Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Vážení kolegové - zkušení pěstitelé, obracím se na Vás s dotazem: je jepší když květináč s kytkou má dole dirku na vodu a leží v misce, nebo je lepší když díru nemá a tu vodu si drží v sobě? Díky, pěstuju poprvý a je mi líto zkoušet něco, co už někdo vychytal. díky všem
no četl jsem někde, že když se drží dole voda, tak to okyseluje půdu a když to okyseluje půdu, tak to neroste. spíš by mě zajímalo jestli někdo pěstuje bez děr a jak dávkuje vodu. dík
To je jasny ze s dirama a miskou ,kdyz to mas bez der , tak je dole pak spousta vody ,i kdyz je na hore zem sucha (zvlaste u velkejch kvetniku) a hnijou ti koreny ,to neni dobry.
Má vlastní skušenost je že je lepší mít takzvané drenážní díry v květináči - voda ti vyteče do misky pod květináčem a ty jí buĎ vyleješ nebo necháš (záleží na teplotě atd.), ale mám i truhlíky kde dirky nejsou a jde to taky - chce to všeho s mírou - až uvidíte bahno nahoře - tak je to teprve v prd..., jednoduchá rada jak vychytak jak moc zalívat je zabořit prst do hlíny - většinou se stává že je nahoře většinou suchá a dóle hodně mokrá.
Řek bych že je to občas hodně individuální záležitost, obecně zalívát tak jednou za 2-3dny..
děkuji nastotisíckrát pánové, myslel jsem si to.
před chvilkou jsem dokončil malou pěstírnu se rtuťovou výbojkou, tak jsem zvědav jak to poroste. díky ještě jednou...
a) rtuťovou výbojku vyhoď a sežeň si HPS
b) v každém květináči na pěstování trávy by měly být drenážní díry. Pokud je keramickej tak to stačí, pokud je plastovej a velkej, navrtal bych desítky malých (cca 1mm) děr do spodní poloviny jeho boků pro lepší dýchání a provzdušnění. U svých jsem to tak udělal a všechno funguje perfektně
Daniel K.
"Pestovat pro sve ucely jakoukoli rostlinu neni ilegalni, a pokud zakon rika, ze je, pak je ilegalni tento zakon."
To že rostou jak zběsilý bude spíš tim, že rtuťová výbojka má spektrum posunuté více do červena (= dobre pro rustovou fazi). Má méně modré, což ti asi bude chybět při květu.
zapoměl jsem to napsat, díky všem, už jsem to vyřešil. zvolil jsem asi tu nejjednodušší cestu a tou jsou díry. je totiž pravda, že když člověku "trochu" ujede ruka při zalívání, tak to prostě vyteče a je po p...
tento tyzden som spravil zalev,samozrejme ze mam v kvetnik s dierami ale jedna rastlina zacina kapat-zvesene spodne listy,da sa s tym este nieco spravit alebo je to v prdelli?Zrovna idu do kvetu.