Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Koťátko zdraví všechny growery a přeje všem mnoho zdaru při pěstění.
Je zde nové, trošku se tu pár dní procházelo, pročítalo, no a protože už jaro začíná pomalu klepat na dveře, rozhodlo jsem se do toho jít...zatím však přemýšlí o modech.
Protože je to jeho první pěstování tak vybralo semínka feminizovaná od DP:
Passion 1 jako klasiku, kterou snad nic nepokazí (a kdyby i nějakou modrofilalovou barvičku ukázala)
Orange Bud jako něco fajnovějšího (snad na Vysočině dozraje)
od BFS Vanilla Kush jako třešničku na dortu a něco pěkného, milého na pohled na políčku
Políčka budou ve skutečnosti dvě, o každé se bude starat jiné koťátko.
Primárně budou rostlinky sloužit k výrobě mastičky na atopický ekzem a lupenku.
Koťátko by se tedy s vámi v první fázi rádo poradilo, zda-li jsou vybrané modely pro výrobu mastičky vhodné.
Rovněž by rádo získalo nějaké informace o tom, jak "ukočírovat" růst rostlin, bez velkých ztrát na úrodě, neboť zahrada není veliká a oko cizí na ni určitě padne.
Koťátko v plánu má za vaši ochotu podělit se s vámi o zdaru či nezdaru a i sem tam nějaký ten obrázek vložit.
Zdravim koťátko, o mastičce ti toho moc neřeknu ale na "ochranu" tu mam pár dobrej tipů. Záleží na tom, jestli bude koťátko chtít používat víc agresivní obranu (hřebíky napíchaný na prkně, žiletky u kytky ..) nebo obranu například proti slimákům (nadrcený skořápky od vajíček).
Jinak se též někde tady na G řešilo, že by bylo docela dobrý kolem políčka nějakym způsobem zasadit nějaký kytky, co by to zakryly (kopřivy - to se dělá nějak tak že se tomu urve šlahoun a zasadí se, ale už moc nevim..). Ale asi tady se mnou budou všichni souhlasi,t že nejlepší obrana je prostě pečlivej výběr nejlepšího místa ... Hodně štěstí přeju
I choose to live my life like a Jah activist, cause I am true spiritualist.
Nakonec to koťátko trošku přehodnotilo a objednalo místo Orange Bud nefeminizovanýho Šamánka - možnost získat semínka a rovněž ta barvička
Možná by nebylo úplně od věci zkusit zkřížit Passion 1 a Shamana (určitě to už někdo zkoušel).
No, ale to je ještě předčasné řešit, neboť koťáku ještě nic nevyrostlo.
Navíc, určitě toho nebude na políčko, kvůlivá zvědavým očím, dávat mnoho a některá semínka půjdou do ledničky na příští rok.
Ahoj kotátko , tak přeju hodně zdaru a sluníčka Fialka potřebuje hodně světla jnak ji nebudeš mit tak fialovou . Jinak k těm polím , hlavně si tam nesekej cestičky , sekat stromešky atd , čím mín nenápadné tím lépe
Tak blešky koťátkům dorazily v pořádku!
Nezbývá, než vyčkati krásného počasí a nachystat půdu na sadbu...možná ani předpěst není vyloučen.
Koťátko chtělo přidat fotku pytlíčků s bleškama, ale zatím je to nad jeho síly
Tak blešky koťátkům dorazily v pořádku!
Nezbývá, než vyčkati krásného počasí a nachystat půdu na sadbu...možná ani předpěst není vyloučen.
Koťátko chtělo přidat fotku pytlíčků s bleškama do galerie, ale zatím je to nad jeho síly
kotěti ještě přibylo seminizované semínko Purple - ty barvičky jsou lákavý a budoucí mastičce to snad neuškodí
Protože je ještě "mnoho" času na setí, tak má koťě dost času na teoretizování o tom, který rostlinky bude tvarovat, zaštipovat případně je nechá tak.
Jsou nějaké rozdíly mezi tvarováním, zaštipováním indiky a sativy?
případně které modely pro zichr nechat růst "jak kůl v plotě"?
v popisech píšou, že:
passion 1 je 100% indika, stejně tak vanilla (tam je udávaná výška 60 cm)
Je vhodné indiky zaštipovat či nikoliv?
Vanilku asi kotě nechá růst tak, jak je - snad z ní bude vánoční stromeček Případně máte s Vanillou zkušenosti?
ale co s passion 1? zaštipovat, nebo jinak tvarovat?
Asi by nebylo žádoucí, aby rostliny byly moc vysoký, tak kotě uvažuje o tvarování - viz přiložené obrázky.
Jeden obrázek klasika, hlavní stonek bude ohnut a přichycen
a druhá možnost je hřížení, ale kotě netuší, zda-li se vůbec něco takového v případě veselých rostlinek aplikuje
(cílem je zajistit rostlině další živiny, tím, že na dalším místě zakoření)
Šaman (75 % sativa, 25 % indika) a Purple (to je 50 na 50)
O šamánkovi se píše, že se moc nechce větvit, tak se mu bude asi muset pomoct, ale co purple?
Tady jeden pěknej obrázek co napoví: http://www.growmedical420.com/wp-co...Cannab2_new.png
A Indika bývá nízká a dost se větví roste keřovitě a je hustá kdežto Sativa roste do výšky, některé se špatně vetví proto se zastříhává a bývá řídká.
ano ano, děkuji, pěkný obrázek - někde už jsem vidělo
Spíš mi šlo o ty konkrétní odrůdy, jaké máte zkušenosti s výškou. Přecijen, se mi zdá, že i indica může být dost vysoká - alespoň se mi tak jeví z galerie tady na groweru, ale o konkrétní výšce vybraných modelů (kromě některých viz výše, kde je udavá předpokládaná výška bankou) moc představu nemám.
Přijde mi, že třeba passion 1 může být dost vysoký...
a co si myslíte o tom hřížení? není to úplná blbost?
samo tím rostliny nechci množit, ale spíš podpořit růst a přísun živin, když z části ještě zakoření...
catlittle> to by mě zajímalo, jak tu kytku přinutíš tohle udělat Určitě pak hoď fotky
"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky
no přinutíš, jak to myslíš?
hodlám ohýbat proutek, dokud je mladý
pak část zahrábnu do zeminy - zatížím, či nějakým drátkem přichytím a budu zalejvat
si řikám, že když tak pěkně koření řízky, nejni důvod, aby nepustil kořínky i hlavní stonek, což?
Ale třeba je to blbost a bude mít kotě zkaženou první mastičkovou úrodu
ja bych zkusil vyuzit principu rizkovani, tj odriznul bych kousek od silnejsiho kmene kytky a potrel to nejakou sragorou na podporu koreneni, pak bych to zahrabal a urcite by to melo vyrsit koreny. jeste jsem to tu na groweru nevidel, ale urcite by to melo fungovat. drzim palce
Ahoj, tak hřížení funguje jen u některejch druhů rostlin a keřů, u konopí ne. Pokud zahrabeš větev do hlíny, podle mě zplesniví. Tvuj první obrázek a pak odkaz Ckulicha je asi nejlepší. Potom taky můžeš kytky zaštípavát, roztahovat anebo zasadit koncem května a kytky tolik nevyrostou.
Pokud je využití pouze na mast, semen máš dost a tak se můžeš dosyta vyřádit. Na každý kytce něco vyzkoušej a uvidíš jak se jim to bude líbit. Klidně i to hřížení, cokoliv tě napadne. Alespoň uvidíš jak vypadá konopí když roste, než před prvním pěstěním vymýšlet nový techniky
Tak ať se daří..