Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim všechny příznivce pěstování. Po několika kolech v hlíně jsem se rozhodl pořídit NFT vaničku. Jedná se o GroTank 20l-Zde popis celého systému
Skříň- 70x55x150
Ventilace- Zatím odtah i přítah12v 120mm pc fukárky 67M3/h-uvidíme zatim stačily.
Světlo- růst 2x 26w blue 6400k-po zakořenění 150sodík, 250mh a 250sodík budou až 15,2,tak to zatim musí stačit
Médium: rw rohož royal- o 100%lepší než hotové grodan kostky.Rohož jsem upravil na kostky 10X10 cm vršek zakryt černym molitam,který byl patřičně vyprán a vydezinfikován.-nepropouští světlo a snad zabrání řasám
Hnojení obstará trio od AH včetně AH Enzymů, AH PH Down,asi ani nebude třeba-vysvětlím později...V případě mé nenažrané odrůdy doplním PK 13-14 od HESI.
Posádka: 5x má oblíbená G13xskunk1- a 1Xno name z pytle,ale byl to luxus kouř
Co se týká vody,tak jelikož naše voda je Kur*a tvrdá-ec až 0,7 a kevšemu obsahuje nějakou bakterii co během pár dnů způsobí sliz....rozhodl jsem se vyzkoušet to v destilce - PH 5,5 a ec 0,0000 , přidám o něco více micra a uvidíme jak to pojede. S případnýmy zkušenostmi a radami ihned sem
před 8dny přesazeny do velkých kostek, fotky z dneška-propláchnutí čerstvim živnym roztokem pak zpátky pod zářivky, ve vaně položeny pouze kvůli proplachnutí,jinak je mam volně na suchu kvůli přístupu vzduchu,vespod už kořínky cca 2-3cm,ještě týden a pujdou do vany
Na můj vkus to štípeš moc brzy,jinak nevím co máš proti grodan-kostkám!??
Ten molitan nevím no,ten je na bakterie jak dělaný,proti prosvitu světla stačí kousky folie.
No štípu to takhle vždy a osvědčilo se mi to,mno uvidíme....grodan kostky mi přijdou že maj menší hustotu a málou vrstvu tam kde je připravená díra, ta rohož je pevná,dobře slisovaná, o něco i vyšší a udělat nožíkem díry na malý kostky je hračka, i cena je menší.
Zdravim, ten molitan bych sundal, ke konci kvetu ho budeš mít zasolenej od hnojek a tim jak na to budeš svítí ti to zasmrádne a nechtě se ti tam udělá nějaká plísen. Radši tam švihni alobal.
Být tebou pořídím i vzduchování(200,-), jelikož tam máš šest kitek, mohlo by se stát že kořeny nebudou mít dostatek vzduchu. Nevim proč ho za ty prachy ktomu nepřibalí.
Myslim si že 65m3/h dvěstěpadinu neuchladí.
Budu sledovat sem zvědavej jelikož jedeš ze semen.
BB: Vzduchování a topítko už je objednaný,chci dát dovnitř ještě jedno čerpadýlko,aby se pořád promýchával roztok. Ještě by mě zajímalo jak často mam dělat proplachy?stačí tak jednou za 2-3týdny? počítám že bych to udělal při každyý výměně třeba na den jen destilku a enzymy,případně klasickou vodu s enzymy? díky za rady,molitan sundám a hodim tam folii
Tak první průser vyřešen,aniž bych si toho všimnul rozjeli se mi tu sviňuchy třásněnky,doneseny z matkárnyale chytil jsem je včas a tak jsem rozmíchal postřik -Omite z gshopu.Použil jsem ho 2x a dneska jsem neobjevil žádný pohyb na kytkách tak uvidíme,snad se neobjeví znovu,co se týče kytek samotných,tak 2hodiny po přendání na textilii a spuštění závlahy společně s propláchnutím každe kostky cca 3minuty novým roztokem z nádrže zatim s poloviční dávkou Ahček v destilce,bylo vidět že se kytky vspamatovaly a zvedly listy.Dneska po svícení je vidět že dost stmavly a vypadaj mnohem zdravěji,uvidíme za pár dní.Fotky asi koncem týdne.
Jo a molitan vyhozen,nahrazen černobílou folií,samosebou černou navrch,aby neodrážela na spodky listů.
No jsou to 100% trásněnky, v druhý skříni jsem jich našel ranec je tam hlína a 4řezy co byly společně s hydráčema v matkárně,takže OMIT je teď všude,pořádně jsem vystříkal všechny roomy i okolí,tak snad jim bude konec,držte palce,jinak kytky v nft jedou jako prase,zástřih se povedl,všechny krom toho fimu maj po dvou hezkejch stejnejch výhonkách a fimánek jich má cca 6 ještě to nejde moc rozpoznat.Fotky budou.............jinak koukám že destilka je super na pěst
Takže roztok má ec 0,8, ph 5,5-5,6, kytkám se daří a dnes udělán druhej záštip, dvě jsou trochu pozadu,tak jim dám ještě čas. Třásněnky zlikvidovány a vše jde jak má. Nový odtah - sunon 234,4 m3/h je už na poště, a ve středu namontuju lumatek 250 el. předřadník a 250 mh
Je divný popisovat bez fotek,ale ještě to nějakej den musime vydržet. Kytky se mi začali troche kroutit, dal sem jim sodu ohledne PH - 5,5 pak kvůli kostkám vylítlo na 7,5 a já to napral hned na 5,5-5,8....mno ale dávaj si to vklidu.postřik při svícení je taky kokotina,troche se mi kraje listů asi na 5čepelých spálily,ale jedou dobře kořínky už cca 15cm dlouhý a pěkně pouštěj boční žilky...bílý krásný...zastřihnuto 2x-3x a uvidíte samy.myslim si že to budou zase bonsai krasavci. jedna zatím vypadá jako adeptík na samce,tak se modlim aby to byl. zatim z 18semen samý samice a chtěl bych si zachovat genetiku a mixnout so stim OBxWW uvidíme...1Xpostřik pythaminem,ec 0,8 a ph 5,5 je to 20den od naklíčení...začnu pomalounku zvedat ec...ale teď jdu shánět foťák,tak se zatim mějte.