Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim pratele,
tento grow zkusim srovnat kopletni rust a kvet stejne genetiky za stejnych podminek v ruznych aero-hydro systemech.
Tak na uvod si rekapitulujeme stary set-up a popiseme novy.
Jde o tyto 3 typy systemu.
Pseudo Aero
TAG Aero
V-scrog NFT
Pseudo Aero
Jde o ten samy system v jakem jsem jel myslim 2 predchozi roundy.
6 beden, kazda se 4mi otvory. Osazeny jsou vzdy 2 otvory diagonalne od sebe.
Rozvody jsou ze svarenych PP trubek, kolen a zavitu. Vse je pospojovano prvky od Gardeny nebo nejakyma normalnima hadicovyma spojkama. Pruchod pro odpad v kazde bedne se sklada z mosazneho hadicniku se zavitem a z protikusu(trubkova spojka s vnitrnim zavitem).
Cerpadlo je o prutoku cca 1500 l/h s prikonem 36W.Rezervoar je z maltovniku.
Vsechny bedny jsou podlozeny plastovymi odpadkovymi kosi.
Kvetinace jsou klasicky s velkyma dirama a jsou do nich zavedeny jeste regulovatelne kapace pro lepsi zakoreneni (to bylo nutne opatreni pac trysky bohuzel ze zacatku nedosahnou na dno kvetinace a usychaji koreny...konstrukterska chyba).
TAG Aero
Novy systemek se sklada z tech samych beden jako Pseudo Aero. Nyni 6 beden, kazda po 2 dirach pro kvetinac.
Rozvody opet z PP trubek, zatek, kolen a zavitu + prvky od Gardeny.
Podrobnosti o mojich tryskach ZDE
Podrobnosti o cerpadle naleznete taky ve vyse uvedenem odkazu.
Zdroj k cerpadlu: INPUT 220V AC/ OUTPUT 12V DC. Maximalni proud je neco okolo 8A. Doporucuju koupit cerpadlo ve 24V verzi, pak budou v rozvodech mensi proudy, ja jsem bohuzel nemohl sehnat 24V zdroj tehdy...
V-scrog NFT
Jde o 2 kusy GroTanku myslim 424. Nechtel jsem 1 velky pac se s tim blbe manipuluje. Ty vika dodavane k NFT jsou fakt supr pac jediny jejich vyznam je fakt nejaka fixace kvetinace. Jinak funguji spis jako nejake difuzory svetla. Propousti bratru dobrych 40% svetla.
Jak muzete videt na fotkach kvetinace jsou umisteny do kruhu za pletivem. Podrobnosti o velikosti a vypoctu plochy mojeho V-scrogu ZDE.
-------------------------------------------------------------------------- Boxy:
XXL(Pseudo Aero, TAG Aero),XL(V-scrog NFT) Svetla:
Kvet : 600W Philips son-T pia plus(Pseudo Aero),600W Philips son-T pia plus(TAG Aero),600W Philips son-T pia plus(V-scrog NFT)
Predradniky jsou vsechny od GIBu.
Odtahy:
v XXL je 2x Ruck cca 750 m^3/h + 2x filtr cca 1100 m^3/h
v XL je Ruck cca 680 m^3/h + filtr cca 740 m^3/h
Pritah je pasivni samo...
Hnojiva:
Vse od ATAMI, jak jinak .
Tzn. Zaklad A+B, Root stimulator, ATA-XL, ATA-clean, PK 13-14, Atazyme a na leto taky obcasny postrik Bio Abwehrem proti kurwam jako je padli apod.
Uprava vody:
HNO_3,HPO_3
Merak:
Predelany Hanna Gro'check combo monitor na "tuzkovy merak" . viz photo. Mam 4 nadrze a jeden monitor tak to jinak neslo .
Ofuky:
v XXL je 4x klipsa
v XL je 2x klipsa
Rozvodna:
1. DIN lista zleva:
16A jistic
digitalni casovac na lampy
stykac(nebo spis pomocne rele...hlavne ze to funguje, az se specou kontakty tak mam v zaloze 3 fazovy stykac )
asymetricke rele pro cerpadla(1 minutu vypnuto,20s zapnuto...plati pro vsechny cerpadla)
hladinovy spinac(jako pojistka proti vytopeni), vypina cerpadla pri zatopeni.
vypinac pro ofuky a odtahy
2 zasuvky pro ofuky a odtahy
2. DIN lista:
2 zasuvky pro lampy
2 zasuvky pro cerpadla
Tak to by byl strucny uvod. Nyni muzeme pristoupit k samotne podstate threadu.
Round No.1
36x Double Gum.
Dik clenovi g.... za rezy.
6 dni dokorenovaly pod zarivkama v perlitu zvlhcenem roztokem s korenakem a upravenym pH.
Jo mimochodem tipuju, ze nejvyssi vynos bude z toho V-Scrogu.
Updaty budou probihat kazdych 7 dni pokud to u me bude casove mozne.
V 7. dnu rustu je evidentne videt rozdil mezi kytkama pod 250W a pod 400W MH lampama. Premyslim jestli ma cenu vymenit ty 2 250tky za 400W metly ted hned. Kytky v NFT pod 400W jsou vetsi a maji bliz patra. No jeste tak tyden a prepnu to.
Koreny jedou nejvic v TAGu, pak v NFT a pseudo Aero je na poslednim miste. Nicmene rostliny pod 250tkama jsou srovnatelne v obou systemech i kdyz maji ruzne koreny, uvidime co se bude dit dal.
Podle EC nejvic zerou rostliny v NFT. Nejmin v pseudo Aeru a TAG je nekde mezi...
2x200W MH v aeroboxu nahrazeno pred par dny 2x400W MH. To jsem necekal takovy rozdil mezi 200W a 400W... Vypada to jeste tak na 3-4 dny na 18/6 dokud se nezaplni pletivo.
Do TAGu jsem naistaloval 2 litrovou expanzku, mnohem lip system hospodari s tlakem. Bez te expanzky mi to spatne zavlazovalo 2 kytky, tedkom je to teprv to prave vorechove .
Kytky v NFT jsou tak o 1/3 vetsi nez v aero systemech. Prikladam to tem 400W uz od zacatku a taky ty kytky jsou lip prosvicene. Nejak nevim kde mam zacit s proplitanim vetvi . Zitra se do toho pustim nejak...
Co se tyce zravosti tak je to furt stejne. NFT zere nejvic, pak TAG a nakonec PseudoAero.
Teplotu stahnu pristi tyden. Potrebuju koupit 2 Y-kusy, spojit Alu-flexku a vyvezt odtah do vedlejsiho pokoje k oknu, to bude dostacujici opatreni. Tedka je odtah do stejne mistnosti jak pritah, coz je ponekud nemile. Navic nemuzu otevirat okno v growroomu, jenom dvoje dvere
Perioda prepnuta v 17.dnu 18/6. Zacina to bushovatet . Alespon do 14.dne necham MH vybojky. Jinac jsem vylepsil odtah uplne dopryc z pokoje, takze teplota sla krasne dolu...