Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » spořivé zářivky
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
vsvadlenka
Stálý Člen

Karma uživatele vsvadlenka - 38% Pěstitelská

Nápad Příspěvek č. 1

Zkoušel jste někdo spořivý zářivky. Já chápu, že barva světla nic moc, ale pro 2 kytky by to mohlo stačit ne?

Old Post 14-12-2002 v 11:41 AM
vsvadlenka je offline   Profil uživatele vsvadlenka   Find more posts by vsvadlenka   Foto galerie člena vsvadlenka   Click here to Send vsvadlenka a Private Message   Add vsvadlenka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
baboss
Stálý Člen

Karma uživatele baboss - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Jestli myslíš spořivý žárovky, tak ty se používají na růst ale měly by být coolwhite-což je nemožný sehnat.
Já sem svítil na matku jednou tou spořivou žárovkou 22W warmwhite, matka žila, ale nedoporučoval bych tim tim svítit na kytky vubec, raději ten SODIK na květ a na rust obyčejny zářivky s modrym spektrem.

baboss
Všechny věci jsou jedem a nic není bez jedu. Ovšem závisí pouze na množství, jestli se věc jedem stane. Paracelsus

Old Post 29-12-2002 v 16:15 PM
baboss je offline   Profil uživatele baboss   Find more posts by baboss   Foto galerie člena baboss   Click here to Send baboss a Private Message   Add baboss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

Dík, já totiž 2 mám warm white 23W, - pohodlně se s nima pracuje, žádny tlumivky atd. a zatím to roste nádherně - i když po 6 dnech to nemusí nic znamenat.
Každopádně pro legraci to zkusím, myslel jsem, že by bylo ještě lepší, kdybych jednu vyměnil za cold white.
Dám vědět, jak to dopadlo.

Old Post 07-01-2003 v 17:41 PM
vsvadlenka je offline   Profil uživatele vsvadlenka   Find more posts by vsvadlenka   Foto galerie člena vsvadlenka   Click here to Send vsvadlenka a Private Message   Add vsvadlenka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 4

spořivky cool white se sice vyrábějí, ale v baumaxu i v obi (kde je největší výběr) mají jen warm white.
V baumaxu mají teď mimochodem spořivku 23W, warm white za 69 kč, což jde. A spínací hodiny za 149-..

Old Post 13-01-2003 v 18:20 PM
vriter@cz
Stálý Člen

Karma uživatele vriter@cz - 81% Pěstitelská

Sporivka Příspěvek č. 5

Doma svitim 80w sporivkou a myslim si ze to jde docela dobre. Akorat nevim jak ma kytka tak asi 30cm jak velky kvetinac na takovou kytky staci.

vriter@cz

Old Post 18-01-2003 v 07:13 AM
vriter@cz je offline   Profil uživatele vriter@cz   Find more posts by vriter@cz   Foto galerie člena vriter@cz   Click here to Send vriter@cz a Private Message   Add vriter@cz to your buddy list     Navštiv homepage uživatele vriter@cz! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
abra007xas
Stálý Člen

Karma uživatele abra007xas - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Já jsem toho názoru že to co ušetříš na žárovkách a na energii to se odrazí na výsledku pěstování. Já bych na tom nešetřil pač se to vyplácí. Philips T SUN AGRO 400/600W NO PROBLEM.

Old Post 19-01-2003 v 01:24 AM
abra007xas je offline   Profil uživatele abra007xas   Find more posts by abra007xas   Foto galerie člena abra007xas   Click here to Send abra007xas a Private Message   Add abra007xas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vsvadlenka
Stálý Člen

spořivky Příspěvek č. 7

Asi máš oravdu. Pod 2 spořivkama 24W krásně rostly 4 ks asi 14 dní, vyrostlo skoro na 30 cm, ale teď spodní listy zežloutly s šedivejma a hnědejma skvrnama. Ale taky to může být tím, že mám květináč jen asi 0,5 l. Uvidím, jak to bude vypadat dál.

Old Post 19-01-2003 v 08:27 AM
vsvadlenka
Stálý Člen

ještě spořivky Příspěvek č. 8

Byly přelitý.
Přesadil jsem do 5l, zase rostou super, jen nejnovější výhonky jsou dost široký a světle zelený (aspoň v porovnání se spodníma listama) - že by moc vlhkosti ve vzduchu?
A v OSRAMU (na Žiškově) jsem sehnal spořivky 23W DayLigt (6000K).
Takže pokus pokračuje.

Old Post 26-01-2003 v 14:59 PM
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 9

rostou

Old Post 01-02-2003 v 13:51 PM
Schinus
Stálý Člen

Karma uživatele Schinus - 86% PěstitelskáKarma uživatele Schinus - 86% Pěstitelská

Dotaz Příspěvek č. 10

to Vsadlenka jak dlouho ti to pod tou sporivkou roste?? (myslim jak je to na ty fotce fakt moc pekny a zdravy !!!

Old Post 02-02-2003 v 18:53 PM
Schinus je offline   Profil uživatele Schinus   Find more posts by Schinus   Foto galerie člena Schinus   Click here to Send Schinus a Private Message   Add Schinus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 11

asi tak od 1.ledna, kdy vykoukly ze země (ze semínek), druh nevím, tuzemsko, měl jsem je asi 2 roky schovaný.

Old Post 03-02-2003 v 19:12 PM
mifeq
Nový Člen

Karma uživatele mifeq - 14% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

a jak to máš s teplotou hřejou ty úsporky nebo ne?- taky o nich přemýšlím ----na pokus samo!!!!!!!
dig

Old Post 23-03-2003 v 21:24 PM
mifeq je offline   Profil uživatele mifeq   Find more posts by mifeq   Foto galerie člena mifeq   Click here to Send mifeq a Private Message   Add mifeq to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

Trochu jo, ale na paticích se dá udržet ruka. Foukal jsem 3 ventilátorkama pro procesor PC (12V) a 5 cm pod nima bylo 31 stupňů.
Foto co vyrostlo viz:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=6049

Old Post 23-03-2003 v 21:40 PM
vsvadlenka
Stálý Člen

Příspěvek č. 14

Ke spořivkám - před druhou úrodou.
Takže cool white spořivky nedoporučuju. Nerostlo to pořádně, jsou drahý a studiem teorie :-) jsem zjistil proč - problém úsporek není, že by neměly ve spektru modrou, problém byl naopak, že zářivky měly moc modré a málo červené, což lidskému oku vadí (a kytkám taky, a dokonce nejen v květu). Takže teď úsporky warm white mají červenou i modrou (neboť modré se tvůrcům nepodařilo zbavit) a tím pádem to roste i kvete. Navíc díky elektronice (měnič kmitočtu) méně hřejí.
Takže úsporky mají budoucnost!!!

Old Post 11-05-2003 v 21:06 PM
mifeq
Nový Člen

Karma uživatele mifeq - 14% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Jo uz jsem to taky zjistil takže jsem vyhodil 4 kila za hovno - foukam na to větrakem vod PC a udrzim na ni ruku jak dlouho chci, asi tam prdnu jestě tu warm white aby se trochu srovnalo spektrum

Old Post 12-05-2003 v 10:18 AM
mifeq je offline   Profil uživatele mifeq   Find more posts by mifeq   Foto galerie člena mifeq   Click here to Send mifeq a Private Message   Add mifeq to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kralicek
Oceněný Pěstitel

Karma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% PěstitelskáKarma uživatele kralicek - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Hm debatujeme tady vsichni o tech samych jo... takovy ty mali na paticku E27 jo ? ?
Myslim tyhle !
Jo souhlasim s vsvadlenka sporivky maj budoucnost .

Cus kralicek !

Ps:na sodik nedam dopustit !

Naposledy upravil kralicek 12-05-2003 v 14:59 PM

Old Post 12-05-2003 v 14:49 PM
kralicek je offline   Profil uživatele kralicek   Find more posts by kralicek   Foto galerie člena kralicek   Click here to Send kralicek a Private Message   Add kralicek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:20 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás