Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zacatkem zari planuju rozjet svuj prvni mikrogrow, tak si zacinam promyslet a sepisovat konkretni veci, ktere budou potreba, abych je mohl postupne uz nakupovat.
Vicemene mam vse promyslene, ale co se tyka ventilace, nesahaji me znalosti velmi daleko. :-) Jako pritah chci pouzit 2× PC ventilator Ø 14cm, ale u odtahu si nejsem jisty. Uvazuji o VK 100 (250m^3/hod) + pachovy filtr Home (bud 160 nebo 240m^3/hod), klidne bych v pripade potreby koupil i silnejsi vetrak (cenovy rozdil mezi vykonejsimi variantami uz neni tak znatelny), ale vubec nevim, na zaklade ceho se mam v zadne z techto veci rozhodovat. Dle G FAQu by se mel vzduch v pestirne vymenit 20-30× za hodinu. Moje skrin bude mit rozmery 160×60×50cm (v×s×h), to by bylo 14,4m^3/hod, coz VK 100 mnohokrat prevysuje (250 > 14,4). Dale jsem se zde na foru docetl, ze by se mel pocitat 1m^3/hod prutoku vzduchu ventilatoru na 1W vykonu lampy. Ja budu kupovat 250W vybojky (MH na rust, HPS na kvet), takze by to vyslo uplne presne (250 = 250). Filtr si ale na profouknuti vezme neco z prutoku. Znamena tedy, ze ventilator s prutokem 250m^3/hod a pachacem 160m^3/hod ma prutok 90m^3/hod (250-160=90)? Nebo co vlastne znamena hodnota uvedena u pachace? Podle ceho je vybirat a jake jsou rozdily mezi filtry 160 a 240m^3/hod? Jsou jeste nejake dalsi dulezite kriteria pro vyber vhodneho ventilatoru?
prutok pachace pochopitelne znaci max. prutok vzduchu takze ti 160 bude snizovat vykon ventase. na aktivni pritah se vyser staci pasivni(dira, flexroura, ci ja vim? zalezi na predstavivosti. a ten vetrak je dostacujici! jeste sefni neco na rizeni vykonu at ti to porad nevali na max a mas po problemu!
Ahaaa, tak to je max. prutok pachace! Diky. Takze radsi koupit pachac s podobnym prutokem jak vetrak, ne? Takze 250 vetrak + 240 pachac by mel byt lepsi nez 250 + 160..? A prijde mi skoda nechat pasivni pritah, kdyz to muze aspon trosku sat.
Cau, 250 vetra a 240 pachac bude idealni :-), na aktivni prtah vetsina lidi kasle, protoze riskujesze bude pritah rychlejsi nez odtah, v boxu ti vznikne tlak a i pomerne malej tlak dela kytickam spatne. A protoze je to zbytecny... staci dostatecne velka dira a box si nasava tak jak potrebuje aby tam nevznikal tlak ani podtlak :-) dalsi vec je ze vetrak na vic = hluk na vic a kazdej kdo ma vetracek na vic ho radsi pouzije na ofuk...
to je asi tak muj dodatek k tematu, tesim se az to budes mit hotovi a budu moct sledovat tvuj pěst :-)
ZAtim CUS
ZAGG
Zdarec, to jsem potreboval slyset! ;-) Takze jdu do kombinace 250 vetrak + 240 pachac.. O tlak bych se nebal, prece dva PC vetraky neprefouknou VK (2 vetraky by mely prutok 207m^3/hod a VK s pachacem teda 240). Udelal bych k tomu i diru na pasiv, aby se dorovnal ten podtlak ± 30m^3/hod. Jenom mi prijde moc odflaknute mit akorat odtah, at to vyfukuje i nasava zaroven. Hluk mi vadit nijak zvlast nebude, odhlucnim to gumovyma podlozkama, aby se neprenasely vibrace, a hluk samotneho vetraku nebude tak hrozny (v PC mam 4 takove :-D ). A co se tyce ofuku, tak na ten budu porizovat klipsnak, takze by to melo byt v klidu. Urcite se nechci hadat, jenom se nechci na nic vykaslat. :-)
Taky se tesim, az to konecne rozbehnu, ted makam kazdy den jak kar, abych na to mel - chtel bych tomu obetovat nejakych 10-15 tisic. Diky moc za rady, mej se.. ;-)
pic, tady sem četl ...slabší aktivní přítah je stejnak k ničemu...protože nebude stíhat silnějšímu odtahu (kdyžtak to opravte )...čím chceš svítit ?vidím to tak na 250- 400 sodu ?