Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pro svoje první pěstování jsem se rozhod až letos, přestože konzumuju už pěknejch pár let a starat se o kytky mě bavilo vždycky..
Rozhod sem se pro outdoor na balcoonu a sice dvě kytky, dva modely. Jelikož jsem nechtěl ryskovat problémy se semínkama, obědnal jsem u nirvana seeds feminozovaný - AK - 48, Black Jack - jedna hybrid, druhá sativa.
Bydlim ve 4, posledním patře, balcoon je orientovanej na JZ, tudíž skoro ideální - sluníčko tam svítí přímo od cca 12 hod až do večera.
Semínka jsem objednal v březnu a na začátku dubna jsem zasadil. Po radě od kamaráda jsem to střelil bez předchozího naklíčení ronou do hlíny - použil jsem malý květináčky a hlína byla kaktusovej substrát, smíchanej s perlitem. Semínka vyrazili na povrch do 3 dnů a všechno jelo podle plánu. Pevní měsíc jsem měl obě malý kytičky za oknem, postupně je dával na pár hodin ven, aby si zvykli na vítr a čerstvej vzduch a zesílil jim stonek. Asi v půlce května jsem je šoupnul na balcoon nastálo. Bohůžel jsem udělal zásadní chybu a kytky asi po měsíci pohnojil trochou hoštickýho hnojiva na jahody. AK 48 to přežila jen s popálenýma listama. Black Jack to nerozdejchal a musel jsem ho tudíž sázet znova. Musim ale podotknout, že i když byl zasazenej o měsíc pozdějc, tak je asi geneticky lepší než AK 48, což se projevovalo i předtím a krásně tu AK 48 ve svym růstu postupně dohnal.
Rozhod jsem se kytky hnojit, po pročtění fora jsem se zvolil firmu Plagron. Od asi 14 dne růstu jsem jel jenom Pythamin, listy jsou po něm krásně zelený a vypadají krásně zdravě. Později se přidal Bat guano substrát, Alga Grow, Alga Bloom a mám připravenou i Green sensation.
Jelikož byl čas kytky přesunout nastálo ven a stim spojený přesazení, zvolil jsem substrát Bat mix a každou kytku šoupnul do 25 l květináče. Nezvolil jsem větší, jelikož kytky chci mít max 1,3 m. Každou kytku jsem jednou zaštíp, AK 48 nad 4 patrem. Black Jacka nad nad 5. Rozhod jsem se obě kytky ohejbat pomocí kolínek a později drátků.
Spliff or die.... Balcoon 2010 - ak 48, Black
jack - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=51587
Kytkám přesazení a čerstvej vzduch dělali jen a jen dobře a rostly jako z vody. Přesazení proběhlo 10. června. Bat mix jsem zezačátku nepřihnojoval, ale vydrželo mi to asi jen 5 tejdnů a začal jsem kytky dokrmovat Alga Grow.
Na zálivkvku používám vodu z vodovodu, překapanou přes systém na úpravu vody od japonský firmy Nikken. Překapávač je primárně na úpravu vody k pití, ale jelikož ta voda a celá technologie Nikken umí dělat celkem divy, rozhod sem se s takto upravenou vodou i zalejvat. Kytky jsem ohejbal do úplně vertikální polohy a začali mi krásně vyrůstat nový a nový vrcholy, dneska jich je na každý kytce 4 hlavní (původně ohlí) a k tomu dalších cca 10, který zbyli po prostříhání.
Na přelomu května a června se začali oběvovat první a snad i poslední problémy - žloutnutí listů, který začínalo od spoda a pomalu se rozšiřovalo výš a výš. Zprvu jsem tomu nepřikládal velkou pozornost, žlutý listy ustřih a jel dál. Po 14 dnech mě to přestalo bavit, protože listky žloutli dál a dál. Vypadalo to na nedostatek dusíku, ale ještě jsem tomu dával pořád čas, lístky pokaždý ustříh, týkalo se to naštěstí jenom pár spodních pater. Na začátku července jsem zakoupil Ph metr, abych otestoval Ph zálivky, kterou jsem podezříval ze žloutnutí listů. Což se taky potvrdilo. Ph bylo okolo 7,3. Okamžitě jsem začal zálivku upravovat a to pár kapkama citronový štávy až k cílenému Ph - 6.5. Začal jsem taky hnojit Alga Grow, pro zvýšení obsahu dusíku. Kytkám ta změna očividně prospěla. Listy přestali žloutnout a hnojivo, v kombinaci s krásnym slunečným počasím, je nakoplo tim správnym směrem. Jinak jsem pořád 1x tejdně jel Pythamin/4ml na l/ a k tomu jsem přidal 1x tejdně Alga grow/4ml na l/
Přidávám 2 fota po přesazení, je vidět jak Black Jack, blíž k nám pomalu dohání o měsíc starší AK 48, holt genetika je asi genetika. Kytky jsou obě po zaštípnutí a jsou vidět i kolínka na ohýbání.
Po úpravě Ph a hnojení kytky krásně rostly. Před 14 dnima, po návratu z Let it rollu, což byla mimochodem super akce, se začali oběvovat Preflowers. Kytky dost vyrostly a hrozně zhoustly a proto jsem se rozhod prostřihat je. Odneslo to spoustu listů a malejch bočních větviček. Kdybych to neprostřihal, měl bych okolo 20 vrcholů na každý kytce, takle mi jich tam zůstalo 1O nabitejch a přirůstaj pořád nový. Z toho všeho jsem uvařil mlíko. Nejdřív pěkně hoďku povařit ve vodě a pak jsem to 3 vařil ve vodní lázni. Dal jsem si toho dva hrnky necelý a byl jsem z toho strašně moc. Možná nejvíc po hulení v životě.
Přidávám fotky z 30. června - celkem rozdíl, kytky na fotkách jsou ještě měsíc před hnojením
Zde nastává můj dotaz. Po tejdnu co se objevili Preflowers, tudíž tejden zpátky, jsem přešel na Alga Bloom,je už na to správný čas? Nemám eště vyčkat a hnojit pořád Alga Grow. Dnes jsem po tejdnu znovu hnojil a opět jsem použil Alga Bloom.
Díky za rady...
growu zdaar
přidávám fotky č.1 z 23. 7. a č. 2 z 27.7 - oboje před prostříháním
no kytky máš pěkný ale nemáš zvědavé sousedy ? máš to totiž, jak koukám, na dost viditelném místě
k tomu hnojivu ... já bych řekl, že to nevadí a hnojit normálně můžeš
Díky za karmu a díky za radu, taky jsem si řikal, že ten bloom snad vadit nebude
jinak se sousedama nevim, bydlim tady skoro rok, kytky jsou na balkone od konce dubna a zatim si nikdo nestěžoval. Plánoval jsem natáhnout přes celej balkon rákos, ale nakonec jsem ho natáh jenom po straně, aby sousedi co bydlej vyloženě vedle nás neměli náky depky snad to rozdejchaj všichni. Zatim jak řikám nebyl žádnej problém.
Jinak Ak 48 by měla mít fakt nabitý palice, tak doufám že to tak bude.
Ještě by mě zajímalo jak dlouho po tom co se objevily Preflowers by se měli začít dělat palice?
díky
Původní příspěvek od Peltsky Myslíte, že kdybych ten rákos natáh přes celej balkon, že by to kytkám ubralo hodně slunce a projevilo by se to pak na sklizni?
Jinak dnes večer hodím nové foto...
Pěstu zdar...
Bych se na to vykašlal kvuli par kytkám,neřeknu mít jich tam 20 ale 2ks neřešit...
Já sem žil v domění, že když se objěvěj preflowers, tak kytička začne třeba do 14 dní kvést.
Každopádně AK 48 by měla, aspoň co píšou na seedbance finishovat dost rychle, tak snad začně kvést co nevidět...