Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Bakterie mléčného kvašení + pokus
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6
Autor
Téma 
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 81

citace:
Původní příspěvek od travodlak
Tak tady je ten návod:


teďka se na to po dlouhý době koukám a je tu pár nepřenesností
:
tam v první fázi je důležitý aby při tom prvnim tejdnu "kvašení" měly vzduch - víčko nechat pootevřený...

potom fáze , kdy už je na povrchu škraloupek - ten se dá do nový nádoby , kde se k němu přileje 10dílů mlíka - > tím se eliminujou ostatní mikroorganismy ve snaze získat pure lactobacilly to samé udělejte s původní kapalinou bez škraloupu ...

za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB

ještě je nepoužívejte hned - přidejte jim trochu nesířený melasy (cukr k potravě pro organizmy) - smíchat předtim s vodou 1:3. nepoužívejte rafinovaný cukr ! počkejte 30hodin a potom tím zalijte


co se týče aktuální outdoor sezony, tak bych aplikoval do finálního media a neplítval bych tím pro předpěst.


Chcete-li použít, můžete zředit s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřené, jako je chlór. Pamatujte si, že máme co do činění s živými mikroorganismy a chlor může zabít.

good luck

Old Post 15-05-2011 v 17:23 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
BloodyBeer
Stálý Člen

Karma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% PěstitelskáKarma uživatele BloodyBeer - 49% Pěstitelská

Registrován: Dec 2009
Příspěvků: 887  

Příspěvek č. 82

citace:
Původní příspěvek od jusr


teďka se na to po dlouhý době koukám a je tu pár nepřenesností
:
tam v první fázi je důležitý aby při tom prvnim tejdnu "kvašení" měly vzduch - víčko nechat pootevřený...

potom fáze , kdy už je na povrchu škraloupek - ten se dá do nový nádoby , kde se k němu přileje 10dílů mlíka - > tím se eliminujou ostatní mikroorganismy ve snaze získat pure lactobacilly to samé udělejte s původní kapalinou bez škraloupu ...

za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB

ještě je nepoužívejte hned - přidejte jim trochu nesířený melasy (cukr k potravě pro organizmy) - smíchat předtim s vodou 1:3. nepoužívejte rafinovaný cukr ! počkejte 30hodin a potom tím zalijte


co se týče aktuální outdoor sezony, tak bych aplikoval do finálního media a neplítval bych tím pro předpěst.


Chcete-li použít, můžete zředit s 20 díly vody. Ujistěte se, že voda není chemicky ošetřené, jako je chlór. Pamatujte si, že máme co do činění s živými mikroorganismy a chlor může zabít.

good luck


zdar

jak se divam, tak mas v tom prekladu a postupu stale dost nejasnosti.

Ted jsem se snazil vytvorit bakterie ml. kvaseni a sekl jsem se pri poslednim kroku...

Pisete zde, ze se vytvori zluta kapalina - "za další tejden se utvoří vrstva bílkovin a tuků -> žlutá kapalina, v níž budou LB" Neni tato zluta kapalina spise "tvaroh v urcitem stadiu syrneho procesu" ?? Protoze jedine, co se mi udelalo je tento tvaroh. Cekal jsem, kdy se vytvori ta zluta kapalina. Nic se nestalo a akorat se mi v nadobe vyskytla loziska infikace tzn cela nadoba asi poleti na kompost ....

jinak na zacatku mas nejasne to proplachovani ryze vodou ... proste se vezme ryze, zaleje se teplou vodou aby se uvolnily skroby obsazene v ryzi a pote se voda sleje a dale pouziva...

125W CFL Mandala, SSH
125W CFL, 150HPS. Sensi Mix, Cole Train
Gumby Hash
Bloodyho Bezúdržbový Pěst

Vsechny cisla SoftSecretsCZ volne k stahnuti:http://www.softsecrets.nl/?id=150&title=Issues

I fall in love to LST but scotland is my only love.

Karma je děvka, není hezké přát ostatním něco nepěkného.

Old Post 26-05-2011 v 05:39 AM
BloodyBeer je offline   Profil uživatele BloodyBeer   Find more posts by BloodyBeer   Foto galerie člena BloodyBeer   Click here to Send BloodyBeer a Private Message   Add BloodyBeer to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 23:09 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0636110 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív