Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mám dotaz, dávám si dohromady svůj první box, už mám všechno co se týče sluníčka a větru ale přemejšlím o rozměrech.... přijde mi ideální box o 120v/80š/70h myslíte, že je to dostačující?
gemini pro: kámo řízky ještě nemám, poptávám se, doufám že budu mít štěstí a seženu, sice sem si tu pár vět o nákupu přečetl, ale furt nevim nic moc jak na to nekoupit šitku
Původní příspěvek od brávooo 160 je podle mne moc , ta 250 to neprosviti
rekl bych okolo 140
a budes mit prostor
pro kytí okolo 1 metru
zdar.
Dovolím si s tebou nesouhlasit pane...
Vem si výšku květníku,cca 25 cm + závěs,stínidlo,minimální vzdálenost od vrcholků cca 45cm ,no a kde je ten metr že?
A to nemluvím o tom,kdy čím větší máš prostor nad stínidlem,lépe se "to" chladí.
A co když holky přerostou?Byť jen 10cm,už máš problém.
Ne,na výšce boxu se neoplatí šetřit.
Byl jsem zvyklý na 2 metry výšky a teď jsem na nějakých 165cm a řeknu ti že je to znát,co se teplot týče.
Netvrdím,že to nepůjde ale komfort jde dolů,to bez pochyb.
Za další - na podruhé se rozhodne,že by bylo cool zkusit drip na stolech a už to tam neposkládá.
tak tak...musím souhlasit se SIMORem...sice máš větší obsah skříně a musíš "zvětšit vetilaci"ale pokud na to místo máš šel bych do té 200cm vysoké skříně...
1* se nebudeš ke kytkám hrbit
2* přece na druhý kolo když budeš chtít přitvrdit třeba 400W nebudeš stavět větší
3*více možností jak na výše zmiňovaný Drip/nebo si časem když ti bude velká můžeš udělat řízkovnu v přízemí/nebo třeba na Bubller se taky cm počítaj
zase o tolik dražší to nebude-apropo tabule sádrokartonu má rozměr 125*200 cm-a i tak mám přesně velkou skříň já na 250W-taky ze sádroše
Souhlas. Tvoje rozměry jsou v poho, pokud chceš zůstat u 250W - hlína. Ale udělej to tak, aby tam byl možnej upgrade. Já jedu indoor 3/4 roku. Je to můj vůbec první pěstební rok a už jsem zkusil 2x200 W CFL, 150 W HPS, teď 250 W HPS a už se poohlížím po 400W hydro, takže mě čeká asi nová skříň. A moc se mně do toho nechce. Ty si to nakonec stejně uděláš po svým, protože to budeš chtít mít rychle. A hlavně!! - to je třeba u mě největší průser - já jedu v garáži a tam je teď kosa, a je to děsný kolo. Rostliny investujou do olistění, namísto do květů. A je to rozdíl jako prase. Takže vyřešit i možnost přitápění, jinak výsledek bude stát za hovno. Hodně zdaru!