Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Active Noise Control - aktivní odhlučnění
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Active Noise Control - aktivní odhlučnění Příspěvek č. 1

Náhodou jsem narazil na informace o tzv. Active noise control.

Je to aktivní kontrola hluku. Systém zjišťuje pomocí mikrofonu hluk a přes reproduktory vysílá zvukové vlny v opačné fázi, čímž se eliminuje nežádoucí hluk.

Zní to jako docela dobrá myšlenka a věřím, že by zrovna u toho našeho - stálého, téměř neměnného hluku mohlo být docela fajn.

Nikdy jsem takový systém ale neviděl v akci. Docela by mě zajímalo na kolik by to vyšlo, jaká by byla účinnost a jestli by to šlo nějak podomácku sestavit. Po tom co jsem tady čet pár topiků, kde si lidé z elektroniky vyrobí kde co bych tomu docela věřil.

Možná by šlo i ten náš neměnný zvuk jenom nahrát, v PC z něj udělat vzorek v té opačné fázi a pak to jenom pouštět z repráku...

Četl jsem, že odhlučnění třeba 6 válcového motoru je o 15dB.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 04-06-2009 v 09:08 AM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
drtikol
Stálý Člen

Karma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% PěstitelskáKarma uživatele drtikol - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

servus,

hele pisou tam, ze "Protection of a 3-dimension zone requires many microphones and speakers,
making it less cost-effective. Each of the speakers tends to interfere with nearby speakers,
reducing the system's overall performance...." cili pokud jde hluk z jednoho smeru (sluchatka),
tak ok, ale pokud chces utlumit hluk v prostoru, tak se to zjevne nevyplati.
skoda no....

peace

chronic; mazar, g13froc; nirvana-special, g13froc; mazar, peacemaker; peacekeeper 0.07kW

* * * tune da grower radio * * *

Old Post 04-06-2009 v 11:08 AM
drtikol je offline   Profil uživatele drtikol   Find more posts by drtikol   Foto galerie člena drtikol   Click here to Send drtikol a Private Message   Add drtikol to your buddy list     Navštiv homepage uživatele drtikol! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dokktor
Stálý Člen

Karma uživatele dokktor - 66% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

vím, že sem o tom četl, když to byla "novinka" a mělo se to prý používat na odhlučnění pc v kanclech apod. esi to někdy došlo tohoto využití v praxi nevim. co vím, tak v praxi se to používá na "cestovní" sluchátka - rozuměj sluchátka, které sou primárně určené na poslech v dopravních prostředcích. ty produkujou jakýsi konstantní šum, takže nároky na výpočetní kapacitu zařízení nebudou tak velké a mašina se vleze do sluchátek. navíc jednosměrné proudění hluku od/k tvým uším použití této technologie dost usnadňuje. na odhlučnění boxu bys imho potřeboval minimálně 5 takových samostatných jednotek - mikrofon > speaker (pět stěn, pět směrů, na podlahu imho neni třeba), aby to mělo nejakou účinnost. určitě se to dá zbastlit doma, určitě na výpočet té interference najdeš na netu nejaké programy pro pc, ale aby to mělo nejaký význam, musel by ses do toho opravdu položit a vyhrát si s tím.

Old Post 04-06-2009 v 14:32 PM
dokktor je offline   Profil uživatele dokktor   Find more posts by dokktor   Foto galerie člena dokktor   Click here to Send dokktor a Private Message   Add dokktor to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Zdravim,
tak tohle jsem tuhle myšlenku jsem zavrhl když byla ještě v plenkách.Kdysi sem něco takového chtěl postavit doma ,kvuli hluku u nás v baráku.Chtěl sem se vklidu vyspat tak mě napadaly fakt šílenosti.Tohle ale nebude fungovat tak skvěle.Už jen proto že byste potřebovali fakt skoro celou stěnu měničů aby to "pohlcovalo" zvuky a navíc by to chtělo měniče v širokém rozsahu (pro běžnou škálu zvuků) a velmi rychlé předzesáky,invertory a zesáky.Věřím že by se nedalo jen tak dosáhnout "odsávání" zvuků v reálném čase..
Ale jsem rád ,že se něco takového objevilo a že nejsem sám koho to napadlo :-)

Kvak

Old Post 04-06-2009 v 16:17 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Calzone
Stálý Člen

Karma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% PěstitelskáKarma uživatele Calzone - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Já si myslím, že ty naše zvuky jsou pořád stejné, takže teoreticky by neměli být mikrofony a online přeměna zvuku nutné. Ovšem je pravda, že by to pak chtělo o tak těch 5 repráků.

Zajímalo by mě o jakou přesně proměnu zvuku se jedná. Dalo by se to udělat třeba v Sound Forge? Bohužel neumím ještě tolik anglicky abych z toho článku na wiki vytěžil maximum.

Calzonova odhlučněná skříň - návrh a stavba
Můj první indoor (sklizeno)
Calzonův balkón 2008 (sklizeno)
Calzoneho druhý grow (sklizeno)
Calzoneho třetí indoor (sklizeno)
Calzoneho balkón 2009 (sklizeno)
Krásně to začalo, krásně to skončí, lidi a zvířata, budou si rovni.
Stres - Lidé a zvířata

Old Post 04-06-2009 v 17:42 PM
Calzone je offline   Profil uživatele Calzone   Find more posts by Calzone   Foto galerie člena Calzone   Click here to Send Calzone a Private Message   Add Calzone to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hanizek
Stálý Člen

Karma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% PěstitelskáKarma uživatele Hanizek - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

Mikrofony by nutné byly. Takový signál by musel reprák vydávat PŘESNĚ v protifázi (tzn. posunutý o 180°), jinak to nebude fungovat. Když to vyšle stejný zvuk v protifázi, výsledné vlny se odečtou a nejde nic (teoreticky) slyšet. Byla by tedy nutná nějáká synchronizace zařízení s hlukem (pomocí toho mikrofonu).

Dle mého názoru příliš složitá věc s nejasným výsledkem. Doma tohle nikdo neztříská (bez potřebného vybavení a znalostí). To už bych spíš koupil tišší větrák, ne?

Dogface boy!

Abandoned-places.com

Naposledy upravil Hanizek 04-06-2009 v 23:48 PM

Old Post 04-06-2009 v 20:39 PM
Hanizek je offline   Profil uživatele Hanizek   Find more posts by Hanizek   Foto galerie člena Hanizek   Click here to Send Hanizek a Private Message   Add Hanizek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:36 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu

Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás