Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím :-D hned na úvod se omluvím všem, že to píšu sem. Nenašel jsem vhodnější místo a klidně si na mě hulákejte :-)
Tento rok jsem sem se pustil znovu do outdooru, postavil jsem si na zahradě vedle skleníku menší foliák a zasadil tam pár kousků. Ale pár kytek začalo fialovět. Vím není to žádná nemoc nebo něco co mě a moje kytky pohltí :-D , ale chtěl bych vědět čím je to způsobené, jaké dopady to bude mít na chuť a jak se to vůbec profesionálně jmenuje, třeba se mi na amatérský kolena podařilo vypěstovat zmutovanou formu kytek. :-D I kdyby byl můj dotaz naprosto stupidní, překousněte to a vysvětlete to, prosím :-D .
Tak fialovění stonků a květů může mít více příčin..Může to být způsobené:
*genetikou
*nízkou teplotou
*abcencí určitých prvků ve výživě
Podle všeho bych usuzoval na tu nízkou teplotu nebo velké rozdíly teplot.To mi vždycky způsobovalo zfialovění nebo výrazné ztmavnutí palic a řapíků listů.
Jako druhá možnost se nabízí nedostatek Fosforu,Dusíku a jiných látek..
Doporučuju ti projít si "Jackerspackleho řešič problémů s výživou rostlin" ,který je ve FAQ.
Jinak fialové řapíky sem kdysi míval taky a přisuzuju to právě nízkým teplotám.Řapíky pak byly silné jako drát a nešly pomalu ustříhnout manikurnima nůžkama. Vliv na chuť jsem nepocítil a ani sem neměl z čím srovnat..
Příště než založíš nové téma tak hledej. A hledej raději přes google, funguje to spolehlivě narozdíl od místního hledání.
Lidi možte mi poradit jaká odroda mi zabezpečí že mi narastú fialové šišky rád by som sadil len takú genetiku kde to budem mat 100% isté že budú fialové za odpoved dikes
Původní příspěvek od Y.U.R.I.S Lidi možte mi poradit jaká odroda mi zabezpečí že mi narastú fialové šišky rád by som sadil len takú genetiku kde to budem mat 100% isté že budú fialové za odpoved dikes