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

Cituji " Geotextilie RootSeal - zabraňte kořenům zničit vaši zahrádku
Větší kořeny se vodorovně rozrůstají a ničí pěšinky a vjezdy a narušují dlažbu. Výhodou netkané textilie RootSeal je, že je tužší a hustší než běžné netkané textilie Fibertex.
Větší kořeny jí proto nemohou prorůst. I přes svou vysokou tuhost vykazuje RootSeal velmi dobrou ohebnost a propustnost vody. Manipulace s ní je velmi snadná, dobře se pokládá kolem kořenů. Odolnost před poškozením je velmi vysoká a použitím dvou vrstev RootSeal zabráníte prorůstání velkých kořenů.
Textilii je možné také použít k oddělení trávníku od záhonů, takže nemusíte každé jaro odrývat trávu, která se postupně rozrůstá do záhonů."
-Zdroj-

Samozřejmě jsou i levnější řešení.. Např. zapustit do země Maltovník/zednickou nádobu
Samozřejmě udělat odtokové díry..

# Foliak No.1 2010

Pěstujdál

Naposledy upravil charvik 22-03-2011 v 22:20 PM

Old Post 22-03-2011 v 22:10 PM
charvik je offline   Profil uživatele charvik   Find more posts by charvik   Foto galerie člena charvik   Click here to Send charvik a Private Message   Add charvik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Borisek
Nový Člen

Karma uživatele Borisek - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

tak děkuju všem za rady já už se s tim nějak poperu, jo ještě když dám teda ten pytel tak nasypu šutráky rovnou na dno ne? nemusim tak prořezávat ďouru

Old Post 26-03-2011 v 20:22 PM
Borisek je offline   Profil uživatele Borisek   Find more posts by Borisek   Foto galerie člena Borisek   Click here to Send Borisek a Private Message   Add Borisek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

citace:
Původní příspěvek od Borisek
tak děkuju všem za rady já už se s tim nějak poperu, jo ještě když dám teda ten pytel tak nasypu šutráky rovnou na dno ne? nemusim tak prořezávat ďouru

Záleží na tom kterej pytel myslíš, musí Ti někudy odtékat přebytečná voda.. takže pletenej asi nemusíš, igelitovej ano.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 26-03-2011 v 20:33 PM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bull
Stálý Člen

Karma uživatele bull - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Čau, tohle je podle mě zbytečný, nebo spíš tim zabráníš prorůstání plevelů ke kytce, obráceně to moc nemá smysl. Do tý ošklivý nezrytý hlíny nic neproroste . Loni jsem měl 3 díry prťavý a vyrostly tam menší kytky, ale když jsem je na podzim vytrh, zjistil jsem že nezaplnily ani celou díru. Ostatní díry jsem měl velký a kořeny se taky nedostaly až ke krajům, ale já se spíš snažim o to, aby ty kořeny byly co největší!

Podle mě je lepší za ušetřený peníze koupit kvalitní hlínu a plevely okolo kytek zničit.

Old Post 29-03-2011 v 09:08 AM
bull je offline   Profil uživatele bull   Find more posts by bull   Foto galerie člena bull   Click here to Send bull a Private Message   Add bull to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bull! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 12

žádnou fólii proboha,, budou ti tam ty kořeny zahnívat a budou se kroutit zpátky nahoru.
Pokud v te hloubce je jílovitá pevná zemina,, bude tam mit kytka super výtažky z vody...
Podle me je to spise takove omezeni pro kytku))

Old Post 06-04-2011 v 10:52 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:04 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás