Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim,
Po par marnych pokusek o vypestovani no name seminka pod stolni lampickou sme se s kamosem rozhodli ze zkusime spolecnyma silama postavit nejakej boxik a pokusit se posunout o krok dal. Pred zacatkem nasi cesty sme o pestovani vlastne prakticky nic nevedeli. Vsechny informace sme si hledali zde na foru nebo u celna ''Mojemalickost'' ktery se nas ujal a na dalku nam pomohl s nasim prvnim projektem.
Presto ze jsem student a bydlim s rodici snazil sem se na to nehledet a bednu sme postavili takto: 120x50x40, 125w plug and grow cervenou s tim ze ji budem mit po celou dobu rustu i kveteni (financni prostredky)
Pritah i odtah je klasickej PC vetracek. Za nejakou dobu poridime silnejsi a udelame madehome filtr.
Zasadili sme do kokosu a jako hnojiva budem pouzivat Plagron cocos A+B.
Doufam ze sem aspon zakladni info zdelil, pokud ne urcite se ptejte rad vam na vase otazky odpovim. Budu se tesit i za meho partaka.
Pred slozenim boxu jsem si rozmyslel jak budu uchycovat folii a rozhodl jsem se ji jeste pred slozenim pridelat na jiz narezane kusy drevotrisky a az pote zbouchat. Tohle vsechno sem delal se snahou folii maximalne vypnout aby nevznikali ani minimalni zakruty, ohyby a jine chyby.
Po par dnech prace jsem se tedy dostal k sestaveni samotneho boxu vcetne kvetinacu, osvetleni, ventilace. Uz v tuto dobu se mi zacli u borca jmenem '' Ozárek '' delat rizky chronica a rozhodl sem se je zasadit do kokosu. Hnojivo mam zakoupene od Plagronu A+B do kokosu.
Zanedlouho po hotovem boxu uz byly rizky u Ozárka hotové a zbejvalo jen se setkat a ukazat jim jejich novej domecek. Timto bych mu chtel velmi podekovat. Vse probehlo absolutne bez problemu a rizky byly v perfektnim stavu jak slibil diky..
lampu drž co nejniž u kytek ,
kokos pro zacatecniky neni nic moc
rychle vysicha ,
zastrihuj ,ohybej roztahej je
po 125 redce se tahnou do vejsky
vim co rikam .... jinak ok posilam kacko
Tak 5. den po zasazeni rizku do kokosu a pozoruju prvni problem. U nekterych kytek vic napadny u nekterych min. Kazdopadne se mi zda ze kazda kytka ma vice ci mene fialovy stonek, svesene listy na kterych pozoruji ze ztraci jasne zelenou barvu s kterou sem je prinesl (trochu nazloutle) a nektere listy se krouti dolu. Fotka je z dneska. Hnojil sem to vcera 100ml hnojiva, ktery sem namichal asi tak polovicne nez je doporucena minimalni davka. pH vody kterou zalivam je nejakych 5.6-5.9 (merim papirkama). asi tak 3dny z5 se mi zdalo ze sem to prelil tak sem jim dal den sucho. Ted zalivam kazdy kvetinac 250ml denne. Myslite te to muze byt malo fosforu, nebo uschle/prelite ? prosim o radu... diky
No fialovy stonek je 100% priznak nedostatku fosforu.. A s hnojenim by si mal podla mna este trosku pockat , kym si kytky zviknu na nove prostredie a trosku sa zakorenia .... A az potom zacat prihnojovat ale v malych davkach , a postopne pridavat ... To je moj nazor , ale nech sa k tomu vyjadry dakto skusenejsi ... s pozdravom Pestovatel
Jeste tu byla soukroma odpoved od meho dodavatele rizku, ze by to mohl delat ofuk kterej je hodne vysusuje kdyz sou kytky takto mlade a potrebujou spis vlhkost nez aby na ne fucelo takze sem ho vypl a uvidim co se s nima bude dit. Kdyztak zkusim trochu pridat fosfor...
Jelikoz se mi kytky nezdali uplne v poradku dosel sem se optat do growshopu co s nima... bylo mi receno ze sem kytky mozna zabil a nebo nemusej uz nikdy vykvest pry sem zanedbal hnojeni a kokos se ma jeste pred zasazenim rizku predhnojit, a pak normalne hnojit jelikoz v nem nejsou zadny ziviny... (to s tema zivinama sem samozdrejme vedel ale ze uz takhle maly kytky potrebujou hnojit...) no asi mel pravdu tak od zitra zacinam pekne hnojit...fotky dodam az bude neco videt, zatim jedinej pokrok ze je mi vylezl koren ze spod kvetinace coz asi sveci o dobrym korenovym systemu... uvidime snad to dopadne dobre
Jo kamarade to mas tezky on ti jak koukam radi kazdej neco jineho jeden ze hnojis moc druhej ze malo ja bych tipnul preliti... to chce akorat praxi praxi praxi a pak uz to pojedes bez problemu...
8. den růstu. Nikdo nic nepise tak sem se rozhodl sem loupnout malej update kytky sem vcera hnojil, poradne zalivam, vypada ze to prezili a celkem pekne rostou. Prikladam nejake foto...