Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jak je obecně známo rostliny potřebují k životě a růstu oxid uhličitý (co2) což je beybarvý plyn bez chuti a zápachu, o něco těžší než vzduch. normální vzduch ho obsahuje asi 0,3 procenta a to značně brzdí kytky v rozletu. četl jsem několik článků o obohacení vzduchu ale většina těchto metod je trochu náročná na vzbavení nebo velice voňavá (rozklad hnoje). Jakožto člověk nakloněný výrobě domácí kořalky jsem vyvinul metodu jinou spočívající v rozkladu cukru na alkohol a co2 za pomoci kvasinek (pekařské droždí). Stačí na 1m2 pěstovací plochy umístit asi 6 4-litrových lahví (zelí, č. řepa a pod získaných v jakékoliv hospodě jídelně a pod..) s obsahem 1/2 kg cukru trochu droždí a vody. ty vyvinou znační množství co2 po dobu asi 14-21 dní (závisí na teplotě) a pak je možno je buď vylít nebo nechat ještě 14 dní a vydestilovat alkohol (sqěle se hodí na domácí créme de grass). v obohacené atmosféře kytky rostou lépe (až 10 cm/den). nezapomeňte že co2 je těžší než vzduch a tak je nutno umístit jeden slabší větrák směrovaný nahoru. s úctou SASA
to je dobre,ale ja to budu řešit ariginal CO2 z bomby co jsou v hospodách k pivu,kamoš mi to pujčí,a uvidíme jak to bude fungovat,stačí pry 1 denně trochu upustit.
Fakt nechapu prizpevky typu - Staci jednou denne 5 sekund a poroste to jak z vody ,nebo ,jak tu nekdo psal ,ze na ne strika hasicakem ,kdyz zhasne vybojka.Na co je strikat co2 na kytky ,ktery nemaj svetlo a tudis nemuzou co2 ani vyuzit ,na to staci prirodopis z paty tridy ,k fotosinteze je potreba svetlo!!!
Jestli to ma mit nakej ucinek ,tak to tam myslim musi bejt celou dobu a ne tam jednou za den neco pet sekund poustet.
TO sasa: Ta Tvoje metoda je hodně zajímavá, ale podle mě pro indoor není moc vhodná ne? kytička v noci potřebuje dýchat a k tomu potřebuje kyslík a umístim-li do skříně 6 lahví tak už by mě to mohlo zvýšit hladinu co2 tak, že by nemohla dýchat!
ja kytkam davam CO2 pomoci sodovky(perliva voda,syfon)...proste je tim zalejvam...nemam skrin ale outdoorek takhle lejem tak 3-4. a docela to pomaha ...aspon myslym.
nejednodusi metoda je rosit je roztokem h2o+co2 proste syfon
bud rucne (neucine)
automaticky cerpadlo, vlchkomer(timer), mlzne trisky.nadoba na sifon by mnela bejt co nejvic uzavrena.......
casovani tak 5-15 min do hodiny ve dne (koncit 2-3 tyden po prepnuti...) problem je ze sifon vypchava takze to chce dene doplnovat........
otazka niekto hovory ze do toho roztoku na co2 treba chcanky a niekto nie. taze ako to vlastne je a ako to mam aplikovat na rastliny.mam len nadobu s roztokom polozit na dno pestovarne?
A co dávat nějakou tu lahev s tim octem a sodou nebo ty kvasinky nebo co to je a na podlahu dát větráčky,který by to hnaly nahoru? To by bylo dobrý nebo ne?
http://www.ai.hydroponics-diy.com/node/128
je to teda anglicky a trosku sem to pozmenil, ale zaklad je stejnej... drozdia cukr.
vyhoda v tomhle je, ze ti to nepretece. pokud mas malou pestirnu, tak to muzes nechat i venku