Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
...po dlhom cakani na novu hracku sa objavila konecne zasielka z ciech..
regulátor teploty a relativní vlhkosti s nastavitelnou hysterezí, využívající dvojité čidlo pro měření obou těchto veličin.
Na výstupu dvě relé se spínacím kontaktem 250V/5A, jedno pro spínání topení (regulace teploty), druhé pro spínání např. ventilátoru (regulace vlhkosti).
Stavy relé jsou indikovány dvěma LED diodami po levé straně dvouřádkového LCD displeje
To však rozpínací by stačil na sepnutí a vypnutí zvlhčovače ne? Prostě nastavíš vlhkost a tohle ti bude spinat pokud bude menší než požadovaná. No a prakticky někdo kdo tomu rozumí by to mohl nastavit tak, že by to regulovalo i otáčky kdyby se to propojilo ještě s otáčkovým regulátorem, ten tam taky mají. prakticky bys měl třeba do 2 tisíc plnou automatiku na vše... ještě sehnat čidlo na CO2 a je to uplná mela kluci...jinak si myslim, dám příklad: hydrostat zásuvkový 800, termostatická zásuvka 800... tohle je rozhodne za půlku a máš to v jednom. Navít to můžeš mít mimo, ty zásuvky musí být v tom
ja ho mam zatial zapojeny len ako termostat a pouzivam ho na spinanie el.kurenia v boxe drzi mi stabilnych 22C poklesne len o 1az dva stupne
samozrejme ked je vypnuta lampa
pocas svietenia sa o teplotu stara druhy termostat napojeny na oddtahovy vent.
k hydrostatu
ak chcete napojit miesto odtahoveho vent zvlhcovacku treba zmenit rele lebo ma zopnuty stav len ked dosiahne pozadovanu vlhkost
snad ste to pochopili.....
inac spokojnost na 100 porcent je citlivy nic netreba kalibrovat
Já bych to chěl potunit, aby to bylo na den/noc podle času.. klidně dva programy 18/6 a 12/12 ... a mělo to dvě čidla... jeden na nízkou a druhý na vysokou teplotu... tzn. při překročení nastavené hodnoty zapnout odtah a naopak topení... to je dobrej nápad a vše v jednom ne? podle mýho to vyřeší program v mikroprocesoru a nějaky veci navíc
Já bych to chěl potunit, aby to bylo na den/noc podle času.. klidně dva programy 18/6 a 12/12 ... a mělo to dvě čidla... jeden na nízkou a druhý na vysokou teplotu... tzn. při překročení nastavené hodnoty zapnout odtah a naopak topení... to je dobrej nápad a vše v jednom ne? podle mýho to vyřeší program v mikroprocesoru a nějaký věci navíc
Taky jsem uvazoval o nejakem tom ATMELU, ale bylo by to zbytecne slozite a assembler uz mi zas tak dobre nejde. Takze moje automatizace ve skrini funguje takto:
Mimo svit drzim teplotu na 19,5 stupne s nejakou tou hysterezí....Pokud poklesne, sepne termostat a železný ventilátor (plastovému jsem nevěřil, selže-li pojiska tak ajajaj pruser jak mraky).
Pri svitu drizim teplotu 25 stupnu, pokud poklesne tak to same a pak jeste jednim termostatem hlidam teplotu nonstop, ze kdyz preroste 27 stupnu napriklad, tak to srazi na mou povazovanou teplotu....
Oboum mym termostatum se daji nastavit az 4 ruzne teploty v casech..
JInak ventilator mi krom prekroceni teploty spinaji co 30 minut analog spinaci hodiny, ktere sepnou časove rele v rozvaděči cca na minutu...
Regulátor otáček mám po celou dobu nastavený cirka na 60 %, ventilátor mam na svou skrin, rekl bych az predimenzovany, ma pres 1000m3/h....
Jedine co mi tedka uz chybi je ten hydrostat, co by mi spinal zvlhčovačku.....
Jo kdybych skrin stavel v dobe, kdyz jsem za programovani PIC dostaval kredity, tak bych se mozna i do nejakeho inteligentnejsiho systemu pustil, nebot to za jake penize na groweru prodavaji hračky pětinové hodnoty je na peklo zralé...Jen blby regulator otaček TR01 prodavaji za 1200 a vyrobni cena do kila, kdyz to prezenu...Asi nejdrazsi je na tom ta krabička sorry za OT
Je to tak jak píšeš... je to hodně nadsazený ta cena, ale co se mi líbí je tohle: http://cgi.ebay.com/CAP-XGC-1-EXTRE...=item2ea6afc3ad ! ! ! V jedné malé krabičce vše a i s CO2... taky dlouho přemýšlím jak to nějak automatizovat, ale to je horší.
Jak rikam, jedine co mi uz chybi je hydrostat...V podstate tam ani v mem pripade vice automatizace neni treba, nebot, tam stejne chodim milionkrat za den na obkuk, protoze ty moje kyticky mam vazne pro zabavu, plus pro zabavu po sklizni)))
ja prezentuju a vzhledem k tomu, ze to je muj prvni indoor, tak zatim nic moc po zahradnicke strance...ta elektrotechnicka je vice v poho. Kdyztak koukni do indoor galerie "tatrankaruv prvni indoor" nebo tak nejak
Ajo už vím o kterou mašinku jde... sledoval sem to, ale já bych to musel vidět asi živě. Takto bych to nezapojil sám. Jak do toho někdo nefušuje, tak to je horší. Ne že bych byl debil, ale je lepší mít jistotu odborníka než něco odpálit