Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » životnost kokosu
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Host
Host

životnost kokosu Příspěvek č. 1

Ahoj kluci mam takovej dotaz a chtěl bych slyšet vaše názory.
Jedná se mi o opakovaný použití kokosu.
Kolik kol se kokosovej substrát může použít než s nim budou problemy?
Už mam s nim odjetý 4 kola a problemy nemam. Vždy ho dobře propláchnu. Jen pozoruju, že lehce kleslo PH z původních 6.2 na 5.8 to ale bude tim, že hnojiva mícham na PH 5.8.
Zatim se kokos tváří, že by šel používat do nekonečna.
Původní kořeny z předchozí sklizně se brzy rozloží a zbydou jen nový tak snad by to neměl bejt problem. SSamozřejmě, že ten stonek vyrvu a zbydou jen jemný kořínky který ještě roztrham a promícham.

Jestli se pletu a mam čekat problemy tak mě to prosim napište.
Nerad bych šetřil an nesprávnejch věcech ale zase je mi líto ten kokos vyhodit když to funguje.

Old Post 15-04-2010 v 22:03 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
humus flusus
Stálý Člen

Karma uživatele humus flusus - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Ja si myslim proc ne.....dobra by byla nejaka sterilizace...ale vlastne na co kdyz tam nejsou zadni hmyzaci.....

At rostou...

Old Post 16-04-2010 v 06:23 AM
humus flusus je offline   Profil uživatele humus flusus   Find more posts by humus flusus   Foto galerie člena humus flusus   Click here to Send humus flusus a Private Message   Add humus flusus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Klamath
Stálý Člen

Karma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% PěstitelskáKarma uživatele Klamath - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

hele cervantez ve svym videu rikal neco o nejakym roztoku, kterej nalejes do kokosu a vsechny koreny to spali ....... ale bohuzel nevim nazev

Prosim o vyplneni krakte ankety. Dik

ohejbani to musite videt [/color] a ceskej preklad vertiklani pestovani - pouze teorie [url=http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=52308]
vase nazory na groshopy?

vcera sem zasadil, dneska sem mel prepinat abych zejtra mohl sklizet
v hline to neroste, pod CFL to nekvete......HYDRO/AERO

Old Post 16-04-2010 v 11:06 AM
Klamath je offline   Profil uživatele Klamath   Find more posts by Klamath   Foto galerie člena Klamath   Click here to Send Klamath a Private Message   Add Klamath to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Klamath! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cookino
Stálý Člen

Karma uživatele cookino - 22% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

pouzivam taky uz asi 4ty grow bez jakehokliv cisteni a je to ok (nejake koreny mi tam samozrejme zustavaji, ale daji se vcelku snadno vytahnout, jelikoz maji vlakna delsi nez samotny kokos a taky jsou lehci nez kokos. takze staci trepat a trepat a trepat a ony vylezou na povrch , a pak uz staci dovybrat zbytky a neco malo nechat pro pristi generace )

Old Post 16-04-2010 v 11:12 AM
cookino je offline   Profil uživatele cookino   Find more posts by cookino   Foto galerie člena cookino   Click here to Send cookino a Private Message   Add cookino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

možná je to tu OT, ale toto téma je momentálně na očích a připadá mně celkem důležité o tem informovat. dneska se mně potvrdilo, na co mám podezření už nejaký ten pátek, a to sice, že kokos od plagronu je plný larev smutnic.
v květu sem s tím poslední dvě kola, co kvetu v koksu nejaký extrémní problém neměl, ale všiml sem si teho, no a teď když mě sežraly klíčky u semínek, tak mám jasno. možná, že to byla enom nejaká špatná várka, ale po zkušenostech lidí s různýma substrátama od plagronu, bych temu moc nedal. každopádně bacha na to!

a na závěr otázka: nemá nekdo zkušenost s nejakým pesticidem, kerým bych prolil květníky a ty malé hnusné mrdky vybil?

Old Post 17-04-2010 v 11:37 AM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 6

Tak já v kokosu měl ty smutnice taky a rovněž to byl plagron. Jenže je tu možnost, že nebyly v tom substrátu,ale že si tam prostě smutnice nakladly vajíčka už rovnou do květináčů. Pak to jde velmi rychle. Larvy žerou kořeny. Silnou rostlinu asi nijak neohrozí. Dále mam stále problem s omezenym množstvim třásněnek. První kolo v novém kokosu jich ale bylo mnoho!
Nicméně se mi nestalo aby mě nějaký škůdce omezil výnos nebo kvalitu. Vždycky to bylo jen lehký poškození co nevadí a i přesto že postřiky nepoužívam téměř vůbec.

K té použitelnosti kokosu budu dále testovat. Jsem zvědavej jak dlouho mi vydrží. S těma kořínama by problem neměl bejt vůbec žádnej, protože se bezezbytku rozloží stejně tak listy. Jediný co kokos bude znečis´tovat podle mě je prach, písek a všechno co se tam dostane. No i tak se část z toho odplaví.
myslim si to dobře?

Naposledy upravil 17-04-2010 v 23:38 PM

Old Post 17-04-2010 v 23:32 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cookino
Stálý Člen

Karma uživatele cookino - 22% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

ja kupuju koko brikety ve zverimexu - lisovane a parada (je ale fakt, ze nema trichodermu...pridavam jen polyversum a myslim, ze se nejak nechyta..)

Old Post 18-04-2010 v 15:59 PM
cookino je offline   Profil uživatele cookino   Find more posts by cookino   Foto galerie člena cookino   Click here to Send cookino a Private Message   Add cookino to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
nabuloid
Stálý Člen

Karma uživatele nabuloid - 96% PěstitelskáKarma uživatele nabuloid - 96% PěstitelskáKarma uživatele nabuloid - 96% PěstitelskáKarma uživatele nabuloid - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

to dokktor: na smutnice je dobrej DURSBAN - je to takovej jakoby písek - nasypeš na lehce na květníky a při zálivce se uvolňuje to co je zabíjí - larvy nemaj šanci. Možno použit ihned po zasazení řezů.

Old Post 18-04-2010 v 18:40 PM
nabuloid je offline   Profil uživatele nabuloid   Find more posts by nabuloid   Foto galerie člena nabuloid   Click here to Send nabuloid a Private Message   Add nabuloid to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mr. Knorr
Stálý Člen

Karma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% PěstitelskáKarma uživatele Mr. Knorr - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 9

JA teda doted kokosy vyhazoval a kupoval novy, nicmene jeden kamarad kterej je fakt velkej borec a jede to uz hezkejch par let mi rekl ze je to blbost. Svuj kokos pouziva uz ctvrtym rokem a prej jeste dalsi roky ho pouzivat bude. Po sklizni vytrha velky koreny a na ty maly se vysere, oni se rozlozi, myslim ze je sezerou enzimy co do toho leje a pak je vstrebaj rostliny jako dalsi hnojky.

PS: kouknete na youtube, nejdete tam neco jako how to grow by canna nebo tak neco, je to asi deseti minutovy video jak pestovat jahody v dripu s kokosovejma rohozema od canna, na konci vyrizne stonek s tou rostlinou a proleje to pred dalsi varkou cannazimem, to je prvni pulka toho videa, je u toho spousta kecu ale v anglictine, takze sem pobral tak pulku... druha pulka toho video je jak se ten kokos vyrabi v indii, taky zajimavi... doporucuju najit a skouknout

Tisková oprava:
Ve včerejším vydání našich novin jsme omylem
uvedli, že Jiří Paroubek je z Brd.

Správně mělo být uvedeno, že Jiří Paroubek je zmrd.
Všem obyvatelům Brd se hluboce omlouváme.

Old Post 27-05-2010 v 08:22 AM
Mr. Knorr je offline   Profil uživatele Mr. Knorr   Find more posts by Mr. Knorr   Foto galerie člena Mr. Knorr   Click here to Send Mr. Knorr a Private Message   Add Mr. Knorr to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:37 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás