Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Hydroponie » Bubbler od Plant!t Aeros IV
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
fLoutek
Nový Člen

Karma uživatele fLoutek - 0% Pěstitelská

Registrován: Dec 2016
Příspěvků: 2  

Bubbler od Plant!t Aeros IV Příspěvek č. 1



Zdravím Vás,

dovolte mi se na Vás obrátit s dotazem ohledně bubbleru od společnosti Plant!t. Tato společnost nabízí tento set ve 3 možných variantách.

Plant!t Aeros 1, 2 a IV master

Přikládám zde odkaz na výrobce: Plant!t - Grow!t

Bohužel nemohu na internetu najít bližší informace nebo recenze na tento bubbler. Nemáte s tímto systémem někdo zkušenosti? Zajímaly by mě tyto věci:

1/ Kvůli omezeným rozměrům dosavadního stanu (1x1x2m) nemohu koupit na hned variantu Aeros IV master, který disponuje čtyřmi květináči s jednou centrální nádrži.
Zajímalo by mě, zda by tento system byl funkční na pěstování pouze se 3 květináči, resp. 1 květináč by byl během pěstování odpojen.

2/ V případě, že by byla odpověď na první otázku záporná, sáhnul bych po kombinaci Aero 2 a 1. Po pečlivém zkoumání jsem si ale všimnull, že narozdíl od systému Aeros IV master, nedisponují na ilustracích tzv. feeder systémem (laicky čerpadlo na roztok s hadicí do květanáče na cirkulaci vody a zavlažování média). Přikládám obrázky, které můžete vidět i na stránkách výrobce. Dostanu tedy k těm jednotlivým systémum čerpadlo nebo ten je součástí pouze 4-květináčového setu?

3/ Pokud by byly systém Aeros 1 a 2 dodávany bez čerpadla na cirkulaci roztoku, vystačí si zasazená kytka pouze prokysličenou vodou bez nutnotsti zavlažování?

4/ A teď mi dovolte začátečnickou otázku. Už týden shromažďuji informace ohledně indoor growingu a došel jsem k závěru, že při mých podmínkách bude pro mě nejlepší volbou bubbler (stan 1x1x2m, LED panel Viparspectra V450).

Zajímalo by mě, jak moc je treba nádrž naplnit roztokem, aby byl system funkční a kytka dostala dostatek živin. Někde jsem se dočetl, že by v 1-2 týdnech měla dosahovat téměř k sabovací kostce s kytkou, ale hladina by se jí neměla dotýkat. Někde jsem na tuhle informaci v pruběhu týdenní rešerše již narazil, ale nemůžu ji za boha najít.

Předem moc děkuji za Vaši pomoc.

Přeji hezký den

fLoutek

Old Post 16-09-2019 v 22:16 PM
fLoutek je offline   Profil uživatele fLoutek   Find more posts by fLoutek   Foto galerie člena fLoutek   Click here to Send fLoutek a Private Message   Add fLoutek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Johnny Blaze
Stálý Člen

Karma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% PěstitelskáKarma uživatele Johnny Blaze - 79% Pěstitelská

Registrován: Nov 2015
Příspěvků: 343  

Příspěvek č. 2

Podobny system urcite nekupuj, vyhodene peniaze. Postavis to sam uplne bez problemov za zlomok ceny. Na tvojom mieste by som si ale kupil normalne kvetinace a isiel hlinu. Kupil lightmix, biobizz grow a bloom, tyzden zalieval len vodou a potom zacal hnojit podla tabulky.

Old Post 17-09-2019 v 01:08 AM
Johnny Blaze je offline   Profil uživatele Johnny Blaze   Find more posts by Johnny Blaze   Foto galerie člena Johnny Blaze   Click here to Send Johnny Blaze a Private Message   Add Johnny Blaze to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 3

Slusnej obchodni dopis.. Pokud chces hydro, jdi do toho.. bubbler je jedna z nejsnazsich variant.

Podle toho jak jsem to prozkoumal mas pravdu v tom, ze varianta 2 plant kit jsou v podstate nezavisle bubblery. Spolecnou maji jenom vzduchovaci pumpu, ktera ma dva vyvody.

Casto si lide modifikovali bubblery tak, ze si je pasivne propojili. Vyhodu to melo v tom, ze pak dolevali hnojiva jen do jednoho bubleru a princip spojenych nadob to rozdistribuoval do dalsich. Nevyhodu v tom, ze koreny sdili jednu vodu, takze jakykoliv problem v korenech se okamzite presune i na dalsi kytky. Skoro je lepsi to nepropojovat, pokud mas zpusob jak pohodlne dolevat do vsech zvlast.

Varianta 4 plant kit ma i master tank, takze krome dvou vzduchovatek dostanes i ponorne cerpadlo, ktere lezi v master tanku. To zajistuje cirkulaci aktivni (nikoliv pasivni jako v predchozim pripade spojenych nadob). Vyhodou je ze dolevas vodu jen do master tanku (nebo do kterehokoliv bubbleru). Do master tanku pak lze napr. vlozit aktivni chlazeni a chladit tak cely system (to by s pasivnim propojenim zrejme nefungovalo).

V obou pripadech je okysliceni zajisteno vzduchovatky, takze v tom se nijak nelisi.

Nahore v menu ("rychla navigace") si najdi clanek o bubbleru tady na groweru, je tam docela dost informaci. Mnozstvi vody je individualni podle objemu nadob. Nejlepsi je zlaty stred (ani nepreplnovat, ani nenechavat jen u dna).

A jeste jedna vec nad kterou se zamysli. Jak zminil kolega prede mnou, hlina je pro zacatecniky nejlepsi. Je tam o mnoho mene faktoru u kterych muzes udelat chybu.

Jednou s nejkritictejsich veci konkretne u bubbleru je teplota vzduchu. Pokud nedokazes dostat do stanu nizkou teplotu vzduchu, zadelavas si na problem. Vzduchovani okamzite ohreje vodu v bubblerech a roztok se pak zkazi a koreny zhnednou a zacnou hnit. Proto jsou tak vyuzivane chladice roztoku. Cim vyssi teplota tim mene vzduchu ve vode je. Cili s bubblerem je opravdu kriticke mit zejmena na leto prichystanou perfektni ventilaci celeho boxu a zpusob jak tam privest opravdu studeny vzduch. Rekl bych ze idealni teplota roztoku 19 - 21. Cokoliv nad 25 stupnu zacina byt obrovsky problem. Mrkni do galerie s cim tu lide v bubblerech zapasi..

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 17-09-2019 v 09:58 AM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Filliir
Stálý Člen

Karma uživatele Filliir - 67% Pěstitelská

Registrován: Dec 2017
Příspěvků: 66 

Příspěvek č. 4

Zdarec, vše podstatného už ti vlastně psal Carlos.
Držel bych se aspoň ze začátku rady: odjed si prvně pár kol v hlíně, případně v kokosu pokud chceš do budoucna hydro. Pokud začínáš, budeš s největší pravděpodobností, resit dost věcí s kytkama nad hlínou a další problémy pod povrchem (tudíž kořeny) si nech až to budeš mít doladene. Sám jsem bubler jel az v 11.kole a první tři kola stály za bačkorku.... Je ideální s ním začít na zimu kvůli chlazení jak už bylo řečeno.

Já jedu jednu velkou nádobu asi 180l s 10ti vzduchovacima kamenama a vždy jedním strainem. Podle toho volim počet kytek 5-9.... Má to výhodu oproti menším nádobám ve stabilitě teploty, ph, ex a všeho co vlastně potřebuješ.... Nevýhoda je při problémech s kořeny a při různých strainech... Jinak vše už bylo řečeno.
Tak ať se daří... F

Old Post 20-09-2019 v 06:01 AM
Filliir je offline   Profil uživatele Filliir   Find more posts by Filliir   Foto galerie člena Filliir   Click here to Send Filliir a Private Message   Add Filliir to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fLoutek
Nový Člen

Karma uživatele fLoutek - 0% Pěstitelská

Registrován: Dec 2016
Příspěvků: 2  

Příspěvek č. 5


Zdravíčko,

Ještě jednou děkuji za Vaši tipy. Nakonec jsem se pro ty bubblery rozhodl. Dávám za pravdu @Johnymu Blazovi, že ten předem udělaný systém je nejvíc na draka a už bych do něj znova nešel. Udělal bych si teď 100% lepší.

Co se týče pěstování v hydru, jsem z toho celkem nadšený. Je to můj úplně první grow, takže nemám srovnání s hlínou. Ale jak se vyladí postupem času podmínky skříně, tak už se o to moc starat nemusí. Sice jsem ještě nedosáhl zdárného konce, ale určitě bych nováčky od hydra neodrazoval. Je to víc easy než to vypadá, zvlášť teď přes zimu, když se nemusí moc řešit teplota roztoku x uhnívání kořínků.

Holky teď jedou 3. týden květu, zatím úplně bez všelijakých problémů. Přikládám foto.

fL.

Old Post 30-10-2019 v 12:07 PM
fLoutek je offline   Profil uživatele fLoutek   Find more posts by fLoutek   Foto galerie člena fLoutek   Click here to Send fLoutek a Private Message   Add fLoutek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
El Dudelíno
Sportovní Rybář

Karma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% PěstitelskáKarma uživatele El Dudelíno - 75% Pěstitelská

Registrován: Jun 2017
Příspěvků: 301  

Příspěvek č. 6

Tak jak píšeš, vše je o zkušenosti, která bohužel někdy bolí a dycky něco stojí
Bubler je nezmar, výborný systém, který chce tvou péči denodenně. Také pozor na hluk. Při větším výkonu to umí dělat pěkný bordel a v noci může rušit, v paneláku to umí pěkně rezonovat a nést se po patrech. Nepodcenit. Nejde jen o motor

Old Post 30-10-2019 v 17:10 PM
El Dudelíno je offline   Profil uživatele El Dudelíno   Find more posts by El Dudelíno   Foto galerie člena El Dudelíno   Click here to Send El Dudelíno a Private Message   Add El Dudelíno to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 00:39 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9747300 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív