Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nazdar, přišel jsem na zajímavý způsob, jak zalévat rostlinku a myslím si, že je to i dost efektivní. Má to však i pár podmínek. Zaprvé, rostlinku musíte mít v substrátu, který je velice vzdušný a dobře usychá. Musí být v květináči, se kterým se dá manipulovat a měl by mít dobře děrované dno, aby se v něm voda nedržela. Celý fígl spočívá v tom, že napustíte kýbl nebo jakoukoli nádobu, do které můžete květináč zcela ponořit. Do kýblu můžete přidat hnojení, proste cokoliv, cim by jste zalévali. Chytnete květináč a pomalým spuštěnímdo kýble necháte vodu prosakovat spodními otvory do hlíny a ke kořenům rostlinky. Jakmile voda prosákne až k okraji, dílo je hotovo. Poté stačí květináč položit na vhodně místo, kam může přebytečná voda odtéct. Moje zkušenost. Každý večer praktikuju tuto metodu na rostlinách o velikosti třiceti centimetrů. Do druhého večera je hlína proschlá. Květiny nejsou uvadlé a rostou parádně. Tato metoda mi přijde vhodná právě proto, že se voda dostane ke všem kořenům a přitom hlína rychle proshne a kořeny nezačnou plesnivět. Co vy na to?
ehm, a v čem je rozdíl oproti zalevání do podtácku květináče?
INITIUM OMNIS PECCATI SUPERBIA EST -- PAX VOBISCUM
Odmítám demokracii, jako jedno z nejhorších možných zřízení, které ve svém důsledku vyneslo k moci nejstrašnější totalitní režimy, jaké jsme kdy poznali. Vláda založená na masách je špatná. Všeobecné volební právo je špatné. Je třeba dospět k Sofokracii, vládě moudrých, volených pečlivě vybranými voliči na základě jejich erudice, vzdělání a inteligenčního potenciálu. Výběr těchto voličů musí být co možná nejobjektivnější, na základě přísných testů předpokladů. Právo volit a tím se defacto podílet na vládě, není přirozené a nemělo by být automatické pouze dosažením daného věku. [edit: ale co, monarchii na vás! ]
no akorat ze v podtacku ti voda prece zustane stat a muzou ti hnit koreny,.....tady u toho proste provlhcis hlinu zespoda a prebytecna voda odtece sama tema dirama - o to je to lepsi
myslim ze stejne neni proc tohle resit, ucinnost oproti normalnimu zalejvani je bud stejna nebo o 0.00001% lepsi
Tak je jasný, že to budeš dělat, jenom když jsou teďkon ty kytky malé ne? Pak až bys měl tak 2m velkou kytku a květináč težkej kdo ví jak, tak to by byla blbost ještě jí někam potápět ale jinak myslim, že těm malej kytkám to určitě pro začátek pomůže
no ja teda mam postaveny kvetinace normalne na zemi a zalejvam. nepotrebny protece a no stress... Pak sem presadil do hliny a to si muzes zalejvat skoro jak chces
jeste jedna malickost k tomu zalivani. Mate pravdu, ze neni v podstate zadnej rozdil mezi moji metodou a normalnim zalivanim, ale jednu vyhodu to ma. Kdyz prehnojite kitku, da se timto zpusobem celkem snadno uvist zpet do normaniho stavu.
Původní příspěvek od D@ni jeste jedna malickost k tomu zalivani. Mate pravdu, ze neni v podstate zadnej rozdil mezi moji metodou a normalnim zalivanim, ale jednu vyhodu to ma. Kdyz prehnojite kitku, da se timto zpusobem celkem snadno uvist zpet do normaniho stavu.
No takže D@ni kytka se píše s Y a nemusíš mi odepisovat věci typu at jdu někam, páč tohle ví i děti kterejm je kolem 7. No a dál mi to přijde jako dobrej nápad. Proč ne když se s tim chceš tolik párat tak proč ne ale stejně když to nebudeš moc přelejvat tak ti kořeny hnít nebudou, ale nápad to je a lpší než nic