Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím. objednal jsem si seminka passion1 od dutch passion a chtel bych je dat ven do kyblů ale nevím jak přesne navrstvit zeminu a co všechno udelat aby alespon neco vyrostlo. dik za pomoc
Nijak, na dno drenaz treba keramzit, nebo oblazky, bud obyc. substrat a domychat 1/3 perlitu, nebo znackovy z nejake growshopu a samozrejme nejaka hnojiva, nic vic, nic min, a kvetinace alespon 15l, nejlepsi kalfas a do dna vyvrtat par der.
Jinak nevim, co resis, kytka jako kytka, musis se starat stejne.
A jinak se tu podivej do FAQ a projdi si thready, je tu toho spousta.
no ja nevim mam koupit raselinu dat to do kyble a postavit na louku. jde mi o to ze jsem vzdy venku sazel přímo do hliny. takže jsem myslel že nekdo takhle pestuje a ma to trochu podchyceny co je lepší a co ne
Původní příspěvek od junfun jo kup rašelinu, ta je nejlepší
Jo jo ty budeš mít fajn kytky...........Hele dej na Celldovu rady....Proste nas dno drenáž může byt i stěrk"převařený"...Jinak substrát se nevrství, substrát se míchá více najdeš asi ve FAQ....
Solidní substrát (Zahradnický substrát B, floria, nebo něco z gshopu). Přidat něco na provzdušnění(perlit, kokos). Velikost kýblu z velký části rozhoduje o tom jak veliký kytky vyrostou. Ideální velikost odhaduju někde kolem 20l.
Keramzit na dně je imho zbytečnej, ale musej bejt díry ve dně květináče. Zalejvat to chce častějc než kytky přímo v zemy, ale i přesto nedám na keříky v kýblech dopustit V horkejch letních dnech je dobrý přehodit přez vršek květináče nějakou fólii proti odpařování.
hojte mno ja sem sem si to vyresil tak ze sem si vzal popel z ohniste kde sme byli , pak raselinu a pisek aby se voda vic udrzovala atd... a mam to v 10l kyblu a budu tam mit rizek z bubble gumu tak si nejsem jistej co jak to poroste ale doufam ze vpoho
Tady na fóru je zajimavej thread o pěstování v samozavlažovacích kýblech kýblech. Zkus si to najít. Jinak hlína musí mít mírně zásadité PH, takže rašelinu ne. Obecně se doporučuje substrát na kaktusy, do kterého se přídá agroperlit (taková bílá drť hodně lehkejch kamínků, které to provzdušní) a vermikompost (to je ten pověstný trus kalifonských žížal)
pro udržení PH se přisype ještě mletý vápenec. Jako bonus do toho můeš přisypat trochu granulovaného kravského hnoje. Na růst přidávej dusíkaté hnojivo, například výluh z kopřiv (je to tady na fóru, pokud neznáš) a na květ zas víc fosforu (masokostní moučka)
Tak ať se ti daří a pěkně to roste!