Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takže jelikož se blíží období plísní rohodl jsem se že letos instaluju do skleníku pohlcovač vlhkosti zatím je to pouze idea v mé hlavě a tak bych byl rád kdyby ste se přidali se svými zkušenostmi a případnými nápady
zatím mě napadlo instalovat skleněný lavor s kyselinou chlorovodíkovou ta by měla sama o sobě pohlcovat vlhkost ale bojím se výparů aby nepoškodili moje holky takže z toho nejspíš sejde
nj a myslíš že to pomůže myslel jsem spíš něco co by vysoušelo celej den i noc a zároveň to nebylo nákladný ten Ceresit bych potřeboval v XXL velikosti aby to bylo znát ale něco na ten způsob by se šiklo
Co tady napíšu nemá s pohlcovačem vlhkosti nic společného,ale co takhle dát do skleníku ventilátor na ofuk a hodně větrat,to by nepomohlo?
Jinak pokud kveteš,existuje něco jako ripen,který plísní zamezuje.
Je zde spoustu growers co pěstí ve skleníku tak se poptej.Btw:
Kyselinu solnou bych tam nedával a Nejsem jistě sám..takže větrat a zase větrat.
větrání je samozřejmost o tom ani potom ale jak píše marokanec ani to v hnusnym počasí nepomůže
kyselina mi jen prolítla hlavou vzpomněl jsem si na ní protože jsme se o tom bavili na základce
o ceresitu si nemyslím že by nepomohl určitě to bude aspoň trochu poznat ale potřeboval bych jich hafo abych udržel vlhkost na přijatelné hodnotě a to by se v konečnym důsledku promítlo na ceně ( ceresity + tablety )
větrák ano ale nechce se mi zbytečně tahat do skleníku elektriku i když by stačil jen prodlužovák přijde mi to zbytečný a byl bych radši kdyby se objevilo nějaký méně nákladný řešení i když by to nebylo tolik pořád je tam nějaká ta kačka která se dá využít jinde ( třeba na green sensation )
kouknu na net na nějaký kutilský stránky a případně sem hodim vše co uznam za použitelný a pokud možno nenákladný
jinak díky všem za snahu
pěstu zdar
EDIT: ripen se používá až když se plíseň objeví já jí chci předejít a navíc asi v tom moc organickejch látek nebude
možností odstranění vlhkosti, ale obávám se, že nebudou moc účinné a hlavně budou nákladné na práci a prostor:
1. suché dřevo nebo staré noviny (funguje, ale musíš je měnit za suché
2. silikagel
3. www.absortech.com
4. zakrytí půdy folií
ale vzhledem k objemu živé listové plochy a množství odpařené vody(z kytek a půdy) vidím jako jedinnou variantu dobře větrat
greener:Nemusíš tahat do skleníku prodlužku ani 230V.
Rozumná Autobaterie,větrák z auto-chladiče na ofuk Kytíz. Na odtah 12V třeba PC venťas(y).Je to za mini náklady.Kamarádi jistě pomohou Baterku(ky) nabiješ kdykoliv.
Ot: Ripen se bohužel nepoužívá až když je plíseň!!!
Je to prevence při dozrávání kdy plíseň hrozí..atd.Prostuduj!
growesweden
Naposledy upravil growesweden 20-07-2009 v 23:00 PM
zkousel sem toho hodne-ofuky,otirani suchym hadrem,topeni,vetrani.nepomaha nic kdyz je venku hnusne.jediny co funguje----genetika---.africke geny (ROCKS) ,tybet, atd.kamos v singapore utracel jejich prachy (odolny vuci vlhku) za geny.tet jestly dokvetou v nasich podminkach.cist, premyslet a hledat to nej.pestu zdar ...
Pohlcovač je moc drahej(náplně), použijte hnojivo LAV nebo LAD (bílé granulky). je to vlastně Dusičnan Amonný kterej je silně hydroskopický
tj. že hodně na sebe váže vodu.
LAV-ledek s vápencem.
LAD-ledek s dolomitem.
Je jedno kterej. 1Kg stojí cca 8kč
Já ho používám ve sklepě asi tak 5Kg do kyblu a pohoda. Těch 5Kg vydrží zhruba 2-3měsíce.