Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Fotogalerie Indoor » 1. grow v zivote a hned hydro
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2 3 »
Autor
Téma 
black
Stálý Člen

Karma uživatele black - 87% PěstitelskáKarma uživatele black - 87% Pěstitelská

Hydroponie hydro + 400 W, poprve v zivote :) Příspěvek č. 1

Vazene a vazeni growers, po dlouhem cca 8mi letem premysleni a kupovani huleni, jsem se rozhodl pustit se do vlastniho pesteni pod umelym sluncem a prestat zivit ty sikovnejsi z vas co to pousti do obehu Jelikoz sem byl drive nadseny akvarista a zbylo mi spoustu veci, nevahal jsem a pustil jsem se do hydra.....
U bratra se nasla prazdna spajzka o rozmerech 0.9 x 1,3 metru, kterou jsem osadil 400 w vybojkou Phillips, steny sem samozrejme objel folii.
Na odtah mame vetrak o vykonu 200 m3/h, pritah zatim pasivni - vetrak je ale pripraven k pouziti. O uragan uvnitr se stara celkem hoodne velky vetrak.
Jako studni pouzivam kalfas na maltu cca 90l, o rozvod vody se stara cerpadlo 14w o vykonu 1500 l/h, voda caka z rotacnich trysek Gardena. Ve vode je ponorene 200w topenicko po rybickach, dale jeste pridam filtr, i kdyz uz jeden na cerpadle je.
Trysky jsou osazene nejjednodussim moznym zpusobem v plastovych kyblech stylem 2 diry naproti sobe tryska uprostred, vse bude videt na fotkach.
Viko na kyble jsem vyrezal z izolacniho polystyrenu - mel jsem z nej strach, ale nakonec se mi to jevi jako super reseni. Pekne se s tim pracuje.
Voda z kyblu odteka dirou na dne do misek(nevim jak se tomu spravne nadava), ktere jsou polozene na kalfasu a z nich naz5 do studne.

Tot zhruba vse k systemu

Co se tyce osazenstva, tak jsem si sehnal nejaka seminka od jednoho tipa z fora.
Koupil jsem si rockwoolove kostky, dal je na par dni do destilovane vody a osadil seminkama.

Jakmile se zacaly klubat, supli jsme je pod lampu a cekali.
Zacatek byl dobry. Ale jakmile jim trosku vyrostly listy, nastal problem - listy zezloutly na koncich. Toto jsem prisoudil spatnemu ph a prijmu zivin. Meli jsem akva ph test tudiz ph bylo trosku RYBI.
Ph metr uz jsem si opatril a dal vse do cajku.
Kyti zacali neskutecne valit.

Nyni jsou zhruba 14 dni pod svetlem, a zespoda uz prorostli prvni koreny, tudiz jsem zapnul vodu a uz ji snad nikdy nebudu muset vypnout Predtim nez vyjeli koreny jsem je pouze prolevali cistou vodou, nyni na ne caka vyziva od AH + root + enzymy. EC nevlastnim zatim, tudiz koncentrace od oka a v malych davkach. Na EC se chystam.

Ph drzim na 5,8, teplota pres den cca 23 - 24 pri 75% vlhka, v noci cca 16 stupnu pri 90% vlhkaa vice.

Tot zhruba vse, ted jsem jeste nahraju nejak fotky a budu cekat na vase rady ci dotazy.

Dekuji a pestu zdar...

Naposledy upravil black 14-03-2009 v 16:31 PM

Old Post 26-02-2009 v 22:18 PM
black je offline   Profil uživatele black   Find more posts by black   Foto galerie člena black   Click here to Send black a Private Message   Add black to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 2

dalsi foto

Old Post 26-02-2009 v 22:31 PM
black je offline   Profil uživatele black   Find more posts by black   Foto galerie člena black   Click here to Send black a Private Message   Add black to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

a dalsi

Old Post 26-02-2009 v 22:32 PM
FrYnK
Stálý Člen

Karma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% PěstitelskáKarma uživatele FrYnK - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

kytky ze seminek nejsou do tohodle hydra uplne idealni az ti prorostou koreny do sebe a budes muset vytrhnout samce zbydou ti tam ty koreny a to nni uplne idealni protoze ti muzou shnit a udelat t v korenovym valu peknou paseku... na seminka se vyprdni sezen i klony tady v bazaru i kdyby si je mel az za 14 dni bude to mit mnohem lepsi efekt nez seminka... budes mit jistotu dobryho modelu a vsech samic...

Old Post 27-02-2009 v 08:31 AM
FrYnK je offline   Profil uživatele FrYnK   Find more posts by FrYnK   Foto galerie člena FrYnK   Click here to Send FrYnK a Private Message   Add FrYnK to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Certova.Vraska
Stálý Člen

Karma uživatele Certova.Vraska - 83% PěstitelskáKarma uživatele Certova.Vraska - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 5

Zdravim.Jak rika Frynk,potom je to problem s tema korenama.Rizkama nic nepodelas,kdyz mas dobryho matkare a mas jistotu,ze to bude ve vysledku slusne koureni,i kdyby se moc nezadarilo.A kdyz jsem u nich,tak si davej pozor a na to umisteni trysek,jak je tam mas. Aby ti koreny neobalily trysku a doslo k zastaveni a schnuti korenu..jinak setup vypada pekne,tak drzim pesti,at se dari

want to know-how

Old Post 27-02-2009 v 10:58 AM
Certova.Vraska je offline   Profil uživatele Certova.Vraska   Find more posts by Certova.Vraska   Foto galerie člena Certova.Vraska   Click here to Send Certova.Vraska a Private Message   Add Certova.Vraska to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 6

Diky za odpovedi. Souhlasim s vama, myslel jsem na to uz drive a trysky jsem osadil radeji vyse jsou presne v urovni dna kvetinacku, tak nepocitam s tim, ze se mi tam pripletou Nicmene budu to hlidat.
Ohledne seminek a klonu. Chceme nejdrive zkusit grow ze semen a naslednou selekci. Klony urcite taky pouziju, ale nejdriv si to chceme uzit pekne od zacatku. Nejaky mesic sem mesic tam me nepotentuje, to same plati o provoznich stavach - el., hnojky, atd...
Pridavam dalsi fotos po dvou dnech od predchozich...
Dnes sem dokoupil ECcko a nasolil roztok hnojkama z 0.9 na 1,13. Ph 5,8.
Dale jsem pridal maly filtr plus kompresurek na vzduch, ten ale musim vymenit, ma uz nafoukano tak pet let. Dale jsem zapojil vetrak na pritah, takze uz frci vse co muze.

Old Post 27-02-2009 v 16:55 PM
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 7

dalsi

Old Post 27-02-2009 v 16:59 PM
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 8

...

Naposledy upravil black 27-02-2009 v 17:10 PM

Old Post 27-02-2009 v 17:05 PM
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 9

dalsi den...

Old Post 28-02-2009 v 17:31 PM
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

...

Old Post 28-02-2009 v 17:35 PM
Certova.Vraska
Stálý Člen

Karma uživatele Certova.Vraska - 83% PěstitelskáKarma uživatele Certova.Vraska - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Na EC si davej pozor! Nevim,jestli pouzivas RO vodu nebo jen kohoutkovou..aero je na EC dost citlivy,tvoje hodnoty jsou dost vysoke,na to,ze jsou to zatim kyticky zarodky ..pokud mas RO vodu,tak EC 1,13 ,jak pises,se dava tak v polovine kvetu ..jinak pekny a drzim pesti

want to know-how

Old Post 01-03-2009 v 11:54 AM
Certova.Vraska je offline   Profil uživatele Certova.Vraska   Find more posts by Certova.Vraska   Foto galerie člena Certova.Vraska   Click here to Send Certova.Vraska a Private Message   Add Certova.Vraska to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 12

diky diky, RO nemam, vodu mam z kohoutku - cista ma PH cca 7, EC 0.22.
Takze zbytek do 1,2 jsou hnojky.
Delam to podle advanced hydroponics a tam pisou EC 1.2, tak ti nevim clovece... Nicmene se mi zda, ze to kytim nevadi a vesele frci.
Oni uz tam jsou tri tydny, tyden az dva byl ale skluz quli spatnemu PH....
odkaz zde:
http://advancedhydro.com/pages/view...ecookie=&lang=7

Old Post 01-03-2009 v 15:57 PM
Certova.Vraska
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

Rozumim,ze se radeji ridis podle navodu vyrobce,ale ze zkusenosti ti radim takto .. zkus si projet thready,kde se jelo nebo jede aero a podivej se na hodnoty,co udavaji..samozrejme taky zalezi na genetice,co mas..nicmene jsem jeste asi nevidel nikoho,kdo by behem cele doby kvetu prekrocil EC 2,0 (coz uz je dost peklo) a kytky z toho vylezly zdrave..s tvym tempem hnojeni by ses na tuhle hodnotu dostal taky..takze v tomto pripade,u aera zvlast, znamena vseho s mirou..nesnaz se jim nasypat,co nejvic,spoustu lidi to tim podelalo a spalilo ..na kouhoutkovou vodu mas EC dost nizke,doporucil bych ti srazit ho aspon na 1,0 ..no,hlavne sleduj kytky a koreny,jak si lebedi..jak zacnou koreny wic hnednout,je to spatne

want to know-how

Old Post 02-03-2009 v 09:36 AM
pyroman80
Stálý Člen

Karma uživatele pyroman80 - 91% PěstitelskáKarma uživatele pyroman80 - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 14

Ahoj ja si teď chci rozjet ten samej způsob (rotační trysky), nevím, jestli tomu teda mám říkat aero nebo hydro :-) Hodně jsem tady toho pročetl a taky bych ti doporučil, abys to Ec zkrouhnul aspoň na 0,9 nebo to spálíš. Ať se daří

Old Post 02-03-2009 v 10:56 AM
pyroman80 je offline   Profil uživatele pyroman80   Find more posts by pyroman80   Foto galerie člena pyroman80   Click here to Send pyroman80 a Private Message   Add pyroman80 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
black
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

Diky za nazory, ja se jim prave ze moc nesnazim nasypat. Spise naopak. Do vody jsem dal polovicni davku nez uvadi vyrobce plus sem jeste do toho prilil enzymy a root stimulator. A vyslo mi to tak, jak uz jsem psal nahore, kolem 1,13 +-. Koreny prave ze jedou uplne silene a jsou ciste bile, az zacinam mit strach, ze se mi fakt zamotaji, jak uz me tady nekdo upozornoval! Proto pomalu zacinam vymyslet plan B - a ten zni, ze pouziji maloplosne trysky Gardena a umistim je uprostred do vika - smerem dolu, jednu trysku na kybl. ucel to take myslim splni. Uvidime. Pridavam vcerejsi foto korenu po jednom dni, takze muzete porovnat jak jedou. Diky a pestu zdar

Old Post 02-03-2009 v 12:31 PM
Certova.Vraska
Stálý Člen

Příspěvek č. 16

Nevim, jake presne trysky myslis..ale ne vsechny funguji zrovna na vybornou, pro "nase" ucely..koreny ti budou rust jako o zivot, pokud se teda nespali, s tim pocitej urcite. Zaplni ti cele dno. Vyrobce muze udavat co chce, smerodatna je ta hodnota, co ti ukaze EC merak ..btw. na takhle zatim malinke korinky je to EC, co mas ted zabijak :-D..ale dost jsem toho uz rekl o EC, takze s tim koncim

want to know-how

Old Post 03-03-2009 v 11:51 AM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:54 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2 3 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
19-09-2020 - 1. grow s životě 240 led QB - 69 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás