Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Až se zima zeptá, co jsem dělal v létě, dostane odpoveď: Zkoušel jsem se něco dozvědět o odrůdě Pakistan Valley!
Podle informací, na které jsem narazil při hledání odrůdy vhodné pro léčebné užití, je PV jedna z nejlepších, 100% indica, takže jsem vysel 5 semínek regular (10 ks s poštovným 25,50 €). Klíčení docela tragický, sel jsem do rašelinových tablet. Dvě vylezly asi za týden, další za nějaký den... a to poslední až po nějakých dalších 14 !!! dnech. Zbylá dvě semena nevzešla vůbec... Zbylých 5 semen PV jsem vysel někdy v červenci spolu s semeny RD a měly být pro pokus v indooru. Bohužel stačil jeden extrémně horký den bez mé přítomnosti ve skleníku, kdy byly v hlíně zasazené rostlinky v pařníčkách, s vrstvičkou vody na dně, aby se z nich staly "sušenky"
Jako kontrolní k nim pak přibyly dva klony z Chroniku,který je relativně známý, oproti PV
obr 1 : balení semen
PS
Zbylých 5 semen PV jsem vysel někdy v červenci spolu s semeny RD a měly být pro pokus v indooru. Bohužel stačil jeden extrémně horký den bez mé přítomnosti ve skleníku, kdy byly v hlíně zasazené rostlinky v pařníčkách, s vrstvičkou vody na dně, aby se z nich staly "sušenky"
Pro získání víc prostoru pro Chronika/y (přibyl druhý ze skleníku) museli PV uhnout... podle velikosti se pořád drží pořadí růstu, patrné už z obr 2, ten nejmenší a poslední vzešlý byl samec, foto někde dál bude
(nemusí tady být všude jen fotky holek )
Jinak v květináčích byla nejlevnější zemina z Baumaxu, hnojení v růstu i květu z 90% jen OBM, občas nějaká "cizina" pro lepší pocit
protože bylo patrné, že s dozráním venku bude mít PV problémy, šla ta menší holka spolu s oběma Chroniky pod kontrolované a buhužel i placené osvětlení do suterénu, kde dostal patrně víc, než si zasloužil - přehnojení patrně K?, tak jsem na něm zkoušel zvýšení pH mýdlovou vodou, aplikaci peroxidu a prolévání vodou... když už to vypadalo, že je mu zase líp...
Původně k dozrání venku určená ta velká samička PV ale dávala najevo, že venku dozraje, pokud vůbec, tak někdy pod stromeček. Protože jsem ale chtěl vidět, co PV předvede, šla pod světla s výškou cca 2,2 m položená pod cca 30° úhlem (když rostly Jahůdkovi kytky vzhůru nohama ... ) naštěstí kořeny pod květníkem dokázaly z lavoru kytku uživit... aby jí tam nebylo smutno, doprovodily ji ještě dva Chronici ze sousedovic kompostu, které by ve stínu taky už neměly šanci... viz dále
Jenže se ukazovalo, že zatím, co Chroniky byla zdravé je řípa, PV chytil ten nejhorší možný neduh - plíseň. I přes prohlížení, vystřihování a omezení zálivky se palice pořád jen zmenšovaly (nebo právě díky tomu), sice voněly, barva pesíků OK, ale pryskyřice prakticky žádná. Uvidíme, jaké z toho budou Pegasovy kapky, mast vyrobená z té menší předčasně zabité zlodějem docela funguje
Poslední fotka na památku, je vidět holá místa v latách po vystříhaných plísních
Vedle PV pod světly probíhal ještě jeden pokus... přesadit 2 obrovské chroniky ze sousedovic kompostu do květináčů a přemístit do sklepa.... stejně byly z klonů ode mne
Takže co nejšetrněji vyrýpnout, zbylé kořeny oklepat od hlíny, ostříhat 3/4 spodních větví, aby zůstalo tolik, kolik ty trosky kořenového sytému uživí a smotané kořeny v květníku prosypat jemným substrátem, aby propadal co nejvíc kolem kořenů a při zálivce ještě dál zatekl... a držel vlhko kolem nich