Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Curing - základy a druhy
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3
Autor
Téma 
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Obecné Curing - základy a druhy Příspěvek č. 1

Zdravím všechny příznivce groweru,
po projeti fora sem zjistil ze chybí nějaké info o curlingu,nebo jsou informace zavadejici nebo neoverene, tak vám přinaším doufám užitečné informace v podobě překladu části knihy THE MARIJUANA GROWER'S GUIDE
by Mel Frank and Ed Rosenthal

prosím o rezervy v překladu nejsu zadnej profík a toto je muj první překlad na dané téma

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Naposledy upravil kombík 19-10-2010 v 19:44 PM

Old Post 08-06-2009 v 22:56 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 2

Curing ( kúra, technika odstraňování chlorofylu a jiných látek z rostliny )

curing je proces využívaný pro přirozené zlepšení vůně, chuťi a textury trávy. Nesníží účinost, když se provede správně, ikdyž obyčejné dozrávací metody často vedou k úbytku THC.

Curing není nezbytným postupem, a mnozí pěstitelé dávají přednost "přírodní" chuťi „ne-curingované“ trávy. Sladké bezsemenné pálky běžně nejsou touto technikou ošetřovány.

Curing je nejúspěšnější na rostliny, které už "dozrály" a začínají ztrácet chlorofyl. Je méně úspěšný na záštipkách a jiných živějších částech, které jsou nezralé. Tyto části ztratí jen nějaký chlorofyl.

Curing probíhá, když jsou listy ještě živé, a dokud se nevysuší, mnoho z životích procesů v listu pokračuje. Vzhledem k tomu, že listí ztratí schopnost vyrábět cukr, vede to k rozbití uskladněného škrobu na jednoduché cukry, které jsou v potravinách. To dává trávě sladké nebo zemité aroma a chuť. Zároveň mnoho složitých bílkovin a pigmentů, jako chlorofyl, jsou odbourány enzymatickými procesy. To změní barvu listů ze zelené na různé odstíny žluté, hnědé, světle hnědé nebo červené, především v závislosti na odrůdě, ale také na životních podmínkách v růstu a curing technice. Destrukce chlorofylu eliminuje pachuť, která je často spojena s domácími indoory.

Existuje několik způsobů curingu, z nichž většina byla původně určena pro velké množství tabáku. Některé z nich mohou být pozměněny growery pro menší množství marihuany. Metody používané při curingu marihuany jsou air, flue, sweat, sun, a water.



Air curing
Air curing je technika vyvinutá v USA pro úpravu fajfkového a doutníkového tabáku. Původně provedeno ve speciálně konstruováných stodolách s ventilátory a uzávěrkami.malý přístřešek nebo kovové budovy lze snadno přizpůsobit pro toto použití. Avšak tento způsob dosušování funguje pouze v případě, že existuje dostatek materiálu, aby vzduch zůstal nasycený vlhkostí.

Lana jsou natahány po stodole a rostliny nebo části rostlin jsou zavěšeny pomocí lanek nebo drátu. Rostliny by měly být blízko sebe, ale měl by být dostatečný prostor mezi pálkami (několik centimetrů), aby mohl vzduch volně cirkulovat. Budova je nevětraná dokud všechen materiál neztratí náký chlorofyl (zelenou barvu). Tato ztráta nastane rychle během teplého slunečného počasí, protože se teplo hromadí, což urychlí procedůru.V deštivém nebo zamračeném počasí, teplota v komoře bude chladnější, a tento proces bude probíhat pomaleji. Pokud tyto podmínky trvají déle než den nebo dva, nežádoucí plíseň může růst na rostlinách. Nejlepší způsob, jak zabránit vyskytu plísni je zvýšit teplotu na 32 stupnů Celsia pomocí ohřívače.

Poté co listy ztratí zelenou barvu a zblednou nebo zesvětlají, ventilátory nebo okna se lehce otevřou, aby se teplota a vlhkost snížily a proces se zpomalil. Proces pak pokračuje, dokud není všechen chlorofil odstraněn. Celý proces může trvat šest týdnů. Tehdy jsou ventilátory jsou zapnuty a odtahový ventilátor je instalován pokud to je nutné, suší se do stavu, kdy může být materiál kouřen, ale stále je navlhlý, tj. , když požmouláte paličku mezi palcem a ukazováčkem a nezvalchuje se ani nerozdrobí.



Flue curing ( kúra ve větrací komoře )
Flue curing se liší od air curingu v tom, že proces se urychlil pomocí externího zdroje tepla a proudění vzduchu je podrobněji upraveno. Tato metoda může být použita s malým množstvím materiálu v malé, vzduchotěsné komoře konstruováné pro tento účel. Velké množství, může být zavěšené v místnosti nebo stodole, jak je popsáno v Air curingu.

Jednoduchý způsob ovládání teploty při curingu nebo sušení malého množství marihuany je umístit materiál, který má být předsušen ve vodotěsné krabici (nebo láhvi) s větracími otvory na horní části. Umítěte krabici ve vodou-naplněné nádobě, například hrnci, akváriu, nebo vaně. Krabice obsahuje vzduch a bude plavat. Voda okolo krabice je udržována na správné teplotě a to sporákem nebo varnou deskou,topným tělesem nebo jakýmkoliv levným ohřívačem. Teplota vody je sledována.

S volně zabalenou trávou, udržujte teplotu vody na 32 stupňů. Po několika dnech zelené tkáně zesvětlají v žluto-zelenou nebo tmavší barvu se žlutými nebo hnědými pigmenty. Tehdy zvyšte teploty až na 37 stupňů, dokud všechny stopy zelené nezmizí. Zvýšte teploty znovu, tentokrát do 46 stupňů, dokud nebude barva vypadat zrale. Taky zvýšte ventilaci v této době tak, aby marihuana vysychala. Rostliny sušené při vysoké teplotě mají tendenci být křehké, takže nižte teploty před dosušením. Tato poslední fáze sušení lze provádět při pokojové teplotě, venku z vodní lázně. Celý proces trvá týden nebo méně.

Marihuana ušušena touto technikou změní barvu na tmavě hnědou. Nezralý materiál může ponechat některé skvrny chlorofylu a mají malý nazelenalý nádech. Chuť je bohatá,ale jemná.

Sweat curing (tzv. "potící kúra" , dochází k aktivaci mikrobiální činnosti )

Je nejrozšířenější technikou v Kolumbii. Dlouhé pálky jsou vrstvené na hromady asi 18 centimetrů vysoké a na ploše minimálně dva metry čtvereční, spíše deset až patnáct.
Sweat curing skutečně zahrnuje proces kvašení. Během několika málo hodin se listí začne ohřívat z mikrobiální činnosti stejné jako u kompostu. Změny barev jsou velmi rychlé, sledujte hromadu opatrně, aby se nepřehřívala ani nepřehnila. Každý den rozbalte hromady a odstraňte pálky, které se už zbarvily. Do čtyř či pěti dnů, všechny pálky budou mít správnou barvu. Pak se suší.
Jedním ze způsobů, jak zabránit hnítí při použití této metody je umístit mezi jednostlivé vrstvy bavlněné pokrývky, hadry nebo papírové ručníky. Ručníky pohltí část vlhkosti a zpomaluje se proces.
Sweat curing může být upraven pro použití s marihuanou jako dvě velké kytky. Zabalte kytky pevně v silném papírovém pytli (nebo v papírové tašce vícekrát navrstvené) a umístěte jej na slunce. Světlo se přeměňuje na teplo a pomáhá podporovat proces.
Jinou variantou tohoto procesu je, když čerstvá nesušená tráva je zabalena do cihel. Cihly jsou umístěny na hromadu, která prochází procesem sweat curingu při transportu.

Jednoduchým postupem pro pomalý sweat curing je zabalit čerstvou trávu do plastových pytlů. Každý týden, otevřete sáček přibližně na hodinu, aby se odpařila voda. Asi po šesti týdnech,až zmizí čpavková vůně, by měla být tráva usušena. Tanto technika dobře funguje s malým množstvím průměrné trávy, protože se zvyšuje koncentrace materiálu.


Sun curing

Rychlá cesta ke curingu malého množství marihuany. Volně naplněte plastový sáček nebo skleněnou nádobu, nebo umístěte plastovou desku na zem a vystavte materiál ke slunci. Během několika málo hodin slunce začíná odbarvovat materiál. Otáčejte marihuanu každých několik hodin, aby všechny díly byly vystaveny slunci. Spravný curing je dosažen do jednoho až dvou dnů. Trochu degradace THC se může vyskytnout při použití této metody.

Water curing

Na rozdíl od jiných metod curingu, vodní curing se provádí s vysušenou marihuanou. Katr a malé kousky jsou nejčastěji používány, ale kúra funguje i s celými pálkami. Tento materiál se hromadí volně do skleněnych nebo keramických nádob, které se naplní vlažnou vodou. ( když se použije horká voda, THC se uvolní v olejích, které se budou vznášet nad vodou.) Během několika málo hodin mnoho nepsychoaktivních látek je rozpustněno ve vodě. Občasné mírné zamíchání celý proces urychluje. Voda se vymění a proces se opakuje. Pak se tráva znovu usuší a kouří.

THC není ve vodě-rozpustitelné, tak zůstává v kytce, ikdyž se namočí. Odstraněním látek vodou rozpustitelných (pigmenty, bílkoviny, cukry, a některé pryskyřice), které mohou tvořit až 25 procent z rostlinného materiálu, hmotnosti, tato kúra může zvýšit koncentraci THC až o jednu třetinu.Marihuana touto metodou má tmavé, téměř černé barvy, a vypadá stočeně a zvlněle,něco jako čajové lístky. Vodní curing se často používá na přesušenou trávu a trávu chudé kvality.

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Naposledy upravil kombík 08-09-2009 v 17:22 PM

Old Post 08-06-2009 v 22:58 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 3

a jako zajímavý dodatek přináším úryvek textu z knihy od Libora Dupala, který pracoval na překladu knihy THE MARIJUANA GROWER'S GUIDE . bohuzel to vim az dnes,ale na internetu jsou přepsány jen některé části,takze můj překlad nebyl zbytečný

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Old Post 09-06-2009 v 15:42 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 4

OŠETŘENÍ CANNABIS SUCHÝM LEDEM
Stevens a i jiné zdroje se zmiňují o zajímavém aspektu po ošetření marihuany suchým ledem. Po něm se údajně výrazně zvýší potence 'trávy'. Suchý led je zmrazený oxid uhličitý. Při tání přechází z pevného stavu rovnou do plynné formy (sublimuje). I když se nepodařilo zkušenosti tohoto autora potvrdit odkazy na chemické analýzy z jiného zdroje, uvádím zde jeho postup přinejmenším jako důkaz nekonečné zvídavosti, fantazie a experimentátorství lidí, kteří kouzlu Cannabis propadli nikoli jako droze, ale jako předmětu zkoumání a bádání. V příslušné kapitole bylo psáno o tom, že pryskyřice obsahuje chemické látky zvané cannabinoidy, především neaktivní cannabinol (CBN) a psychoaktivní tetrahydrocannabinol (THC). Víme také, že CBN se v Cannahis nevyskytuje přirozeně, nýbrž vzniká degradačními procesy právě z THC, čímž tráva ztrácí na potenci. Je logické, že pěstitelé mají snahu buď degradačním procesům zabránit, nebo případně již degradovaný cannabinoid převést chemickou reakcí nazpět do aktivní formy, THC. Podle Stevense oxid uhličitý uvolňující se ze suchého leduje schopen vyvolat reverzní reakci za opětného vzniku THC.
Postup na zlepšení 'trávy' suchým ledem je velice jednoduchý. Asi pětikilová kostka suchého ledu se vloží do polystyrenové tašky. Na povrch ledu rozprostřeme marihuanu a led i s trávou překryjeme novinami, aby příliš rychle netál. Je-li polystyrenová izolační taška dost malá a lednice dostatečně velká, je vhodné umístit tašku do lednice. 'Tráva' se ponechá u ledu, dokud tento nezmizí. Obecně se pokládá za optimální, aby proces probíhal osm dní, minimum je osmačtyřicet hodin. Oxid absorbuje vlhkost z rostlinného materiálu a částečně ho vysušuje. Nezáleží příliš na tom, zda takto ošetříte čerstvě sklizenou trávu či starý materiál. Výrazný posun v jakostí zaznamenáte především při slabé kvalitě trávy. Dobrá marihuana již má více THC než CBN. THC, jenž vzniká metodou ošetření suchým ledem, je však nestálý. Reakce je reverzibilní čili vratná, a tak po určitém čase je možno pozorovat, že Cannabis se vrátila ve své potenci do původního stavu. Ať je skutečnost popisovaná v uvedeném zdroji jakkoliv podložená osobními zkušenostmi více pěstitelů, jistě ji nelze aplikovat absolutně: marihuana, která se vyznačuje nízkou potencí, nemusí zákonitě obsahovat vysoký podíl CBN na úkor THC, protože nízká psychoaktivita 'trávy' nemusí být způsobena degradací THC, nýbrž prostým faktem, že rostlinný materiál přirozeně obsahoval nízké hodnoty THC. Navíc Stevens svoji metodu dokládá chybnými chemickými teoretickými předpoklady.

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Old Post 09-06-2009 v 15:44 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 5

všechny víše zmiňované techniky curingu se dají při troše domácího kutilství aplikovat na malé množství trávy.Pokud máte nějaké zkušenosti,návrhy nebo postřehy s touto technikou,tak klidně pište

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Old Post 09-06-2009 v 15:52 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 795  

Příspěvek č. 6

Kdysi jsem zkoušel ten vodní s takovou "čudkou". Tráva docela ztratila na objemu, tímpádem vzrostla kvalita. Výsledný produkt ale vypadal hodně divně.

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 09-06-2009 v 20:29 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 7

zkousel si do ty vody davat naky aromaticky prisady? jaka byla chut?

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Old Post 10-06-2009 v 13:30 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 8

kombik - díky za informace. akorát se v jednom důležitym pleteš - curing tu je ... nebudu hledat linky ale když sem si dělal důležitý poznámky mám tu soubor curing a v něm dvě stránky infa...takže stačí jen hledat

Old Post 10-06-2009 v 14:19 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jestedman
Stálý Člen

Karma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% PěstitelskáKarma uživatele jestedman - 50% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 977 

Příspěvek č. 9

http://grower.cz/forum/showthread....=%2B%9Akolen%ED

ale je to takový torzo

Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.

Old Post 10-06-2009 v 14:52 PM
jestedman je offline   Profil uživatele jestedman   Find more posts by jestedman   Foto galerie člena jestedman   Click here to Send jestedman a Private Message   Add jestedman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 10

ja nerikam, ze tady nic neni,jen nejaky informace, a celej thread je dost neprehlednej,spis se tam pise akorat o suseni.curing bych oddelil at to je prehlednejsi.a celkove bych udelal stejne dva,jeden na suseni a druhej na specialni techniky,pak to tu treba rozsirit jeste o fermentaci a dalsi techniky.pokud to chcete mit zamotany v jednom neprehlednym threadu tak to muzu udelat. happy growing to all. kombík

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Naposledy upravil kombík 10-06-2009 v 21:14 PM

Old Post 10-06-2009 v 16:22 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 795  

Příspěvek č. 11

citace:
Původní příspěvek od kombík
zkousel si do ty vody davat naky aromaticky prisady? jaka byla chut?


Byla to čistá voda - bez přísad. Chuť už si nepamatuju (bylo už to nějáký ten pátek zpátky), ale určitě to nebylo nic strašného (jinak bych si to pamatoval).

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Old Post 12-06-2009 v 16:48 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
donTomás
Nový Člen

Karma uživatele donTomás - 25% Pěstitelská

Registrován: Mar 2007
Příspěvků: 10  

Příspěvek č. 12

citace:
S volně zabalenou trávou, udržujte teplotu vody na 90 stupňů. Po několika dnech zelené tkáně zesvětlají v žluto-zelenou nebo tmavší barvu se žlutými nebo hnědými pigmenty. Tehdy zvyšte teploty až na 100 stupňů, dokud všechny stopy zelené nezmizí. Zvýšte teploty znovu, tentokrát do 115 stupňů, dokud nebude barva vypadat zrale.


- předpokládám myšleno stupňů Fahrenheit

- [°C] = ([°F] − 32) × 5⁄9

en.wikipedia.org

Old Post 08-09-2009 v 11:36 AM
donTomás je offline   Profil uživatele donTomás   Find more posts by donTomás   Foto galerie člena donTomás   Click here to Send donTomás a Private Message   Add donTomás to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kombík
Stálý Člen

Karma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% PěstitelskáKarma uživatele kombík - 98% Pěstitelská

Registrován: Apr 2006
Příspěvků: 218  

Příspěvek č. 13

2 don : jj presne jak rikas, ve clanku nejsou jednotky zminovany tak me to nenapadlo prepocitat z anglanskeho systemu...teplota vody 115 stupnu celsia by se dosahovala opravdu spatne dik za postreh, uz sem to prepocital

Curing - zaklady a druhy
Kombíkův indoorek 600w + 250w Sage & PPP
Mobile Box 600w drip, Sensi Star, White Widow, Budha
400w soil hydro drip PRIBEH POSLEDNIHHO MOHYKANA
CannalyseTestKit - hracicka pro hracicky

Old Post 08-09-2009 v 17:25 PM
kombík je offline   Profil uživatele kombík   Find more posts by kombík   Foto galerie člena kombík   Click here to Send kombík a Private Message   Add kombík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
anakin
Stálý Člen

Karma uživatele anakin - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2009
Příspěvků: 87  

Příspěvek č. 14

vodny couring odporucam hlavne tym co rastliny neflesuju je to fakt dobre kurat ze to podivne vyzera ale chut je neporovnatelna

Old Post 22-09-2009 v 09:47 AM
anakin je offline   Profil uživatele anakin   Find more posts by anakin   Foto galerie člena anakin   Click here to Send anakin a Private Message   Add anakin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kenyx
Nový Člen

Karma uživatele kenyx - 89% PěstitelskáKarma uživatele kenyx - 89% Pěstitelská

Registrován: Dec 2008
Příspěvků: 10  

Příspěvek č. 15

dobry

Old Post 03-10-2009 v 18:12 PM
kenyx je offline   Profil uživatele kenyx   Find more posts by kenyx   Foto galerie člena kenyx   Click here to Send kenyx a Private Message   Add kenyx to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mikael
MORAVIAN GROWER

Karma uživatele mikael - 69% Pěstitelská

Registrován: Oct 2009
Příspěvků: 1414 

Příspěvek č. 16

[účet odstraněn]

Old Post 29-11-2009 v 17:41 PM
mikael je offline   Profil uživatele mikael   Find more posts by mikael   Foto galerie člena mikael   Click here to Send mikael a Private Message   Add mikael to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:00 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7448370 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív