Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Jak nejlíp vyčistit BONGO???
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 4 5 6 7
Autor
Téma 
Martin666
Stálý Člen

Karma uživatele Martin666 - 100% Pěstitelská

Registrován: Jan 2013
Příspěvků: 436  

Příspěvek č. 81

no jo, ale co ty promarněné prachy za ten líh ?

Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt

Old Post 07-10-2015 v 15:49 PM
Martin666 je offline   Profil uživatele Martin666   Find more posts by Martin666   Foto galerie člena Martin666   Click here to Send Martin666 a Private Message   Add Martin666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Registrován: May 2015
Příspěvků: 899  

Příspěvek č. 82

citace:
Původní příspěvek od Martin666
no jo, ale co ty promarněné prachy za ten líh ?


Technickej?!?

Old Post 07-10-2015 v 21:13 PM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 618 

Příspěvek č. 83

citace:
Původní příspěvek od BongKeeper
Hoši řeknu vám to takhle vážně nejjednodušší je technickej líh ucpete kotel a turbo nalejete to tam párkrát zatřepete a bong jak novej (dokonce ani nemusite čekat jako třeba u lihu a mořské soli) ,když sem to poprvé zkoušel nevěřil sem vlastním očím je to pecka doporučuju


Zdarte, já musím říct že mi na zašitované sklo moc nepomáhá čistič na lihové bázi. Mám tu flašku nějakého odmašťovadla "Spirit" na lhové bázi a určitě to nebude moc čisté. Šit mi v tom skoro nepovoluje a záhyby kam se nedostanu mechanicky skoro nevymyju.

ALE konečně sem narazil na něco funkčního ! Roky nechávám skleněnky v lázni s pracím práškem a pak lehce proudem vody nebo za pomocí vatičky do ucha jen protáhnu uvolněný shit. Jenže na bongo kam se pak nedostanu mechanicky mi to nepomáhalo a pořád nebylo krásně čisté.

Jenže teď sem zkusil prací prášek určený pro německý trh (nemá ani jeden nápis cz, všechno je D. Na doporučení známého sem objednal prášek ze světa trampolín ) a po týdnu je bong čistý jako nový. Stačilo zazátkovat otvory pomocí špuntů, nasypat několik polévkových lžic prášku a zalét horkou vodou. Občas zatřepat když jde člověk kolem a je to jinak bez práce.

Stejně dobře by měly fungovat tablety do myčky které taky vyzkouším a pokud si vzpomenu tak dám i vědět.

Toš dobře to čistí !

Chuckovy --- Stromy 2010 Low Killer ---

Old Post 28-02-2016 v 19:28 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
TheLittleOne
Stálý Člen

Karma uživatele TheLittleOne - 7% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 89  

Příspěvek č. 84

hlavně po tom prášku důkladně vypláchnout:-) Mě se osvědčil odlakovač (někdo mi to kdysi poradil). Naleju, nechám odstát, propláchnu - ani smítko. Za pár korun (dvacet nebo třice korun) mají v DM lahvičku, která mi bohatě stačí.

I don't care about someones
politics, nationality or skin color. I
just hate everybody.

Old Post 05-04-2016 v 12:23 PM
TheLittleOne je offline   Profil uživatele TheLittleOne   Find more posts by TheLittleOne   Foto galerie člena TheLittleOne   Click here to Send TheLittleOne a Private Message   Add TheLittleOne to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuck53
Stálý Člen

Karma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% PěstitelskáKarma uživatele chuck53 - 48% Pěstitelská

Registrován: May 2005
Příspěvků: 618 

stěrka Příspěvek č. 85


Nejde mi editovat předchozí příspevěk tak pokud na to admin narazí, prosím o spojení.

Abych nezapoměl tak dodávám fotku vyrobené magnetické stěrky na bong. Po chemické lázni se totiž stane že na skle uvnitž zůstane povlak nebo znovu-nalepený uvolněný shit. Proudem vody to nepustí a běžnou štětkou to nejde.

Stěrka je z kousku houbičky na nádobí do které sem vyřízl kapsu. Dovnitř jsem dal malý neodymový magnet ze starého HDD (magnet sem oderval od pólového nádstavce ať je menší). Protikus je magnet i s nádstavcem v textilním ubrousku. Vše zašito sešívačkou.

Díky malému magnetu na stěrkové straně přejedu i celkem malé rádiusy a sklo se dá čistit i mechanicky. To se hodí pro rychlé čištění kdy není na chemii čas.

Toš dobře to čistí !

Chuckovy --- Stromy 2010 Low Killer ---

Old Post 13-04-2016 v 15:00 PM
chuck53 je offline   Profil uživatele chuck53   Find more posts by chuck53   Foto galerie člena chuck53   Click here to Send chuck53 a Private Message   Add chuck53 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LinChi
Stálý Člen

Karma uživatele LinChi - 99% Pěstitelská

Registrován: Nov 2016
Příspěvků: 1430 

Příspěvek č. 86

zdravím Komunitu ... Tak sem narazil i na toto tema.. jelikož tohle dilema řeším už roky.. a zkouším ruzný metody podělím se s vami o mé zkušenosti .. od mého prvního bongu už uběhla řada let... nejedno jsem rozbil at už náhodou nebo nehodou dokonce se mi podařilo zničit akrylový bong při čištění ( nalil sem do bonga Líh a nechal ho ve dřezu stat protože jsem uprostřed protřepaávání musel něco vyřídit.. každopádně když sem dorazil bongo bylo prasklý stylem že když jsem ho chytil tak se rozpadlo na tisíc malých kousíčků taková pavučinatěch prasklin po celel pološe kde byl líh .. spodní čast )
Roky plynuly a já se dopracoval až k tomu že jsem majitel několika Kousků od Graceglass mám menší i větší .. vlastním i precoolator a věřte tyhle bongy jsou na čištění dost naročný.. Spirály Ruzne druhy děrovaní dna na bublinky tornada led apod.. porstě strašných kravinek a dvojitých a trojitých dutin a podobně.. určitě to znáte..

každopádně do takovýho bongu nevrazím žadný štěteček a ani magnetický hadřík ani slupky od brambor jak sem tady četl.. no prostě nikaj níč !

A tak u těchto bongů z laboratoirního skla tlustých několik Mm
nezbývá nic jinýho než to něčím hodněkrát prolít probláchnout napustit vypustit..
Docela se mi osvědčila metoda nakrájím na kousky kostičku do myčky na nadobí
naházím do bonga nebo precoolatoru a zalívám horkou vodou nejlíp i vařící přímo z konvice nejdřív to napustím ucpu spodní díry napustím druhou čast a necham třeba 20 minut odstát .. promícham protřepu vyleju a znovu nahážím ar kousíčku tablety a jedu třeba aspon 2x 3x proliju protřepu a dokola.. pak vynechám mycí prostředek a prolívam jen vodou nejdřív horkou .. pak vlažnou pak studenou ..
v této chvíáíli už býva bong čistý... ale abych byl poctivý doporučím vám to dělat častěji.. zaleží kolik kotlů denně odpálíte .. čím víc je bongo zaprasený tím je to horší ..
zkoušel jsem i nalejt celý bongo líhem nechat odstát a pak to propláchnout.. jo celkem to funguje ale bong smrdí a dlouho ho proplachuju vodou a stejně je to furt cítit.. takže tohle se mi nelíbí .. navíc takový krasní velcí a drazí přece je nebudu cpát líhem..
to by bylo k tematu .. líbí se mi tady verze s kys. citronovou to asi brzy otestuju .. každopadně zajímalo by mě jestli tady má nějakou další moderní fintu na to jak čistit bongy .. obzlášt takový ty fakt zapeklitý bez možnosti jakehokoliv přístupu jinak než tekutinou

Old Post 26-01-2017 v 10:15 AM
LinChi je offline   Profil uživatele LinChi   Find more posts by LinChi   Foto galerie člena LinChi     Add LinChi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lawor
Stálý Člen

Karma uživatele Lawor - 93% PěstitelskáKarma uživatele Lawor - 93% Pěstitelská

Registrován: Dec 2016
Příspěvků: 134  

Příspěvek č. 87

Ahoj,

Mě se osvědčilo a stále to používám a musím upozornit na to že je to určeno výhradně pro skleněné bongy, používání chemie značené jako isopropylalkoholu v čistotě 99,9%. Stačí nalít, nechat odstát, půlku vylít, dolít vařicí vodou, nechat odstát, půlku vylít a znova vařící voda. Pak stačí jen 2x 3x 4x proplachnout a nechat samovolně vysušit. Isopropylalkohol, jak z názvu vypovídá je alkohol který se vypaří sám a pokud se nepletu tak po jeho požití, pokud vyhledáte lékařskou pomoc tak ani neumřete. Muhehe.
Isopropylalkohol jako takový je však dosti drahý, takže tento způsob je určený hlavně pro movitější z nás a nebo pro ty, kteří k němu mají přístup jako já ;-).
Každopádně je to asi nejlehčí a zároveň velice účinný proces na čištění který jsem kdy vyzkoušel, musím tedy podotknout že občas jsem i já prase a nechám bongo dojít do stádia kdy je okroužkovaný pásem jako holub, ale v těchto případech si s tím Isáč hravě poradí..
Musím ještě upozornit, že aby Vám bongo vydrželo déle čisté, užívejte materiál bez příměsi tabáku ;-)
Rozhodně i mne překvapila kyselina a zkusím to použít, a zkusím i odlakovač. Jen otázka, mám ho tam jen crdnout, nebo vylít celý? :-)

1. Special Queen 400W DS120
2. Northern Lights 400W DS120
3. BigBud - AirPot coco drip 600W
TESLA PowerWall - baterie pro domácnost
4. Killer Queen - AirPot coco drip 600W

Old Post 26-01-2017 v 16:54 PM
Lawor je offline   Profil uživatele Lawor   Find more posts by Lawor   Foto galerie člena Lawor   Click here to Send Lawor a Private Message   Add Lawor to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lawor! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuckiez
Stálý Člen

Karma uživatele chuckiez - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 88

Zdarec,
já koupil čistič od Black Leafu, naliješ do bonga horkou vodou, nasypeš, necháš odstát, vypláchneš a hotovo.

Old Post 03-02-2017 v 15:58 PM
chuckiez je offline   Profil uživatele chuckiez   Find more posts by chuckiez   Foto galerie člena chuckiez   Click here to Send chuckiez a Private Message   Add chuckiez to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lawor
Stálý Člen

Karma uživatele Lawor - 93% PěstitelskáKarma uživatele Lawor - 93% Pěstitelská

Registrován: Dec 2016
Příspěvků: 134  

Příspěvek č. 89

Heleď a vyčistí ti to jako úplně, protože i když osobně používám ten isopropylalkohol se solí (omlouvám se, v příspěvku výše jsem to neuvedl) tak mi stejně zůstane jakoby nepatrný škraloup, nic co by štvalo normálního člověka, ale mě to celkem jebe... Nemáte někdo jak to prostě vyčistit do absolutna?

1. Special Queen 400W DS120
2. Northern Lights 400W DS120
3. BigBud - AirPot coco drip 600W
TESLA PowerWall - baterie pro domácnost
4. Killer Queen - AirPot coco drip 600W

Old Post 08-02-2017 v 16:37 PM
Lawor je offline   Profil uživatele Lawor   Find more posts by Lawor   Foto galerie člena Lawor   Click here to Send Lawor a Private Message   Add Lawor to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Lawor! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
miravlak
Stálý Člen

Karma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% PěstitelskáKarma uživatele miravlak - 55% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 359  

Příspěvek č. 90

zdarec,já používám obyč odlakovač na nehty + písek vyčistí cokoliv a trvá to tak minutu .. nasypu trochu pisku,trochu odlakovaču aby se ten písek namočil a už jen protřepat,propláchnout vodou a hotovo...jen mě štvou ty mapy od vody,na to bych asi musel použít destilku nejspíš

Old Post 05-04-2017 v 14:30 PM
miravlak je offline   Profil uživatele miravlak   Find more posts by miravlak   Foto galerie člena miravlak   Click here to Send miravlak a Private Message   Add miravlak to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kubaz
Stálý Člen

Karma uživatele Kubaz - 0% Pěstitelská

Registrován: Aug 2015
Příspěvků: 35  

Příspěvek č. 91

Po delší době zas něco přispěju-na čistění se mi nejlíp osvědčily speciální kartáče.
Moje zkušenosti ohledně čistoty bongů jsou následující -

plast-dřív nebo později se zadrbe,nedá se čistit ničím agresivnějším(udělá mapy,případně rovnou naleptá povrch bonga )

silikon-když chci přenášet bongo,zatím nejlepší varianta co jsem objevil,příjemnější na práci než kov.Nejlepší dát do myčky.

sklo(většina mých bongů)-podle mě asi nejlepší volba na dlouhodobější intenzivnější používání.

Používání soli/písku,atp funguje,ale trvá a je to dost práce,
alkohol a chemické čističe (nejlíp se mi osvědčil odlakovač na nehty) se zase prodraží,čistění trvá minimálně podobně jako u kartáčů ale hlavně,pokud člověk čistí bongo/a několikrát denně pořád je to dost práce a otrava.
Takže mnou preferovaná metoda je mechanické čistění kartáčema.
Stejně to děláme i v práci.

Takové rutinní čištění vypadá tak že se bong vyleje,proleje horkou vodou,stčí pod kávovar kde se do něj pustí pára,pak ho naleju horkou vodou s mýdlem a dám chilum s kotlem do misky s horkou vodou a takhle zustane třeba 20 minut,potom kartáče,tenhle krok se dá přeskočit,ale člověk se posléze víc nadře s kartáčkama.

Kartáče připomínají ty co jsou dodávány k vodnicím,prostě ohybatelné dráty s ruznou velikostí štětin.
S 1ním velkým,2ma středníma ,2ma malíma a jedním mikro si člověk poradí dlouhodobě s jakoukoliv veliskostí bonga,s tím že nejvíc používaný kusy mám vícekrát,takže když u nějakého bonga zanedbám čistění,tak první průtahy udělám staršíma kartáčema a ty hezčí použiju až když už tam není tolik shitu.
Jinak čistím bong 1-2 denně s tím že střídám behem dne 2-3 kousky když jsem doma a to stačí k tomu aby byly v relativní čistotě.(jsou pár minut čištění na těžko přístupných místech daleko od bytí jako nové )

Samozřejmě nejjednodušší způsob jak udržet bong jako novej je čistit ho po každém kouření.Tak to děláme v práci a bongy i když přes každej projde určitě 5+g denně odchází do důchodu až když je někdo rozbije,pořád jsou v takovým stavu že bych se z něj bez obav před použitím napil.

Největší dodrb jsou pro mě perkulace a co nacházím jako úplně nevyčistitelné mechanicky bez chemie jsou předchladiče k bongům některý.



Zítra vyfotím kartáče.
Stojí okolo 2 euro,přímo v centru v oficialním r.q. seeds obchode stojí 2,5e kus.

Old Post 07-01-2018 v 00:11 AM
Kubaz je offline   Profil uživatele Kubaz   Find more posts by Kubaz   Foto galerie člena Kubaz   Click here to Send Kubaz a Private Message   Add Kubaz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
NoStress
Stálý Člen

Karma uživatele NoStress - 58% PěstitelskáKarma uživatele NoStress - 58% PěstitelskáKarma uživatele NoStress - 58% PěstitelskáKarma uživatele NoStress - 58% PěstitelskáKarma uživatele NoStress - 58% PěstitelskáKarma uživatele NoStress - 58% Pěstitelská

Registrován: Jan 2013
Příspěvků: 389  

Příspěvek č. 92

zkousel jste nekdo ultrazvuk?

jinak pozor na lih + sul , sice bere vsechno (az neverite) ale nepouzivat na plastovy - od vsech otrebu, der popraska. Časem to poškrábe i sklo, hlavně dole ale jak jinak čistit GG s chlazením v trubce?

1. pěst - LED box nostress SOIL - průměr 0,8g/W
2. pěst - LED box + pseudoaero - NEÚSPĚCH
3. pěst - LED box + soil s trochou coco
4. pěst - Homebox 120x120 600w + 15x CM soil

Old Post 07-01-2018 v 07:34 AM
NoStress je offline   Profil uživatele NoStress   Find more posts by NoStress   Foto galerie člena NoStress   Click here to Send NoStress a Private Message   Add NoStress to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mamboo
Stálý Člen

Karma uživatele Mamboo - 70% Pěstitelská

Registrován: Apr 2013
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 93

Prikladam se k lihu, z toho co jsem vyzkousel asi nejlepsi varianta... Zkousel jsem i radu kmose odmocit ve varici vode a solvinu na ruce vydrbat... Ale byla to blbost... Lih je lih

Old Post 14-01-2018 v 21:44 PM
Mamboo je offline   Profil uživatele Mamboo   Find more posts by Mamboo   Foto galerie člena Mamboo   Click here to Send Mamboo a Private Message   Add Mamboo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chuckiez
Stálý Člen

Karma uživatele chuckiez - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2016
Příspěvků: 30 

Příspěvek č. 94

Líh+pulirapid+citron a zalít horkou vodu a je to jak nový.

Old Post 25-01-2018 v 15:09 PM
chuckiez je offline   Profil uživatele chuckiez   Find more posts by chuckiez   Foto galerie člena chuckiez   Click here to Send chuckiez a Private Message   Add chuckiez to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
AlbertWesker
Nový Člen

Karma uživatele AlbertWesker - 60% Pěstitelská

Registrován: Oct 2017
Příspěvků: 22  

Příspěvek č. 95

Pouzivam klasicku jar a preplachnutie ladovou a vrouci vodou nikdy sa nikto nestazoval

Old Post 01-03-2018 v 20:33 PM
AlbertWesker je offline   Profil uživatele AlbertWesker   Find more posts by AlbertWesker   Foto galerie člena AlbertWesker   Click here to Send AlbertWesker a Private Message   Add AlbertWesker to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bernard
Nový Člen

Karma uživatele Bernard - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2017
Příspěvků: 21  

Příspěvek č. 96

Zdravím.
Mám bong taky od Graceglass s perkolacema,takže mechanický čištění kartáčema a štětccema u mě tak nejde. Já jsem zkoušel taky různé přípravky (Jar,Cif...),jedlou sodu (ta se zas moc neosvědčila,to byl pokus ). Prací prašek jsem nezkusil,ale vyzkouším,to by mohlo jít.
No teď druhá část příspěvku a moje otázka (jiný téma jsem nenašel tak píši zde).
Při čištění bonga jsem rozbil chillum,ale nevím jakou délku si mám koupit (nemyslím rozměr zábrusu,ten je 18,8mm...). Nevím jestli se měří celá délka,nebo jen od konce k zábrusu,nikde to nemůžu najít.
Předem děkuji za odpověď.

Old Post 04-06-2018 v 21:56 PM
Bernard je offline   Profil uživatele Bernard   Find more posts by Bernard   Foto galerie člena Bernard   Click here to Send Bernard a Private Message   Add Bernard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:17 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 4 5 6 7  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
13-12-2017 - Jak nejlépe kouřit z Bongu - 91 odpovědí
25-05-2004 - Jak nejlépe čistit dýmku? - 3 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.7153610 seconds with 29 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív