Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Je rozdíl mezi sklem a fólií v kvalitě kytek pod nima pěstovanýma?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
david.da
Nový Člen

Karma uživatele david.da - 9% Pěstitelská

Dotaz Je rozdíl mezi sklem a fólií v kvalitě kytek pod nima pěstovanýma? Příspěvek č. 1

Letos chci poprvé zkusit pěstovat ve skleníku nebo fóliovníku. Zatim jsem pěstoval jen klasicky outdoor, ale skleník je rozhodně nenápadnější.. Je rozdíl použiju -li fólii, nebo sklo? Jde mi hlavně o propustnost světla, předevšim v jeho modré a červené složce. Neměl bych raději koupit nějakou specielní fólii určenou pro konopí (jestli něco takového vůbac existuje), nebo je to vyhazování peněz a stačí cokoli? Je tu někdo, kdo tomu rozumí a poradil by mi?
A ještě něco.. Je dobrá volba, pro mne, jako začátečníka Sensi Skunk a Super Skunk ze Sensi? Stihnou opravdu dozrát v půlce října, jak píšou? Máte s tím někdo zkušenost? A s těma 500g výtěžnosti to asi taky nebude tak horký, že jo?

Old Post 25-03-2009 v 17:18 PM
david.da je offline   Profil uživatele david.da   Find more posts by david.da   Foto galerie člena david.da   Click here to Send david.da a Private Message   Add david.da to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 2

Tech 500G se uvadi jako na metr čtverečni(asik)

Old Post 25-03-2009 v 18:12 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
krast
Stálý Člen

Karma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% PěstitelskáKarma uživatele krast - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 3

Postavit skleník je finančně náročnější a je to něco, co by mělo vydržet po několik desítek let. S folii se zkus poradit v zahradnictví a jelikož je konopí stejné jako ostatní rostlyny, tak by ve foliích neměl být až zas tak velký problém. A mimochodem, někde tady návod na foliovník byl.

edit:myslim že skleník ti udrží více Co2 a to může napomoct růstu rostlin

Naposledy upravil krast 25-03-2009 v 19:08 PM

Old Post 25-03-2009 v 18:41 PM
krast je offline   Profil uživatele krast   Find more posts by krast   Foto galerie člena krast   Click here to Send krast a Private Message   Add krast to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
david.da
Nový Člen

Karma uživatele david.da - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

diky, konstrukci uz mam postavenou, koupil jsem od kamose za pul darma tu hlinikovou jak prodavaj v obchodacich a skla uz mam slibeny zadarmo, jen je odvest. Folie se mi ale zdala lepší, že když příde velkej vítr, tak jí to jen rozerve a neni přez ní tolik vidět..

Old Post 25-03-2009 v 18:56 PM
david.da je offline   Profil uživatele david.da   Find more posts by david.da   Foto galerie člena david.da   Click here to Send david.da a Private Message   Add david.da to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jufik
Stálý Člen

Karma uživatele jufik - 30% PěstitelskáKarma uživatele jufik - 30% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Podle me zalezi ,co pozadujes, aby to splnovalo .
Sklo (sklenik) + Lepsi tepelna izolace
+ Vice odolna proti pocasi (vitr ...)
+ Dele ti vydrzi , bez nutnych oprav

- Cena
- Delsi doba konstrukce
Folie (foliovnik) + Lehka konstrukce
+ Cena

- Horsi tepelna izolace
- Mene odolna proti pocasi

Kozlik Sikula, by ti jeste doporucil udelat si to z pet lahvi ci sklenek od okurek

V prostupnosti svetla bych to videl nastejno .A jak tady pise kolega urcite se zeptat odborniku

Edit : Se s tim seru aby ty + a - byla pod sebou a ono ? nic

Old Post 25-03-2009 v 19:04 PM
jufik je offline   Profil uživatele jufik   Find more posts by jufik   Foto galerie člena jufik   Click here to Send jufik a Private Message   Add jufik to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mentaly
Stálý Člen

Karma uživatele mentaly - 39% Pěstitelská

Příspěvek č. 6

kazde ma svoje plus a minus ja bych volil sklenik mam ho u babicky a prada

Old Post 25-03-2009 v 20:19 PM
mentaly je offline   Profil uživatele mentaly   Find more posts by mentaly   Foto galerie člena mentaly   Click here to Send mentaly a Private Message   Add mentaly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ugh
Nový Člen

Karma uživatele Ugh - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 7

Mne viac sedi sklenik...nevadilo by mi,zeby som ho dlhsie staval...ale mal by som istotu ze mi ho neodfukne ako nie,no to je len moj pocit, ze sklenik je v tomto smere lepsi...najlepsie ale natom jem ze nemam ani jedno, ani druhe moja smola,ze nemam ziadnu zahradu, a ze moja starka byva o niekolko 100viek km daleko...

This is our decision, to live fast and die young....

Old Post 29-03-2009 v 14:24 PM
Ugh je offline   Profil uživatele Ugh   Find more posts by Ugh   Foto galerie člena Ugh   Click here to Send Ugh a Private Message   Add Ugh to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cernobyl
Stálý Člen

Karma uživatele cernobyl - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 8

ja bych rekl ze ve foliaku je o dost vyssi vlhkost.

Old Post 31-03-2009 v 09:41 AM
cernobyl je offline   Profil uživatele cernobyl   Find more posts by cernobyl   Foto galerie člena cernobyl   Click here to Send cernobyl a Private Message   Add cernobyl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hard110
Stálý Člen

Karma uživatele hard110 - 0% Pěstitelská

10cm Příspěvek č. 9

podla mna je obe v pohodee ale bratranko mal dve kitky v sklenikuu a za den mu porastlii o 10cm a polieval ich každy večer o 9 hod

Old Post 07-04-2009 v 18:39 PM
hard110 je offline   Profil uživatele hard110   Find more posts by hard110   Foto galerie člena hard110   Click here to Send hard110 a Private Message   Add hard110 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FatJoe
Stálý Člen

Karma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 10

Sklennik je kazdopadne lepsi ako foliak.. Vo foliaku mi to nejak neslo nedostalo sa to ani do kvitnutia--- sklennik vysiel v poho a v maximalnu spokojnost..

Old Post 08-04-2009 v 07:22 AM
FatJoe je offline   Profil uživatele FatJoe   Find more posts by FatJoe   Foto galerie člena FatJoe   Click here to Send FatJoe a Private Message   Add FatJoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hochůůů
Stálý Člen

Karma uživatele hochůůů - 91% PěstitelskáKarma uživatele hochůůů - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

To si mne teda uklidnil FatJoe já se chystám letos valit řízek ve foliáku. No ale on je to spíš skleníkofoliák bo je ze stran sklo a nahoře je folie. Tak uvidíme jak to pojede .

Old Post 08-04-2009 v 12:11 PM
hochůůů je offline   Profil uživatele hochůůů   Find more posts by hochůůů   Foto galerie člena hochůůů   Click here to Send hochůůů a Private Message   Add hochůůů to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FatJoe
Stálý Člen

Karma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

tak ti teda drzim palce potom pošli foto....

Old Post 09-04-2009 v 08:52 AM
FatJoe je offline   Profil uživatele FatJoe   Find more posts by FatJoe   Foto galerie člena FatJoe   Click here to Send FatJoe a Private Message   Add FatJoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alcapone123
Nový Člen

Karma uživatele alcapone123 - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 13

U jednoho příspěvku sem si všiml, že se zmiňuje i o skleníku ze zavařovacích sklenic...
Letos v něm pojedu po dvou letech, a první sklizeň mě výjmečně překvapila, rostlo to jak z vody a z venku to tam vypadalo jako nějaká přerostlá rajčata .
Tehdy sem tu neposlal žádné fotky, ptž registrace byla placená a já mám celkem hluboko do kapsy... ale letos vám tu ukážu sílu zavařovacích sklenek na okurky...

Old Post 16-04-2009 v 14:39 PM
alcapone123 je offline   Profil uživatele alcapone123   Find more posts by alcapone123   Foto galerie člena alcapone123   Click here to Send alcapone123 a Private Message   Add alcapone123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
J@m@L
Stálý Člen

Karma uživatele J@m@L - 76% PěstitelskáKarma uživatele J@m@L - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

Pozri, my u nás na juhu ani moc skleník používať nemôžeme a to preto, lebo tu mám 30tky teploty cez leto bežné, takže skleník je len na obtiaž. Je tam 2x viac tepla ako vonka pri stálom slnku (okolo tej 60tky) a to už začína rastlina odumierať... A potrebuješ veeeľmi veľa vody... Takže to zaberie oveľa viac času... A nemyslím si, že by to bolo nenápadnejšie, lebo tie rastliny budeš mať raz také ako u normálneho outu, ak nebudeš mať tónované sklá Podľa mňa je lepšie mať klasický out, lebo v skleníku máš väčšie riziko plesne...

Old Post 16-04-2009 v 14:46 PM
J@m@L je offline   Profil uživatele J@m@L   Find more posts by J@m@L   Foto galerie člena J@m@L   Click here to Send J@m@L a Private Message   Add J@m@L to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
alcapone123
Nový Člen

Karma uživatele alcapone123 - 9% Pěstitelská

Příspěvek č. 15

Já sem ze Severní Moravy, taky jsou u nás léta doost horké, klidně věřím, že v tom skleníku je v létě (když je slunce nejvýš) tak 50st ale je přes den otevřený (včetně oken), tak je tam jakoby průvan...
Jinak velikost rostlin ve skleníku se dá krásně regulovat... stačí mít pár let zkušeností a člověk příjde na to, v jakém období to tam zasadit (u mě zažátkem června) a tvarovat to střiháním...
Ale je to taky trochu věc názoru, že... Kámoš měl v kopřivách 10 kytek, jak sem se za ním v období sklizně jel podívat, málem sem se vyvrátil, když jeho kytky zabrali skoro celou koupelnu, a na jedné byla "královna", ale to nikdo z vás ještě asi neviděl...

Old Post 16-04-2009 v 15:21 PM
alcapone123 je offline   Profil uživatele alcapone123   Find more posts by alcapone123   Foto galerie člena alcapone123   Click here to Send alcapone123 a Private Message   Add alcapone123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hochůůů
Stálý Člen

Karma uživatele hochůůů - 91% PěstitelskáKarma uživatele hochůůů - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Takže zde foto Safari mixu ve skleníkofoliáku. Zatím se jí vede pěkně tak uvidíme

Kuř a bude ti kouřeno

Old Post 17-04-2009 v 16:37 PM
hochůůů je offline   Profil uživatele hochůůů   Find more posts by hochůůů   Foto galerie člena hochůůů   Click here to Send hochůůů a Private Message   Add hochůůů to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:36 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás