Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Léčitelství » Fénixovy slzy - konopný výtažek aneb udělej si sám , recept Ricka Simpsona
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 4 5 »
Autor
Téma 
top47
Nový Člen

Karma uživatele top47 - 2% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 33

Děkuji za návod jak upravit ´´Fénixovy slzy´´, určitě to udělám a moc děkuji. Mám ale ještě dostatek suchého cannabis (jen samé šišky). Vždy před macerací nechám rozdrcené šišky asi 15-20 minut v troubě při asi 110 °C. Pak nacpu do čtyřlitrovek a nechám v tmavé místnosti macerovat. Různě dlouhou dobu, ale určitě víc jak měsíc. Pak scedím, vylisuji rostlinný materiál, zfiltruji a odpařuji. Na co se tedy chci zeptat. Proč je zapotřebí čištění aktivním uhlím. Mně barva ani chuť nevadí. Neodebere aktivní uhlí i nějaké účinné látky? Troufám si říct, že když si večer dám trochu na kousek hořké čokolády, tak je to chuťově O.K. Je pravdou, že jsem si napřed dával velmi malé množství, ale když se nedostavily žádné stavy, tak jsem zvyšoval množství, a dnes je to na špičku nože, kterým to doluji z lahvičky.
Dále se chci zeptat, jak moc je důležité použít propylenglykol? Je to nezbytné při dávkování pod jazyk? Nestačí jen silně zahuštěný lihový macarát? Je opravdu nezbytná dekarboxylace v propylenglykolu? Nestačí ta v troubě? Tam by u mě vznikl asi problém udržet teplotu na 135°C.
Olej (olivový) jsem vyráběl ze šišek s vodou v papiňáku (obrovské ztráty oleje) podle návodu. Další olej jsem vyrobil tak, že jsem šišky zase zahřál v troubě, dal do čtyřlitrovky a zalil horkým olivovým olejem. Po čase vylisoval a zfiltroval. (Ještě jsem ho netestoval, nevím jaké množství a jak brát.)
Z lékařské vazelíny (bílé) jsem vyráběl mast tak, že jsem pouze šišky (bez listů), pekl v troubě 3 dny po sobě vždy po dvou hodinách při teplotě okolo 120 C°. Dotaz. Je nezbytné při výrobě používat i listy mařenky? ( Při výrobě masti jsem suchý cannabis před výrobou nedekarboxyloval, domníval jsem se, že teplota vazelíny udělá své).
Glycerínu i n-hexanu mám několik litrů, orig. balení, neotevřeno ještě z CCCP. Na obale je použitelnost 2 roky. Může se n-hexan skladováním znehodnotit? Propylenglykol pohledám, také ho někde mám.
Děkuji za odpověď a zdravím.

Old Post 02-01-2010 v 08:09 AM
top47 je offline   Profil uživatele top47   Find more posts by top47   Foto galerie člena top47   Click here to Send top47 a Private Message   Add top47 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
grubba
Stálý Člen

Karma uživatele grubba - 64% PěstitelskáKarma uživatele grubba - 64% PěstitelskáKarma uživatele grubba - 64% PěstitelskáKarma uživatele grubba - 64% Pěstitelská

Registrován: Jun 2008
Příspěvků: 86  

Příspěvek č. 34

tady jsem narazil na zajímavý članek týkajicí se tohohle tematu-strana 78-79
http://www.treatingyourself.com/pdf/issue13.pdf

Old Post 02-01-2010 v 09:52 AM
grubba je offline   Profil uživatele grubba   Find more posts by grubba   Foto galerie člena grubba   Click here to Send grubba a Private Message   Add grubba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pozdrav
Stálý Člen

Karma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% PěstitelskáKarma uživatele Pozdrav - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2008
Příspěvků: 73  

Příspěvek č. 35

Ahoj Tope, popsaná dekarboxylace v propylenglykolu (nebo v glycerínu) je pouze součástí “záchranného plánu”, když se z nějakých důvodů neprovede jako první krok v troubě, ještě před zahájením následných extakcí. Když se dekarboxylace v PG dělá v olejové lázni, tak se teplota té lázně jednoduše ohlídá teploměrem.

Dekarboxylace při přípravě vazelíny, jak to popisuješ, je OK.

Čištění alkoholového extraktu aktivním uhlím se do procesu zařazuje zejména při přípravě tinktury pod jazyk. Nevyčištěná tinktura obsahuje velké množství vosku a jiných nečistot, a přes membrány se tak přímo do krevního oběhu vsákne jenom malá část aktivních látek. Většina ektraktu se tak nechtěně v ústech naředí se slinami a spolkne do žaludku, pak putuje do tenkého střeva a jater kde se metabolizuje a již částečně degradován vstupuje pak do krevního oběhu.

Při čištění aktivním uhlím samozřejmě dochází asi ke 10% ztrátě, ta se dá ale zachránit n-hexanem, jak jsem popsal.

Při přípravě tinktur pod jazyk se volí tekutiny, které přes membrány dobře procházejí = propylenglykol a/nebo potravinářský glycerín, někdy doplněné fosfatidylcholinem a pouze naředěný alkoholem na praktickou konzistenci. Když se kapky připraví pouze v silném alkoholu, tak se ním pacienti při aplikaci pod jazykem popálí.

Pro aplikaci přes žaludek je zase nejvhodnější nosnou tekutinou olej, protože zajistí relatině nejlepší průchod žaludkem, střevy, játry s menšími ztrátami metabolismem. Výroba olejových tinktur má svá úskalí: při vaření s vodou a olejem v papiňáku dochází ke ztrátám, které se dají minimalizovat pouze praxí a šikovností, při macerování rostlinek v zahřátém oleji je potřeba vzhledem k poměrně značnému prostorovému objemu rostlinek použít hodně oleje, a výsledek nebývá moc koncentrovaný a bohužel nedá se poté zahustit. Proto je praktické extrahovat nějakým rozpouštědlem, a pryskyřici po odpaření těkavého rozpouštědla až následně rozpustit v malém množství oleje.

Listy mařenky se samozřejmě zpracovat nemusí, ale vyhodit je je věčná škoda. Metoda, kterou jsem popsal zde: http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=41186 je velmi velmi levná. Výsledek na posledním obrázku má obrovskou sílu.

Co se týče kvality PG, glycerínu a n-hexanu, doporučoval bych nové, čisté, v EU certifikované chemikálie od slušných výrobců. Přece jde o zdraví. Ten starý hexan si radši nech na čištění nádobíčka.

Old Post 02-01-2010 v 11:04 AM
Pozdrav je offline   Profil uživatele Pozdrav   Find more posts by Pozdrav   Foto galerie člena Pozdrav   Click here to Send Pozdrav a Private Message   Add Pozdrav to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GhostFace
Stálý Člen

Karma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% PěstitelskáKarma uživatele GhostFace - 91% Pěstitelská

Registrován: Apr 2009
Příspěvků: 174  

Příspěvek č. 36

Zdar, našel sem něco o extrakci a rozpustnosti cannabinoidů v různych látkách.

citace:
6.2 Extraction ~ Cannabis must be dried be it is extracted, because it is not possible to remove more than 50% of the cannabinoids from fresh material THC-Acid is difficult to extract If you plant to convert the THCA to THC, the plant material should be thoroughly decarboxylated by heating it under nitrogen at 105° C for 1 hour before performing a solvent extraction. Chloroform is the most efficient solvent for the extraction of THC from cannabis. A single extraction will remove 98-99% of the cannabinoids within 30 minutes. A second extraction removes only 88-99% of the cannabinoids within 30 minutes. A second extraction removes 100% of the THC. Light petroleum ether (60-80°) also works well, but a single extraction removes only 88-95% of the cannabinoids; a double extraction removes up to 99%. Ethanol also can be used, but it removes ballast pigments and sugars which complicate the purification of the resin (11, 12) Extract the dried cannabis with a suitable solvent for several hours at room temperature or by refluxing. Filter through charcoal to clarify the solution, then chill overnight to precipitate waxes, then filter the solution again. Concentrate it to one-half volume, and extract it with 2% aqueous sodium sulfate (to prevent oxidation). Separate the aqueous layer, and strip the solvent. The residue is crude hemp oil. The odoriferous terpenes can be removed by steam or vacuum distillation. Cautious distillation in vacuo yields a fraction of crude red oil (bp 100-220° C/3 mm). This can be purified by redistillation or column chromatography. Use ethanol to remove the residue from the flask while it is still hot. Filter the solution through charcoal, and strip the solvent. Distill the residue to yield pure red oil (bp 175-195° C /2 mm). Distillation must be stopped if smoke appears, indicating decomposition. (13, 14) Because THC is heat-sensitive, it is preferable to isolate the cannabinoids by column chromatography. The simplest method of column chromatography is performed with ethanol and ether extracts of hemp on alumina, yielding two major fractions: (1) chlorophyll, CBD, and CBN, and (2) THC. A second, more difficult method is performed on Florisil (use 10 times the weight of the oil) with the solvent system hexane:2% methanol. This yields a doubly-concentrated, viscous oil which can be repeatedly chromatographed on alumina to separate the THC and CBD. (15)


Zdroj:
http://www.rexresearch.com/hhusb/hh6thc.htm

a ještě o dekarboxylaci:

http://www.cannabisculture.com/articles/2794.html

National Health Service - Mr. Nice Seeds - Outdoor 2009

Old Post 03-01-2010 v 22:15 PM
GhostFace je offline   Profil uživatele GhostFace   Find more posts by GhostFace   Foto galerie člena GhostFace   Click here to Send GhostFace a Private Message   Add GhostFace to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gejza35
Stálý Člen

Karma uživatele gejza35 - 75% PěstitelskáKarma uživatele gejza35 - 75% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 37



tak jsem sy dneska vyrobyl taky výtažek.Použil jsem 70g palic a 2x 650g lékařského benzínu 96%.Benzin u nás prodaj v pohodě cena je 120kč za 650gramů.Dekarboxyloval jsem při 105st.C asi 1 hod. v el. troubě.
Maceroval jsem to 5 dní vbenzinu.Akorát jsem zapoměl fotit!Výsledný produkt- 6,5 ml konopnýho výtažku.


tak jsem zjistil k čemu je foťák!!!!!
1.foto výtažek
2: foto zbytek výtažku hrnci

Old Post 09-01-2010 v 09:14 AM
gejza35 je offline   Profil uživatele gejza35   Find more posts by gejza35   Foto galerie člena gejza35   Click here to Send gejza35 a Private Message   Add gejza35 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
top47
Nový Člen

Karma uživatele top47 - 2% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 18  

Příspěvek č. 38

Také jsem vyráběl Fénixovy slzy. Pokud je před zpracováním cannabis usušený a z toho materiálu se vyrábí kapky, tak snad léčí, ale žádné stavy jen hulohlad. Když se před přípravou cannabis dekarboxyluje jsou kapky při větší dávce halucinogenní.

Naposledy upravil top47 31-01-2010 v 10:22 AM

Old Post 24-01-2010 v 08:42 AM
top47 je offline   Profil uživatele top47   Find more posts by top47   Foto galerie člena top47   Click here to Send top47 a Private Message   Add top47 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gejza35
Stálý Člen

Karma uživatele gejza35 - 75% PěstitelskáKarma uživatele gejza35 - 75% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 39

prosim vás,řekněte my někdo kolyk procent má tenhle lékařský benzín:
benzin lékařský cl05 a CSN 656544 100
dík

Old Post 02-02-2010 v 14:29 PM
gejza35 je offline   Profil uživatele gejza35   Find more posts by gejza35   Foto galerie člena gejza35   Click here to Send gejza35 a Private Message   Add gejza35 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 3229  

Příspěvek č. 40

citace:
Původní příspěvek od gejza35
prosim vás,řekněte my někdo kolyk procent má tenhle lékařský benzín:
benzin lékařský cl05 a CSN 656544 100
dík


http://nauka.akada.eu/nak-benzinlekarsky-m.htm

Old Post 03-02-2010 v 09:30 AM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gejza35
Stálý Člen

Karma uživatele gejza35 - 75% PěstitelskáKarma uživatele gejza35 - 75% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 41

dík

Old Post 03-02-2010 v 18:02 PM
gejza35 je offline   Profil uživatele gejza35   Find more posts by gejza35   Foto galerie člena gejza35   Click here to Send gejza35 a Private Message   Add gejza35 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 42

http://konoptikum.cz/articles/2010/...ym_vytazkem.php

Old Post 23-02-2010 v 14:39 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gejza35
Stálý Člen

Karma uživatele gejza35 - 75% PěstitelskáKarma uživatele gejza35 - 75% Pěstitelská

Registrován: Nov 2008
Příspěvků: 37  

Příspěvek č. 43

čau rostlynáři,neznáte někdo kompletní složení konopného výtažku.(minerály,vitamíny at.)dík

Old Post 25-02-2010 v 09:31 AM
gejza35 je offline   Profil uživatele gejza35   Find more posts by gejza35   Foto galerie člena gejza35   Click here to Send gejza35 a Private Message   Add gejza35 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Registrován: Mar 2010
Příspěvků: 99  

Příspěvek č. 44

citace:
Původní příspěvek od Host
tak jsem mel tu cest extrakt vyzkouset. Na jeho pripravu byl pouzit lihobenzin+benzin z lekarny. Po odpareni zustala tmave hneda, hustá a lepiva hmota. To co jsem si ale zazil po vyzkouseni, bych nikomu nepral. Dal jsem si toho jen na spicku noze,asi jako pulka hrasku (mozna ani ne).
Sel jsem spat, po dvou hodinach se vzbudim, vsechno se tocilo, srdce tlouklo jako o zavod, ani jsem nebyl schopnej odridit auto..... tak ja nevim v cem je problem, ale peknej zazitek to teda moc nebyl


Znám, a zkušenosti stejné... závěr: nikdy více. Tato příprava ve výtažku zanechá vosky , chlorofyl a další zbytečnosti, kazící výsledek.

Výroba podle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=48460 přinese výtažek nesrovnatelně lepší kvality, přitom je celkem nenáročná. Na cca 150 g usušeného, dekarboxylovaného a rozdrceného materiálu ve 200 g sklenici od Nescafé použito cca 800 ml Lékařského benzinu, 3 dny občas protřepat, scedit klidně přes sítko s plátnem do nerez hrnce, přidat cca 0,5 l destil vody a nějakých 50 ml propylenglykolu . Benzin (1000 ml) a Propylenglykol (100 ml) mne po ukecání lékárnice, aby to objednala, stály po cca 4 hodinách 210,- Kč. Další postup dle návodu, čištění hlinkou jsem nedělal, nesehnal jsem a je to vcelku zbytečné. Jen to odpařování (45 min benzin + cca 20 hod voda) trvá nějakou dobu.

Proč? A proč ne?

Old Post 21-03-2010 v 00:31 AM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Cali
Nový Člen

Karma uživatele Cali - 92% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 45

Ahoj kluci. Trochu se divím, že používáte drahý benzín nebo nebo méně fektivní líh. Myslím, že mnohem lepší a levnější je tahle varianta:
http://www.inchema.cz/shop/?26,isop...kohol-%285-l%29
Dokonale rozpustí a dokonale se odpaří.

Old Post 19-04-2010 v 04:07 AM
Cali je offline   Profil uživatele Cali   Find more posts by Cali   Foto galerie člena Cali   Click here to Send Cali a Private Message   Add Cali to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Cali! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
technics
Nový Člen

Karma uživatele technics - 9% Pěstitelská

Registrován: May 2008
Příspěvků: 5  

Příspěvek č. 46

citace:
Původní příspěvek od Cali
Ahoj kluci. Trochu se divím, že používáte drahý benzín nebo nebo méně fektivní líh. Myslím, že mnohem lepší a levnější je tahle varianta:
http://www.inchema.cz/shop/?26,isop...kohol-%285-l%29
Dokonale rozpustí a dokonale se odpaří.


isopropylalkohol je velice jedovatej,tak se nepouziva asi z toho duvodu...stacilo by malinky mnostvi-ktery by se neoparilo a bylo by to vic ke skode nez k uzitku...tak se toho vyvarujte.ma se to snad delat pro zdravi,ne?
***
jinak dik za info hosi...az bude z ceho urcite se do toho taky pustim.

Old Post 24-04-2010 v 16:08 PM
technics je offline   Profil uživatele technics   Find more posts by technics   Foto galerie člena technics   Click here to Send technics a Private Message   Add technics to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Cali
Nový Člen

Karma uživatele Cali - 92% Pěstitelská

Registrován: Nov 2006
Příspěvků: 7  

Příspěvek č. 47

citace:
Původní příspěvek od technics


isopropylalkohol je velice jedovatej,tak se nepouziva asi z toho duvodu...stacilo by malinky mnostvi-ktery by se neoparilo a bylo by to vic ke skode nez k uzitku...tak se toho vyvarujte.ma se to snad delat pro zdravi,ne?
***
jinak dik za info hosi...az bude z ceho urcite se do toho taky pustim.



Mohl by jsi prosím upřesnit v čem je isopropylalkohol jedovatější než benzin nebo jiná rozpouštědla?
Proč by Rick S. doporučoval použití tohoto rozpouštědla, pokud by bylo tak jedovaté jak píšeš?
Postup výroby a použití rozpouštědel je např zde:

http://konoptikum.eu/articles/2009/...pny_vytazek.php

nebo přímo ve filmu:

http://www.konopijelek.cz/runfromthecure.avi

Při nesprávném použití je jedovaté prakticky každé rozpouštědlo.
Při výrobě Fénixe je logické dodržet stanovený postup výroby, tak aby se rozpouštědlo dokonale odpařilo.
Podívej se na film
Zde jsou odkazy na bezpečnostní listy isopropylalkoholu a benzínu - a u obou rozpouštědel je nebezpečí při nesprávném použití.

http://www.lach-ner.com/files/Benzin-lek~1.pdf

http://www.eprin.cz/data/o-forms/Is...ktualni_web.pdf

....

Z tvé reakce a můj příspěvek mám dojem, že jsi návod na přípravu Fénixe, ani film od Ricka neviděl, protože by jsi musel vědět, že isopropylalkohol se na Fénixe jako rozpouštědlo používá.

Old Post 25-04-2010 v 13:12 PM
Cali je offline   Profil uživatele Cali   Find more posts by Cali   Foto galerie člena Cali   Click here to Send Cali a Private Message   Add Cali to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Cali! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kytka
Stálý Člen

Karma uživatele Kytka - 34% PěstitelskáKarma uživatele Kytka - 34% Pěstitelská

Registrován: Sep 2009
Příspěvků: 46  

Příspěvek č. 48

Myslím že tohle jediné tu asi chybí .
Fénixovy slzy dle receptury Konopné apatyky královny koloběžky.

Díl 1.
http://www.youtube.com/watch?v=Dg4lBkjkRUM

Díl 2.
http://www.youtube.com/watch?v=OhKL4h4zSCk&NR=1

Old Post 04-05-2010 v 20:54 PM
Kytka je offline   Profil uživatele Kytka   Find more posts by Kytka   Foto galerie člena Kytka   Click here to Send Kytka a Private Message   Add Kytka to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:03 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 4 5 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.0308060 seconds with 27 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív