Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Fénixovy slzy - konopný výtažek aneb udělej si sám , recept Ricka Simpsona
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4 5 6 »
Autor
Téma 
Morgen
Nový Člen

Karma uživatele Morgen - 31% PěstitelskáKarma uživatele Morgen - 31% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 15  

Příspěvek č. 49

Pozdrav

nenašel jsem tu jednu důležitou věc. V knize "Konopí a konopné drogy - Adiktologické kompendium" stojí, že dekarboxylace by se měla provádět bez přístupu vzduchu. A to z důvodu rychlejší oxydace THC při vyšší teplotě. V tekutině nebo vazelíně je to v pořádku. Ohřívání v troubě by se ale mělo dělat v atmosféře nějakýho plynu. Třeba CO2.
To je i důvod, proč by se mělo skladovat bez přístupu vzduchu a světla.
Teď jsem to hledal, ale nějak se nedaří.
Dekarboxylace probíhá tím rychleji, čím je vyšší teplota. Takže teplota varu ethanolu by měla stačit, je ale potřeba to "povařit" dýl. Jak dlouho?

Čet jsem to tak před půl rokem, takže si nejsem úplně jistej.

Moh bys napsat něco k oxidaci? Za jakejch podmínek a jak rychle probíhá?

Píšu to kvůli tomu, aby lidi zbytečně neztráceli účinnou látku v operaci, kdy jí získávaj. To pro případ, že bys to zapomněl zmínit.
Díky

Old Post 12-05-2010 v 20:02 PM
Morgen je offline   Profil uživatele Morgen   Find more posts by Morgen   Foto galerie člena Morgen   Click here to Send Morgen a Private Message   Add Morgen to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrnin
Stálý Člen

Karma uživatele mrnin - 22% PěstitelskáKarma uživatele mrnin - 22% Pěstitelská

Registrován: Nov 2005
Příspěvků: 138  

Re: Výroba konopného výtažku, dle receptu Ricka Simpsona Příspěvek č. 50

citace:
Původní příspěvek od Host
Zdravím všechny mastičkáře,

vím že je zde spousta duplicitních témat k výrobě této tinktury, ale stále chybí obrazová dokumentace a fakta.

Použité suroviny:

konzumní líh 80% (96% líh Vám v lékarně neprodají)
150 gramů usušených palic z konopí (orange bud, mazar, master kush)

Příprava dle dostupných receptů...

Měl jsem obavu ze samotného vaření a odpařování lihu. Napadla mě jedna finta, použil jsem indukční vařič který vyzařuje teplo pouze v místě kde se hrnec na vařiči nachází. Je tu i možnost nastavení výkonu a samotných teplot, což je dle mého maximálním pohodlím. Dá se použít i konzumní líh, který je ovšem nekřesťansky drahý. A druhým negativem tu je delší doba odpařování zbylé vody. Výsledek i účinky jsou dle mého stejné.

Na toto doopravdy upozorňuji, zprvu s touto látkou neexperimentujte a užijte pouze malé množství. Jak je zde na fóru psáno "začiná se asi s půl zrnka rýže" já osobně tvrdím, že i to je moc. Záleží hodně na potenci použitého konopí. Buďte tedy opatrní.


Ja koupil 96% lih v lekarně. za 95 korun

I strizlivy stav je hezky stav! No....?

Old Post 07-06-2010 v 18:18 PM
mrnin je offline   Profil uživatele mrnin   Find more posts by mrnin   Foto galerie člena mrnin   Click here to Send mrnin a Private Message   Add mrnin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hosip1918
Stálý Člen

Karma uživatele hosip1918 - 37% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 51

Přemýšlel jsem o to mo co by se stalo kdybych použil místo 96 % lihu 45% vodku.Při stejným postupu, kdyby mi v extraktu (nemusel bych ho odpařovat celej) zůstalo trochu alkoholu bylo by to řidší a trošku bych bral větší dávky.
Trochu se bojím u toho benzínu aby se odpařil celej a já extrakt nepřipálil.
Co vy na to?

Old Post 20-06-2010 v 21:58 PM
hosip1918 je offline   Profil uživatele hosip1918   Find more posts by hosip1918   Foto galerie člena hosip1918   Click here to Send hosip1918 a Private Message   Add hosip1918 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Capo
Stálý Člen

Karma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 234  

Příspěvek č. 52

Z mého blueberry skunku jsem vyráběl výtažek přímo pod osobním dohledem jednoho konopného aktivisty s pár doušky slivovice, kterou ke mně donesl, jsem vytěžil poměru 6:1. 300g BS a vyšlo nám 50ml výtažku. Tento výtažek ihned přešel do rukou kamaráda jehož matka trpí na rakovinu po 2 kolech chemoterapie.

Výrobu jsme prováděli takto:

nejdříve suché palice šly do vysokého kýble, kde jsme je zalili tech. benzínem jen aby byly mokré a při rozbíjení palic dřevěným opracovaným hranolkem nic nestříkalo (zbytečná ztráta drahocenného materiálu). To trvalo zhruba 2-3 minuty. Pak jsme dolili tolik benzínu aby palice plavaly a rukou jsme je promíchali a chviličku to ještě nechali působit asi tak 2 minuty. Poté jsme benzín slili.

Hned materiál zase zalijeme benzínem aby trošku plaval lehce promícháme a po zhruba minutě zase přecedíme a filtrujeme přes kávové filtry.

Kdybychom je v benzínu nechali déle tak už se začne uvolňovat i chlorofyl a další látky. Jde už jen o to abychom naředili benzín, který při prvním zcezení zůstal v palicích a už nešel vymačkat. Je to zásadní v tom, že když se to udělá rychle tak můžeme dostat i 95% výtažek a pokud to necháme třeba 20 minut tak už máme 60% výtažek protože si ho naředíme chlorofylem a dalšími látkami. A 30% v dávkování třeba u rakoviny už je hodně velký problém když místo 1 gramu THC denně dáváme jen 0,7g THC.


Krásně se osvědčuje odřezat horní menší polovinu pet lahve a vytvořit tak trychtýř (vůbec jsem nepozoroval, že by benzín nějak naleptal stěny PETky), do kterého se vloží filtr položí se hrdlem na zavařovačku. Takto se vytvoří třeba 10 deset filtrů najednou a celá várka benzínu se tak dá přefiltrovat během pár minut.

Následně jsme už normálně pokračovali podle postupu.
Po odpaření benzínu jsem výtažek pomocí stříkačky přemístil do hrnečku a ten šel na 2 hodiny do trouby na 130°C kde proběhla dekarboxylace a odpařily se veškeré zbytky benzínu a vody. Následně šel výtažek do stříkačky. Oběm výtažku po zahřátí v troubě se snížil o necelých 5% takže tam nějaké zbytky ještě byly. Po vychladnutí byl tak hustý, že téměř nešel vytlačit ven, chvilka zahřátí v ruce ho ale přesvědčila.

Můj školitel tohoto postupu mě výrazně varoval před použitím čehokoli jiného než technického benzínu. Hlavně NE etér jak jsem se tady dozvěděl a navrhl mu to jako čistější variantu.
Argumentoval tím, že tech. benzín se začíná odpařovat při cca 60°C a Eter při 35°C což je hodně nebezpečné například v létě u dalších látek tuhle teplotu taky nevíte a tak zbytečně riskujete. Taky eter že je mnohem víc hořlavý. Při mém návrhu vyrábět to v klasické koloně na alkohol byl taky razantně proti kvůli tomu, že benzín a ostatní rozpouštědla se chovají úplně jinak než alkohol, myslí tím rozpínavost a tak, tím se stává silně nestabilní a hrozí výbuch. Nechal si vyrobit a otestoval speciální destilační přístroj a je s ním hodně spokojen a v blízké době (Snad už v sobotu 23.10. na Natur for life v Olomouci http://www.natureforlife.cz bude nabízen) v tomhle přístroji se už použití lékařského benzínu nevyhýbá.

Pro léčbu preferuje indiky, protože když se člověk výtažkem náhodou přestřelí tak nepříjemný stav prostě zaspí, kdežto po sativě by z něho byl pěkně psychicky v prdeli.

Během krátké doby budu výtažek opět (už sám) vyrábět tak není problém postup nafotit.

Naposledy upravil Capo 16-02-2011 v 22:07 PM

Old Post 18-10-2010 v 20:51 PM
Capo je offline   Profil uživatele Capo   Find more posts by Capo   Foto galerie člena Capo   Click here to Send Capo a Private Message   Add Capo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Capo
Stálý Člen

Karma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 234  

Příspěvek č. 53

Hm tak při další výrobě dalšího výtažku, kdy se mi podařilo ze 160g Speed queen a bluebberry skunku 23 gramů výtažku jsem na foťák zapomněl takže fotky snad až v dalším kole. Kámošovi jsem pomohl zařídit 600W skříň tak další matroš bude mít ze svého a nebudeme ho muset draze shánět.

Old Post 09-12-2010 v 09:46 AM
Capo je offline   Profil uživatele Capo   Find more posts by Capo   Foto galerie člena Capo   Click here to Send Capo a Private Message   Add Capo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
caseage
Stálý Člen

Karma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% PěstitelskáKarma uživatele caseage - 32% Pěstitelská

Registrován: Sep 2010
Příspěvků: 381  

Příspěvek č. 54

chtěl sem se zeptat zda nevíte někdo jestli jde udělat vytažek v podobě tekutiny jako sou kapky ?
popřípadě s čím to rozředit aby to bylo pořad člověku bezpečné tak aby se to dalo třeba nakapat na lžičku nebo na cukr

Old Post 10-12-2010 v 07:17 AM
caseage je offline   Profil uživatele caseage   Find more posts by caseage   Foto galerie člena caseage   Click here to Send caseage a Private Message   Add caseage to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
growesweden
Stálý Člen

Karma uživatele growesweden - 39% Pěstitelská

Registrován: Feb 2009
Příspěvků: 168 

Příspěvek č. 55

citace:
Původní příspěvek od caseage
chtěl sem se zeptat zda nevíte někdo jestli jde udělat vytažek v podobě tekutiny jako sou kapky ?
popřípadě s čím to rozředit aby to bylo pořad člověku bezpečné tak aby se to dalo třeba nakapat na lžičku nebo na cukr

Ahoj,nevím jistě,ale snad by šlo přidat několik kapek olivového oleje a tím by se to zředilo,ale toť pouze moje ničím nepodložená úvaha.

growesweden

Old Post 15-12-2010 v 10:04 AM
growesweden je offline   Profil uživatele growesweden   Find more posts by growesweden   Foto galerie člena growesweden   Click here to Send growesweden a Private Message   Add growesweden to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Registrován: Mar 2010
Příspěvků: 99  

Příspěvek č. 56

citace:
Původní příspěvek od caseage
chtěl sem se zeptat zda nevíte někdo jestli jde udělat vytažek v podobě tekutiny jako sou kapky ?
popřípadě s čím to rozředit aby to bylo pořad člověku bezpečné tak aby se to dalo třeba nakapat na lžičku nebo na cukr


Mám zato, že řidší výtažek by byl bezpečnější při užití, umožňoval by přesnější dávkování. Určitě by se v závěrečné fázi dal přidat propylengylkol, který by hustý výtažek naředil. Proč ale nepoužít rovnou metodu výroby podle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=48460 , která přinese výsledný produkt čistější a lépe dávkovatelný.

Při extrakci jsem také dvakrát použil i metodu prolévání prachu z nadrceného materiálu, předváděného při výrobě v ateliétu ALF. Jednoznačně mi ale vychází při mém obvykle užívaném způsobu - dekarboxylovat, na 3 dny zalít ve sklenici lékařským benzinem (technický snad fakt jen na praní štětců a mytí rukou po opravě auta), občas cestou kolem protřepat - výsledný výluh mnohem koncentrovanější a proplach materiálu po slití malým množstvím lze provést i pak. Na výtažek k užívání v kapkách užívám jen vyčištěný dle výše uvedeného odkazu, nečištěný s vosky a chlorofylem jen na masti a tinkturu.
Nemyslím si, že když už člověk je postižen závažnou nemocí, musí se mu podávat léčivé kapky v nechutné formě, když to jde i jinak.

Proč? A proč ne?

Old Post 16-12-2010 v 10:55 AM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dripER
Stálý Člen

Karma uživatele dripER - 94% PěstitelskáKarma uživatele dripER - 94% PěstitelskáKarma uživatele dripER - 94% Pěstitelská

Registrován: May 2010
Příspěvků: 178  

Příspěvek č. 57

Zdarvím,
taky jsem vyzkoušel výrobu podke Rickova receptu. Použil jsem asi 30g čistých palic (model neznámy, od kamaráda loňský out.) 2x jsem to přelil půl litem lékařského benzínu, tak jak píše Rick. A vyšlo mi z toho něco kolem 4ml vazelinovité hmoty. Pro někoho to může být málo, ale na poprvé jsem spokojený. Vřele doporučuji všem co si tento výtažek chtějí udělat sami pro vlastní léčbu.

BiG Bub XXL - Drip vs AERO

Metrop

Advanced Nutrients

Old Post 10-05-2011 v 19:56 PM
dripER je offline   Profil uživatele dripER   Find more posts by dripER   Foto galerie člena dripER   Click here to Send dripER a Private Message   Add dripER to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Capo
Stálý Člen

Karma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% PěstitelskáKarma uživatele Capo - 87% Pěstitelská

Registrován: May 2006
Příspěvků: 234  

Příspěvek č. 58

citace:
Původní příspěvek od dexda


Mám zato, že řidší výtažek by byl bezpečnější při užití, umožňoval by přesnější dávkování. Určitě by se v závěrečné fázi dal přidat propylengylkol, který by hustý výtažek naředil. Proč ale nepoužít rovnou metodu výroby podle http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=48460 , která přinese výsledný produkt čistější a lépe dávkovatelný.

Při extrakci jsem také dvakrát použil i metodu prolévání prachu z nadrceného materiálu, předváděného při výrobě v ateliétu ALF. Jednoznačně mi ale vychází při mém obvykle užívaném způsobu - dekarboxylovat, na 3 dny zalít ve sklenici lékařským benzinem (technický snad fakt jen na praní štětců a mytí rukou po opravě auta), občas cestou kolem protřepat - výsledný výluh mnohem koncentrovanější a proplach materiálu po slití malým množstvím lze provést i pak. Na výtažek k užívání v kapkách užívám jen vyčištěný dle výše uvedeného odkazu, nečištěný s vosky a chlorofylem jen na masti a tinkturu.
Nemyslím si, že když už člověk je postižen závažnou nemocí, musí se mu podávat léčivé kapky v nechutné formě, když to jde i jinak.


Tak, když jsi to nechal tak dlouho působit s benzínek tak jsi z toho dostal víc, ale bohužel jen tak 60% síly bo se po takové době rozpustí všechno co jenom jde. Chlorofyl atd. Za můj pokus, když jsem si napoprvé poplantal časy, jak mě to kolega a učitel (ve výtažkařství, který spolupracuje s prof. Hanušem) zjebal, že jsem to nechal působit 20minut. Tot pak toho sice vyšla výnosnost necelých 1ml výtažku na 7g palic, ale slabého. Tak pak osoba, která má rakovinu dostávala sice 1g výtažku denně ale jen 0,6 - 0,7 čistého THC.
Základ je rozbít to co nejvíc za sucha popřípadě rychle po zalití a benzín co nejrychleji oddělit. Jde tak získat až 97% výtažek.

Nyní jsme vypěstovali pod 600W 470g bluebbery skunku a vyšlo z toho 52ml prvotřídního výtažku.

Old Post 09-06-2011 v 16:38 PM
Capo je offline   Profil uživatele Capo   Find more posts by Capo   Foto galerie člena Capo   Click here to Send Capo a Private Message   Add Capo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 59

Někde v prvních stranách bylo že orální užívání je málo efektivní, můžete někdo porovnat např kápnout na špičku cíga a to si pak dát? (sory jestli to tu někde je,,, na prvních dvou stranách jsem nenašel a dál nečet)

Old Post 16-07-2011 v 19:07 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Spawnmaster
Stálý Člen

Karma uživatele Spawnmaster - 97% PěstitelskáKarma uživatele Spawnmaster - 97% PěstitelskáKarma uživatele Spawnmaster - 97% PěstitelskáKarma uživatele Spawnmaster - 97% PěstitelskáKarma uživatele Spawnmaster - 97% PěstitelskáKarma uživatele Spawnmaster - 97% Pěstitelská

Registrován: Oct 2005
Příspěvků: 93  

Příspěvek č. 60

hoj,asi blbý dotaz - ale chci s tím léčit problém s eksémy u přítelkyně a moje otázka zní, jestli se to může při vnějším podávání, čili namazání na kůži, nějakým způsobem vstřebat a i tak to člověka "zmastit"? :-) tím zmastit myslím,jestli může cítit účinky v hlavě,ale to asi chápete :-)

Dodržuj zákon.... a budeš svobodný

Old Post 04-10-2011 v 06:54 AM
Spawnmaster je offline   Profil uživatele Spawnmaster   Find more posts by Spawnmaster   Foto galerie člena Spawnmaster   Click here to Send Spawnmaster a Private Message   Add Spawnmaster to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Legy
Stálý Člen

Karma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% PěstitelskáKarma uživatele Legy - 100% Pěstitelská

Registrován: May 2011
Příspěvků: 337  

Příspěvek č. 61

Na ekzemy pouzij konopnou masticku, ty jsou na takovehle druhy koznich potizi primo delane. Fenixovy slzy, hasolej a veskere prime extrakty THC jsou pro celkove pouziti a maji vliv na cely organismus.

Old Post 05-10-2011 v 22:11 PM
Legy je offline   Profil uživatele Legy   Find more posts by Legy   Foto galerie člena Legy   Click here to Send Legy a Private Message   Add Legy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
šídlo
Nový Člen

Karma uživatele šídlo - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2011
Příspěvků: 8  

Příspěvek č. 62

Má kamarádka je po rkovině střen a při ozářkách jí bylo divně a tak jsme skusili dělat čaj z konopí a přidávali tam malého fťánka šišek naložených ve slivce a ejhle dost se jí ulevilo a při chemkách napřed pila jen řepíkový čaj, ale bylo jí dost zle, pomohla jí cocacola a 2x děně tento čaj,.Když se lékařky ptala na názor tak jí odpověděla, předepsat to nesmím, používejte to po čem je vám lépe.takže k mastím jsme přidali ještě čajík(vlastně grog).

Old Post 06-10-2011 v 11:31 AM
šídlo je offline   Profil uživatele šídlo   Find more posts by šídlo   Foto galerie člena šídlo   Click here to Send šídlo a Private Message   Add šídlo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
šídlo
Nový Člen

Karma uživatele šídlo - 0% Pěstitelská

Registrován: Oct 2011
Příspěvků: 8  

Příspěvek č. 63

Spawnmaster
tak nic takového jsem u kamarádky nepozoroval a používá občas i tinktůru z trávy do vlasů... má lupénku a pije ten čaj, samozřejmě v té slivce toho nesmí být moc, to by jí ten fťan v čaji asi odrovnal na litránek dáváme dvě pol lříce a po 14 dnech začínáme používat ... tinktůra je trochu něcco jiného to dávám větší hrst do litru lihu a měsíc necháváme uležet- rozpouštět

Old Post 06-10-2011 v 11:42 AM
šídlo je offline   Profil uživatele šídlo   Find more posts by šídlo   Foto galerie člena šídlo   Click here to Send šídlo a Private Message   Add šídlo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Registrován: Mar 2010
Příspěvků: 99  

Příspěvek č. 64

Myslím, že při dlouhodobém užívání se vytvoří celkem slušná tolerance k účinkům na psychiku. Jen začátek užívání je třeba víc hlídat. Jiná situace by ale nastala, kdyby došlo na laboratorní testy

Proč? A proč ne?

Old Post 06-10-2011 v 21:47 PM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:45 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4 5 6 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.5785980 seconds with 24 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív