Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po usušení se vkládají paldy do vzduchotěsných nádob a potom třeba do mrazáku. Jenže z vlastní zkušenosti vim, že se ne vždy povede, aby byli dokonale suché. Nehledě na to, že přesušení není taky zrovna ideální.
Potom dochází (teda pokud to nezplesniví) k fermentaci. Ta má vliv na přeměnu "neaktivních látek" na "látky aktivní". Model se většinou stává znatelně silnější. Jenže má to háček a to vliv na chuť, barvu i celkový vzhled. Což je většinou OK. Ale co je podle mně nejdůležitější konečné HIGH. To se vlivem přeměny "funkčních" látek mění (dle mého k horšímu, ale to záleží na jednotlivém jedinci co mu vyhovuje. Většinou je stav mnohem těžší a línější než původní energické high. Všichi určitě ten stávek znají.
Takže pokud chcete být zmaštěný, líný a celkově pomalý. Je fermentace OK. Ale pokud máte rádi energické-high (tzv. nakopáváky) tak ji nedoporučuju. N4
Co ty na to Carlosi, nemyslíš, že tam takovýhle věci chybí? V případě zájmu není problém lépe formulovat či ještě doplnit o různé způsoby fermentace.
Nobody každopádně máš pravdu já fermentuju asi polovinu úrody a ta bývá standartně silnější ale je tam cítit ůbytek THC na úkor CBD(nebo jak se to jmenuje), které způsobuje hlubší farání , delší špičku a je o poznaní lenivější a snovější.
Nejlepší je podle mě pomalu dosušená a půl roku uložená tráva v mražáku, jestli to ovšem psychicky pěstítel vydrží.
no jasne ale nejlepsi je to podle me ususeni na slunicku kdis sme s kamosem sklidili tak sme to na chlupje susili na strese sme palički dali za stonki za tasky a asi za dva dni bili poradne prosli a ta priskirice no panejo to byla pochoutka
Lidi no koukám sušení je věda. Mám celkem klepky z toho, že až toho někdy budu mít víc, že si s tím nebudu vědět rady. Je nějakej způsob jak poznat suchost? Měl jsem letos od kámoše surovou travku a tak jsem jí sušil. Dal jsem to do krabice od bot udělal do ní pár děr a dal na tmavé větratelné místo. Nevím, prostě jsem nevěděl kdy to má dost (nebo to bylo tím že to bylo nekvalitní hulčo?) a když jsem to vyzvedával ze skříně bylo to jak seno. Drobilo se to. Na joint to byla výhoda, prostě se to promnulo mezi prsty a nemuselo se stříhat, ale třeba na sklo to bylo nepoužitelný...
to Mesias: a ako dlho si to v tej krabici nechcal? ... ale kvalitne to fakt nemuselo byt.
I've come a long way, I used to think of myself as nothing but a loser, but I'm here now and I'm winnin'. I'm startin' off fresh, and this is the beginnin'. JUST NEVER GIVE UP. peace