Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim všechny growery.. Tenhle rok du poprvé do skleníku ale mám problém zdá se mi že skleník není tak velký, .. De mi o to jestli to má cenu dávat do skleníku, když to nebude mít možnost moc vyrůst.. objednávám semínka z grow shopu tušim že nákej mix, shaman, Frisian Dew,Passion #1. myslíte že se to vyplatí to dát pod sklo nebo to mám radši dát ven? dík za radu
zdtavim, ja v loni vysadil shamana a passiona 1 cervna,zastipoval sem,ohybal a stejne to melo prez 2 metry,tak bych stim sazeni tolik nespichal,a zvlast ve skleniku.
dík moc za rady!! určitě to neuspěchám a vydržim to do toho června. tak že celkově vzato myslíte že to není žádnej handicap , mít malej skleník?? když zasadim ale dýl tak nebudu mít takovej výnos nebo se pletu? nebo jestli bude lepší je hodit normálně ven? nebo jestli máte typy na náký odrůdy jiný který by byli ideální do toho skleníku, určitě dejte vědět budu jedině rád.
do června mám strašně moc semen no name tak že o zábavu nebude nouze.. Chci se jen zeptat jakej je ideální rozestup kytek? prostě kolik potřebuje jedna kolem sebe místa... ? nebo je můžu nechat nák u sebe a nechat je aby se prorostli do sebe?,,,
Zalezi jestli to chces nejak ohybat zastrihovat nebo to nechas volne rust. Taky zalezi na odrude, jestli bude kerovita nebo do vysky. Ja bych asi zvolil nejaky velky kyble, dal je tam a ve chvili, kdy by se kyti moc mackali, tak bych jeden vzal na cerstvy vzduch
jo to je pravda no, radši to dám do nádob aspon se s tim dá manipulovat :-) jo a myslíš že květináč 25 l bude stačit? nebo muže bejt i menší? z minulýho roku se mi to neosvědčilo měl sem asi 10 l kýble a z kytky sem sklidil pár G..
Původní příspěvek od Tommy92 jo to je pravda no, radši to dám do nádob aspon se s tim dá manipulovat :-) jo a myslíš že květináč 25 l bude stačit? nebo muže bejt i menší? z minulýho roku se mi to neosvědčilo měl sem asi 10 l kýble a z kytky sem sklidil pár G..
Původní příspěvek od Tommy92 jo to je pravda no, radši to dám do nádob aspon se s tim dá manipulovat :-) jo a myslíš že květináč 25 l bude stačit? nebo muže bejt i menší? z minulýho roku se mi to neosvědčilo měl sem asi 10 l kýble a z kytky sem sklidil pár G..
Zdar
tady je prepis z FAQ : Jak velké květináče mám použít při pěstování v hlíně?
Obecné pravidlo je 4 litry objemu na každých 30cm výšky.
Takze jestli jsi sklidil par g z 10 l tak chyba byla nekde jinde .... u me byly kytky i v 6 l kvetinacich a bylo tam toho dost ... nej kvetinac okolo 20l a vpohode to stacilo na 2,5 m kytku (Mandala no.1)
No abych teda odpovedel na tvoji otazku - 25 litru by melo byt dost Pri takove velikosti uz neni problem s rozvojem korenu, ale s rovnovahou toho kvetinace. Ale ve skelniku by to melo byt ok. Myslim ze v 25 litrech budou pekny stromy.
Jeste tip, abys nebyl tolik limitovany vyskou skleniku, tak se neboj na ty kvetinace vyhrabat diru, at rostlina roste jakoby z urovne zeme, ne li niz. Vyresis tim problem s tou zminovanou stabilitou a navic ziskas dobrych 30 cisel do vysky rezervu. Kamos kdysi jel kyble ve skleniku, na jeden vyhrabal diru presne na kybl, druha se mu nechtela, tak to nechal tak a ve finale se ukazalo, ze tech 30 cisel co mel navic bylo moc moc palek, co mu to prineslo(precejen slunicko prosviti prakticky cokoliv).
Jen kdyz budes davat do tech der ty kyble, tak pod ne dej neco, pomoci ceho to potom buds moct vytahnout, kdybys s tim chtel manipulovat. Takovych 25 litru hliny a nad tim metr a pul kytky uz neco vazi a vytahnout to jen prstama za okraj da zabrat.
Uz ted se tesim na fota, ze jak skvele to bude vypadat
Původní příspěvek od letec No abych teda odpovedel na tvoji otazku - 25 litru by melo byt dost Pri takove velikosti uz neni problem s rozvojem korenu, ale s rovnovahou toho kvetinace. Ale ve skelniku by to melo byt ok. Myslim ze v 25 litrech budou pekny stromy.
Jeste tip, abys nebyl tolik limitovany vyskou skleniku, tak se neboj na ty kvetinace vyhrabat diru, at rostlina roste jakoby z urovne zeme, ne li niz. Vyresis tim problem s tou zminovanou stabilitou a navic ziskas dobrych 30 cisel do vysky rezervu. Kamos kdysi jel kyble ve skleniku, na jeden vyhrabal diru presne na kybl, druha se mu nechtela, tak to nechal tak a ve finale se ukazalo, ze tech 30 cisel co mel navic bylo moc moc palek, co mu to prineslo(precejen slunicko prosviti prakticky cokoliv).
Jen kdyz budes davat do tech der ty kyble, tak pod ne dej neco, pomoci ceho to potom buds moct vytahnout, kdybys s tim chtel manipulovat. Takovych 25 litru hliny a nad tim metr a pul kytky uz neco vazi a vytahnout to jen prstama za okraj da zabrat.
Uz ted se tesim na fota, ze jak skvele to bude vypadat
no ono je jiste vyhoda zahrabavat kvetinace do hliny, ale ono to dokaze hodne rychle vrust do te hliny skrz ty diry na odtok ..... a 25 l do skleniku bych moc nedoporucoval .... ale zase zalezi na co - treba moje blueberry ve skleniku v 20 - 25 l nadobe fest prerostlo ..... ale tohle byla chyba hodne brzkeho zasazeni ...
no ono je jiste vyhoda zahrabavat kvetinace do hliny, ale ono to dokaze hodne rychle vrust do te hliny skrz ty diry na odtok ..... a 25 l do skleniku bych moc nedoporucoval .... ale zase zalezi na co - treba moje blueberry ve skleniku v 20 - 25 l nadobe fest prerostlo ..... ale tohle byla chyba hodne brzkeho zasazeni ...
jak píšeš..jinak pokud by to o nějaký ten cm vyletělo nahoru,tak není problém ohýbání,lámání...s takovým kýblem 25l jedině zasadit pozdíš..jinak osobně bych dal menší objem kýble..nevím,ale do skleníku nebo do foliovníku mi příde zbytečné mít tak velké nádoby..ale proti gustu žádný dyšputát žejo
jak píšeš..jinak pokud by to o nějaký ten cm vyletělo nahoru,tak není problém ohýbání,lámání...s takovým kýblem 25l jedině zasadit pozdíš..jinak osobně bych dal menší objem kýble..nevím,ale do skleníku nebo do foliovníku mi příde zbytečné mít tak velké nádoby..ale proti gustu žádný dyšputát žejo
jj taky to tak vypadalo - same lamani a ohybani. Samozrejme, ze ja jsem si to neuzil (workoval jsem ve scotlandu ) tak si to odsral bracha ... heh jak jsem si prijel na dovolenou v rijnu tak jsem prijel tak akorat na sklizen .... dobra lijana co byla prez pulku skleniku - skoda ze to skoro cele splesnivelo Ale to bylo jeste pred tim nez jsem se vratil, tak jsou jenom fotky
Jinak sklenik nebudu asi hrotit tenhle rok .... ciste pojedu asi jenom guerillu