Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Mandala Seeds » Otázky? Mandala FAQ...
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
MandalaMike
Sponsor

Karma uživatele MandalaMike - 94% PěstitelskáKarma uživatele MandalaMike - 94% PěstitelskáKarma uživatele MandalaMike - 94% Pěstitelská

Registrován: Mar 2005
Příspěvků: 70 

Otázky? Mandala FAQ... Příspěvek č. 1

Mandala FAQ

Pokud máte specifické dotazy ohledně odrůd mandala seeds a nenajdete odpověď zde, pak prosím kontaktujte naši podporu: support@mandalaseeds.com.
Pro všeobecné otázky o pěstování cannabis používejte google ..internetová fóra ..nebo dobrou knihu. Odkazy najdete na konci FAQ.

Následující platí pro všechny naše odrůdy:

* Prospívají při všech pěstebních metodách na všech substrátech:rockwool, hydrocells ,kokos, dwc/bubbler, vodní farmy, ebb&flow, etc.

* Statnost hybridu a extensivní selektivní křížení zajišťují rychlý , silný růst a vyjimečně dobré mateřské rostliny o které je snadné se starat a které dávají silné řízky a dlouho vydrží. Řízky koření rychle.

* Využití živin je velmi efektivní, růst kořenů rychlý a objemný.Rostliny potřebují jen minimální hnojení a nízkou hodnotu EC pro optimální růst. Kořenová masa je extrémně objemná při hydro.
Listy jsou vyjimečně velké a to podporuje rychlý růst a vysoký výnos.

* Jako outdoor jsou naše odrůdy známy svou tvrdostí a schopností odolat extrémním situacím. Rostliny, které byly téměř sežrány nebo zničeny znovu obrazí.

* Kvalita palic a výnos jsou na vysoké úrovni. Není vyjímkou, že pěstitelé hlásí mohutné výnosy bez ohledu na velikost rostliny. Vydatný obsah pryskyřice a tendence tvořit husté palice patří k oceňovaným vlastnostem.

Fenotypy

Jsou dva hlavní fenotypy v několika odrůdách Mandala.Rozdíly v projevu jsou avšak v mezích normy, tak že zahrada zůstává jednotná. Variace uvnitř odrůd Mandala je poměrně malá , překvapivě, přestože se jedná o generaci F1(o níž koluje mínění, že se v ní může vyskytovat poměrně hodně variet)
U Hasberry a Sadhu se fenotyp projevuje zejména počtem větví a nemá nic společného s výnosem například.
Jednou z předností našich odrůd je, že mohou být pěstovány jako SOG ze semen. Mnoho pěstitelů nás chválí z stejnorodý růst našich odrůd.Snažíme se udržet rovnováhu mezi stejnorodostí a silným hybridem, díky přísným pravidlům během křížení. Náš názor je , že každá rostlina v odrůdě stojí za pěstování bez ohledu na fenotyp.V závislost na chuti atp. si mohou groweři zvolit , který fenotyp si vyberou jako mateřskou rostlinu.

Fenotypy v našich sativách:
Satori a Kalichakra mají vyšší fenotyp, který více odráží jejich sativní kvality.Tyto pak rostou více , kvetou déle a na oplátku mají vyšší výnosy.Účinek se také lišší od kratšího fenotypu. Jestli toužíte po maximálních výnosech, pak vyšší fenotyp je pro Vás skrývá velký potenciál. Chuť , účinek , aroma atp. jsou individuálně hodnocené vlastnosti, musíte si sám najít „svou“ rostlinu.

Naše cíle ve šlechtění :

* Příjemné a silné high
* Silné a odolné hybridy
* Snadné pěstování
* Vysoký výnos
* Odolnost vůči hmyzu a extrémnímu klimatu
* Kvalitní palice (kompaktní,vysoký poměr květ-list,hodně pryskyřice)
* Nízké % nechtěných variací(hermafrod.,slabé rostliny..atp.)
* Přízpůsobivost pěstebním metodám


Aroma

Vůně a aroma jsou popsány ve vlastnostech jednotlivých odrůd.Prosím mějte na paměti, že tyto vlastnosti závisí na pěstitelských metodách a také na sušení a dozrání palic.Proto jsou rozdíly u jedné odrůdy u jednotlivých pěstitelů logické a normální.Organicky pěstované odrůdy od nás by měli mít sladkou chuť.V našich odrůdách najdete jemně vyváženou směs vůní.Často zkušení pěstitelé popisují aroma našich odrůd jako „oldschool“ jako marihuana z let 1970.Kouř je bohatý a jemný.
Extra tipy:
White Satin je naše speciální „málo vonící“ odrůda, skvěle se hodící pro pěstírny jež mají zůstat utajeny. Tato odrůda tvoří výjimečně mnoho pryskyřice, přesto během květu voní jemně.Po usušení se vůně zvýrazní.
Vůně může být negativně ovlivněna nesprávným sušením, zráním a plísní.také přehnojením, užíváním pesticidů a fungicidů.

Indoor

Kdy přepnout na cyklus kvetení 12/12 abychom dosáhli výšky 60-100cm?
ze semen v půdě: 20-25 cm,
řízky v půdě: 20cm

ze semen hydro (Sadhu, Hashberry, Speed Queen): 20cm
(Kalichakra, Satori, White Satin): 15-20cm
řízky hydro (Sadhu, Hashberry, Speed Queen): 15cm
(Kalichakra, Satori, White Satin) : 10-15cm

Prosím , nezapomínejte že se jedná o všeobecná doporučení, konečný výsledek závisí samozřejmě na individuálních faktorech jako světlo, teplota, substrát…

Jak vysoké rostliny vyrostou?

To záleží na mnoha faktorech, jak je uvedeno nahoře, především záleží kdy přepnete na cyklus 12/12. Pokud pěstujete v malých nádobách a prostorách uvažujte o přepnutí dříve okolo 15cm. Existují šetrné způsoby jak omezit růst. LST například.(ohýbání větví). Nebo zaštipování …ovšem při této metodě je nutné delší vegetační období.

Mám malou pěstírnu a hledám hlavně menší odrůdy. Co doporučujete?

Sadhu a Hasberry jsou perfektní pro menší prostory. Obě odrůdy se málo vytahují po přepnutí na 12/12 přesto s velkým výnosem. Speed Queen a White Satin jsou také středně vysoké odrůdy, vhodné pro pěstování ze semen.

Jak veliké mají být květináče?

Nejmenší doporučená velikost pro vegetativní fázi 28-30 dnů pod HPS lampami je 5L. Na kvetení 10-15 L. Větší květináče Vám usnadní pěstování, nepotřebujete téměř hnojit a rostliny mají dostatek prostoru pro růst kořenů

Jaký je poměr samic-samců?

Obecně je poměr samic-samců okolo 50 – 60 % u našich odrůd.To je normální výsledek, z alespoň jednoho balíčku semen. Neobvykle nízký počet samic může poukazovat na špatné podmínky pěstování. Jinak všeobecně je statisticky mezi větším počtem rostlin poměr vyrovnaný. Pokud plánujete vysadit méně než deset semen, třeba 4-5, je možné , že poměr bude nevyvážený. To nemá nic společného s genetikou. Je to spíše otázka štěstí. Zatímco jeden pěstitel má poměr vysoký, druhý malý. Často dostáváme vzkazy od pěstitelů kteří měli 4 samice z 5 semen, na druhé straně občas to může být přesně naopak. Poměr samic-samců je dán podmínkami, péčí o rostliny a štěstím. Jako šlechtitelé Vám můžeme zaručit, že se v genetice nevyskytují vady nebo tendence,které by zapříčinili zvýšený výskyt samčích rostlin.

Jak hnojit v půdě?

Prosím , přečtěte si náš článek o hnojení..jinak, hnojte zlehka,málo.

Jaký substrát je nejlepší?

Kvalitní truhlíkovou zeminu pro domácí květiny. Preferujeme nemíchat je s kokosem nebo větším množstvím perlitu atp. V Evropě značky Compo Sana universal nebo K2 jsou skvělou volbou.Dobré substráty obsahují zejména rašelinu a další přísady.Většinou se jedná o předhnojené substráty , které poskytují dostatek živin pro první měsíc růstu v 5-10 L květináči. Nešetřte prosím na špatném místě a nekupujte nekvalitní zeminu. Pro dosažení dobrých výsledků nedoporučujeme přecpávat substrát přídavky jež nemají žádnou výživnou hodnotu jako: kokos , perlit, písek, hydro cells atp..nezpracovaný materiál jako dřevo, piliny..
Nepokrývejte povrch hydro correls, jsou zásadité a ovlivňují značně pH substrátu , navíc neposkytují žádný užitek.Doporučené přísady jsou:žížalý a jiný humus, kamenný prach. Malé množství kompostovaných organických hnojiv jako guano, slepičince, atp. může být také přidáno, a to zejména pro pěstování venku a ve sklenících , kde je třeba velké množství živin.Pro indoor pěstování nezbytné ovšem nejsou.Organická hnojiva můžete koupit také ve formě prášku či kapaliny. Mějte na paměti, že těmito hnojivy můžete rostliny také přehnojit,mohou být velmi silná. Pro více informací si přečtěte náš článek o hnojení.Nedoporučujeme také přídávání kostní moučky, krve a jiných zvířecích produktů, kvůli zdravotním důvodům.Jedná se většinou o výrobky z odpadu z jatek atp. Obsahujících vysoká množství antibiotik , hormonů, bakterií….

Mám zastřihovat nebo prořezávat rostliny?

Naše odrůdy jsou šlechtěni k vysokým výnosům, pevným větvím a stonkům, proto není nutné rostliny zaštipovat za účelem zvětšení výnosu nebo pevnějšího růstu.Jestli potřebujete delší vegetační fázy pro extra výnosy, z nějakého důvodu kontrolovat výšku, nebo potřebujete mnoho postraních výhonků na řezání, pak je můžete samozřejmě zastřihnout. Kteroukoliv naši odrůdu. Rostliny budou košaté s pevnými větvemi a palicemi.

Mám odstranit horní listy , aby světlo mohlo ke spodním větvím?

Listy slouží cannabis jako důležitá zasobárna živin.Jsou nezbytné pro absorpci světla a následné výrobě cukrů ze kterých rostlina staví a roste. Vitální živiny jako dusík a fosfor, se také ukládají v listech a jsou využívany dle potřeby. Odstraněním zdravých listů tedy narušujete přirozené podpůrné prostředky rostliny. Většinou způsobíte zpomalení růstu výhonků rostliny. Odrůdy Mandala se vyznačují velkými listy, je to díky jejich pevnému hybridu a dalším genetickým vlastnostem. Velké listy našich odrůd napomáhají k rapidnímu a zdravému růstu rostlin a nemají negativní vliv na růst palic. Naše odrůdy typicky vyvýjejí bohaté palice od spodu nahoru k vrcholu, navzdory zastínění vrchními listy. Starší dolní listy jsou později rostlinou využívány jako zásoby dusíku a k odkládání odpadních látek. Nechte listy sami odpadnout a poté je odstraňte.

Extra tipy:

Je lepší nepřecpat pěstební prostor rostlinami kvůli dostatku světla. Můžete také zaštípnout spodní výhonky , které příliš rostou a odebirají rostlině potřebnou energii pro horní polovinu ,která je blíže ke světlu. „Odbíhavé“ spodní větve , rostoucí z několika prvních uzlů nahoru a zabírající mnoho místa by měli být odstraněny.Nejčastěji se objevují v hydroponií kvůli rychlé dostupnosti živin.Někteří pěstitelé přisvěcují spodní partie extra zářivkami. Zajímavé jsou techniky stahování větví dolů.Poskytnou palicím dostatek místa.
Pokud sklízíte rostlinu, která neměla dostatek místa nebo nerostla v dostatečném světle, pak přemýšlejte jestli není dobré sklidit hlavní palici jako první a nechat spodní výhonky dostatečně dozrát za lepšího světla, velmi dobře na tento zákrok reaguje Satori, Kalichakra a White Satin.

Našel jsem samčí květ v místě uzlu-co mám dělat?

Opatrně jej odejměte od rostliny, můžete jej také postříkat vodou napřed(zabráníte tím pylu aby se dostal do vzduchu). Pyl není vždy potentní a tudíž potenciálně nebezpečný pro okolní samičí rostliny. Osamocené samičí květy jsou hlavně stressovou reakcí na nenadálou změnu světla, ve většině případů pokračuje rostlina v normálním kvetení, ale určitě ji častěji prohlížejte, jestli zůstala „čistá“

Jak a čím zalévat?

Při pěstování v půdě mějte vždy pH mezi 6,2-6,5. Používejte levný ocet nebo koncentrovanou citrónovou šťávu. Přípravky jako pH-Down nebo pH-Up obsahují vysoce koncentrované rozpustné minerální soli jako fosfáty, dusičnany nebo draselné soli a mohou vést k toxickému substrátu a přehnojení rostlin. Zvláště mladé rostliny jsou náchylné ke spálení. V oblastech se špatnou kvalitou vody uvažujte o používání osmoticky upravené vody , mix napůl s vodou s kohoutku, nebo podobně podle potřeby.Vodu z kohoutku nechte odstát na pár hodin aby vyprchal chlor a měla pokojovou teplotu.

1. Zalévejte jen když je povrch substrátu suchý. Kořeny rostou směrem dolů, takže je důležité jak vlhká je prostřední a spodní část květináče
2. Prstem zkuste drenážními otvory jak vlhký je substrát než zaléváte, měl by být jen vlhký ne mokrý.
3. Pokud si nejste jisti potěžkejte květináč, pokud je těžký , má dostatek vláhy. Po chvíli praxe budete překvapeni jak touto metodou dobře odhadnete správný čas k zalití.
4. Zálevejte jen tolik kolik rostlina denně potřebuje , nebo na 2-3 dny.
5. Dejte pod květináč misku, tak abyste při případném přeliti zachytil vodu. Ale při správné míře zalití by nemělo vytéct vůbec nic. Pokud květináče stojí v misce ve více než 2cm vody, již jste přelili.
6. Nenechte květináče úplně vyschnout. To poruší vázání solí a mikroorganismy odumřou, nebo v horším případě v suché půdě odumřou jemné kořínky odpovědné za distribuci živin, rostlině nezbude než nahradit je novými.

Mohu proplachovat půdní substrát?

Raději byste měli zabránit častému přelití, více zálivky než je třeba , stejně jako následné vyplachování, jen zvedá hladinu solí v substrátu a může způsobit plísňová onemocnění rostlin a vyplavuje přirozené živiny. Raději dejte rostlinám jejich odpovídající zálivku a zalévejte když začínáte svítit, určitě je lepší v posledních dvou týdnech květu mít rostliny I mírně povadlé než přelité.Proč proplachovat? Při správném pěstování v půdě, teoreticky nikdy nenastane okamžik kdy je nutno proplachovat! Vede to k celé řadě komplikací jako plísně, houby, nedostatek živin, přesolení substrátu. A tehdy , když víte , že jste udělali chybu , jako přelití , vždy vyčkejte než se stav rostlin zlepší , než přistoupíte k dalšímu zásobení živinami atp., hnojením nedosáhnete ničeho pokud se potýkáte se skutečným nedostatkem živin a ten nenastane v čerstvé půdě s dobrým pH. A pokud je to pH , tak ho musíte upravit…hnojením jen ještě více stresujete rostliny , které nemohou vstřebávat živiny při špatném pH.

Jsem začátečník. Mám pěstovat v půdě nebo hydroponicky?

Začátečníkům doporučujeme pěstování v půdě. Hydro je trochu laborování a ze startu můžete udělat mnoho drobných chyb. Musíte více hlídat pH,Ec cykly…Hydro je často doporučováno pro vysoké výnosy.Ale s našimi odrůdami dosáhnete stejných výnosů i vpůdě, mnozí pěstitelé dosahují i větších výnosů než předtím u jiných odrůd v hydro.

Právě jsem přesadil rostliny do nových květináčů a přepnul na květ.Kdy mám začít hnojit?

Nehnojte rostliny hned poté co jste je přesadili, nakonec hlavní účel přesazení je poskytnout jim dostatek nových živin v půdě!Nepotřebují extra přikrmování pokud jsou v čerstvé půdě.Počkejte dokud jsou květináče dobře prokořeněny, čas který to zabere závisí samozřejmě na velikosti květináče a intenzitě světla. Dusík je nutný ve větší míře během vegetační fáze a počátku kvetení.Tento prvek se většinou z půdy vyčerpá jako první a je třeba jej doplnit ve fázi předkvětu.Protože rostlina ve květu už růst postupně zastavuje, není třeba pozděj dusík dodávat ve velké míře. Vyvážené hnojivo na květ o složení 4-6-7 nebo podobné je skvělé k dodání extra dusíku bez narušení kvetení nebo rizika přehnojení. Řiďte se našimi doporučeními ve článku o hnojení.
Zapamatujte si:Rostliny pečlivě prohlédněte a nechte je rozhodnout , kdy je správný čas ke hnojení!Pokud Vaše rostliny rostou krásně s nádhernými zářivými listy , není nutné zasahovat zbytečným hnojením.
Všechny další nezbytné informace najdete v našem článku o hnojení.

Hydro

Jakou hodnotu EC doporučujete?

Hodnotu EC udržujte na spodní hranici tj. 1,1-1,6. Budete překvapeni jak málo hnojení stačí k pěstování našich odrůd.Jsou vyšlechtěny aby využívali živiny velmi efektivně. Jsou vyšlechtěny k optimálnímu růstu, jejich velké listy, silné stonky slouží jako super dálnice pro transport a ukládání živin. Zapamatujte si: Vždy můžete na hodnotě EC přidat směrem nahoru a dohnojit, ale nevrátíte zpět škody způsobené přehnojením.Udržování patřičných hodnot EC dosáhnete lepších výnosů, ušetříte za hnojiva a vaše rostliny budou lépe chutnat.

Je kokos lepší než půda nebo jiné substráty?

Kokos je rozporuplný substrát. Nemá skvělý poměr vzduch-voda jako rockwool a zůstává příliš nasycen vodou, kvůli tomu většina problémů s kokosem souvisí se zaléváním. Kontrola pH je také problémem. Všechny naše odrůdy byly na kokosu otestovány s úspěchem. Dle našeho názoru hnojivo s dobrým poměrem NPK je dobrou volbou pro kokos.Neužívejte například hnojivo s výrazně vyšším poměrem draslíku než fosforu. Poměr mezi dusíkem a fosforem by měl být 1:3 během největšího květu. Například poměr 3:9:8 je dobrý.Kokos je dobrá volba pro pěstitele zkušené a zvyklé na hydro a každodenní péči o růst.

aký zavlažovací systém je nejvhodnější pro Vaše odrůdy?

Všechny naše odrůdy prokázaly dobrý růst snad ve všech typech závlahových systémů od Hi-tech aero-flo až po domácku vyrobené na koleně věci.DWC bubler a rockwool jsou skvělou volbou. Očekávejte pevné tvrdé a výnosné rostliny s našimi odrůdami. Kořenový růst je úžasný a celkový čas růstu se zkrátí.

Kdy začít proplachovat?

Pokud používáte nízkou hodnotu EC a kvalitní hnojivo není nezbytně nutné proplachovat abyste měli dobře chutnající palice. Kvalitní hnojiva obsahují kvalitní složky , které nezanechávají zbytkové složky v rostlině.Vysoké obsahy soli však mohou vést ke kovové nebo chemické chuti .

Mutace

Mé rostliny se větví v uzlu na tři místo na dva výhonky.

Triploidní rostliny jsou u druhu cannabis časté. Obsahují tři páry chromozómů místo dvou.Přibližně 2 % z populace odrůd Mandala seeds vykazuje tento jev. Takže na každých 100 rostlin max. 2 rostliny. Kolem 60 % triploidů se přemění v samce. Ze samic je 20% s vyššími výnosy než je běžné(díky chromozomu navíc)

Na jednom z listů roste květ.

Je to genetická zvláštnost našich odrůd, pocházející z původní genetiky.Takové listy jsou skvělé k přípravě hashe, protože mají víc pryskyřice.

Našel jsem list, který nevypadá normálně.

Menší tvarové a barevné deformace se mohou objevit v jakékoliv odrůdě Cannabis. Neovlivňuje to růst rostliny, jednoduše je to součástí přirozeného procesu diverzity mezi rostlinami.

Mají Vaše odrůdy mnoho mutací?

Rozhodně ne.Je jedním z cílů našeho šlechtění odstranit nežádoucí genetické projevy na minimum. Rodičovské odrůdy, vybírané pro křížení, jsou pozorovány po několik sezón jestli nevykazují nějaké abnormality, než přistoupíme k prodeji semen z jejich produkce.Všechny odrůdy od Mandala seeds musejí projít přísnou kontrolou, než se ocitnou v komunitě pěstitelů cannabis.

Sklizeň

Jak poznat, kdy sklízet?

Mezi pěstiteli panuje obecný názor, že se má sklízet , když je určité procento trichomů hnědožluté. Zde se musíte sami rozhodnout jestli chcete aby Vaše kouření bylo více klidné – usedlé (hnědé trichomy) nebo více „hlavové“ . Barva trichomů(tyčinek) je jedním z indikátorů, ale důležitější je sledovat růst květů, jakmile jednou dojde k zastavení, je dobré začít sklízet nejzralejší palice.Podle našich údajů o době květu se můžete velmi dobře orientovat. Klony mají tendenci dozrávat dříve než rostliny ze semen. Sativy, jako Satori a Kalichakra mohou dozrávat postupně od vrchu dolů. Zvažte sklizení horních zralých palic jako první a nechat zbytek na uvolněném světle dozrát.Při tomto způsobu sklizně neotálejte příliš dlouho s prvním sklízením horních palic. Pokud třeba Kalichakra má dobu květu 75 dnů, pak tyto vrchní palice skliďte 5-6 dní před koncem květu, aby měly spodnější dostatek času dozrát v čase, který je doporučen pro nejlepší obsah THC.Osobně sklízíme naše odrůdy tak, že nenecháme kvetení dojít až do úplného konce(=už se neobjevují žádné čerstvé tyčinky), ale těsně předtím, v tomto okamžiku je high vyvážené s maximální silou.

Jaká je nejlepší metoda sušení a zrání?

Abyste zabránili šíření plísně ve Vaši sklizni doporučujeme Vám zbavit rostlinu větších listů a větví hned po sklizení. Je to také pohodlnější a nepoškodíte tolik trichomy když jsou ještě čerstvé. Pokud chcete ochránit hlavní velké palice , pak je po ostříhání zavěste na šňůře.Menší a střední palice mohou být rozprostřeny na nějakém vzduchu propůstném nosiči jako sítě , síta , různé plastové proděravělé mísy, sušák na prádlo, záclony..atp..Není třeba ani palice příliš obracet , nebo s nimi jinak manipulovat, zabráníte tím poškození pryskyřičné vrstvy(přestože je nejvíce pryskyřice uvnitř).Sušte palice v normální pokojové teplotě a vlhkosti.Ujistěte se, že teplota příliš neklesla, kvůli plísni, když tak přitopte nebo více větrejte.Menší a střední palice uschnou dostatečně za 5-7 dní.Větší potřebují i 12 dní. Pomačkejte je , ačkoliv je na povrchu suchá, uvnitř byste stále měli cítit vlhkost.Docela suché, přesto ještě vlhké, to je dobrý okamžik k započetí zrání.
Největší chybou, které se pěstitelé dopouštějí, je že uzavírají trávu „vakuově“ do pytlíků. Druhou chybou je plnit pytlíky až po okraj.Dobrou metodou je použití běžných pytlíků s uzavírací lištou na ukládání zeleniny.Jsou bez zápachu a zabraňují výměně plynů s okolím, ale přesto nejsou úplně nepropustné jako třeba sklenice od marmelády.Kartónové krabice a papírové sáčky jsou také alternativou, mají však některé nevýhody, zejména v nich palice mohou uzrát příliš rychle.
V prvním týdnu zrání vystoupí zbylá vlhkost ze středu palic na okraj.Můžete rozdíl snadno poznat, palice se Vám budou zdát jakoby znovu vlhké, když sáček druhý den otevřete.Během zrání je potřeba vlhkost a plyny uvolňující se z palic ventilovat a zabezpečit přístup kyslíku.Kvůli tomu, by měli být pytlíky otevírány každý druhý –třetí den na několik minut, jemně pohybujte palicemi abyste je dostatečně provětrali a napomohli tak tomuto procesu zrání.Tohle se docela obtížně dělá se sklenicemi ,zato velmi jednoduše s uzavíratelnými sáčky.Zrání běžně zabere 4-6 týdnů,ovšem po prvních dvou týdnech není třeba otevírat sáčky tak často..jednou týdně je dostačující.Jakmile je zrání dokončeno můžete palice uložit vakuově pro dlouhodobou konzervaci pokud je třeba.

Kolik ztratí palice po usušení váhy?

Záleží na obsahu pryskyřice.Obecně, naše odrůdy ztratí přibližně 78% váhy během sušení. Pro začátek zrání je perfektní váha 23-24% původní váhy.Během zrání 4-6 týdnů ztratí další přibližně 2% váhy a je připravena k uskladnění.

Mohu palice dlouhodobě uskladnit a jak?

Ano , naše odrůdy můžete uchovat i déle než rok bez významné ztráty potence.Uchovejte je v uzamykatelných sáčcích v lednici při teplotě 8 stupňů.Menší množství můžete také uskladnit ve sklenicích.Pro delší doby uskladnění než jeden rok, musíte palice uložit usušené na maximum zabalené na mrazák.

Mé palice uschly příliš rychle a jsou velmi křehké?

Příliš vyschlé palice snadno absorbují vlhkost. Dejte je do sáčku , který byl lehce vyšplíchán minerální vodou , nebo je lehce postříkejte rozprašovačem a pak zabalte, vlhkost se přirozeně stejnou měrou rozloží .

Outdoor

Do jaké výšky rostliny vyrostou?

To záleží na čtyřech faktorech: jestli pěstujete ze semen nebo z klonů,v zemi nebo v květináčích,péči o rostlinu a měsíce ve kterých pěstujete(délka světelné periody).Proto se nedá určit jak vysoká bude Vaše rostlina bez specifických informací.Obecně řečeno Sativy z našeho katalogu budou větší a mohou dosáhnout i výšky přes tři metry při pěstování v zemi, indicy okolo 1,5m. Pro vypěstování malých nenápadných rostlin máte několik možností: pozdější sázení,LST nebo zastřihování, květináče, klony.

Kdy je nejlepší čas sázet?

52-55°Severně: krátce před slunovratem
47-52°Severně: duben-červen
35-47°Severně: březen-červenec
tropy:mezi obdobím dešťů

Jak hnojit?

Prosím přečtěte si náš článek o hnojení

Obecně

Jsou Vaše odrůdy čistě původní genetika?

Všechny naše odrůdy obsahují určité procento původní genetiky, nejsou však čistě původní.

Mohu od Vás koupit semena z regionů s původní genetikou?

Prodáváme jen to co máme v našem katalogu.

Můžete mi poslat zdarme nějaké semena?

Naše politika je držet ceny tak nízko aby si je mohl dovolit téměř každý.




Doporučená literatura:

Marijuana Horticulture – The Indoor/Outdoor Medical Grower's Bible
Jorge Cervantes
www.marijuanagrowing.com

Marijuana Growers Handbook
Ed Rosenthal
www.quicktrading.com

Hemp Diseases and Pests
J.M. McPartland, R.C. Clarke, D.P. Watson

Marijuana Botany
R.C. Clarke

Slovník pojmů:
Fenotyp: Fenotyp je buď celkový fyzický charakteristický vzhled odrůdy nebo je to jemná variace(barev, listu, ..) uvnitř jedné odrůdy. Fenotyp je do určité míry určen genotypem, nebo stejnými alelami , které jednotlivec má na jedné nebo více pozicích chromozómu. Mnoho fenotypů je určneno několika geny a vlivem prostředí. Přesto,shodnost jedné nebo více známých allel ještě nezaručuje rozpoznání fenotypu.
pH: pH měříme aktivitu iontů (H+) v roztoku a tedy,jeho zásaditost nebo kyselost. Mnoho rostlin požaduje jistou hodnotu pH v substrátu aby správně rostly. Pro cannabis je pH ideální mezi 6.2-6.8. Nejlépe se měří pomocí specielních měřičů(roztoky , elektrody).
EC: Electrical conductivity (EC-elektrická vodivost) měříme schopnost materiálu vodit elektrický proud. Minerální soli rozpuštěné v substrátu tuto vlastnost ovlivňují, proto jím můžeme měřit obsah solí v substrátu či roztoku.
SOG: Sea of Green; pěstitelská metoda, při které maximalizujete výnos. více na grower.cz.
SCROG: další ze zajímavých pěstitelských metod, kdy proplétáte výhonky mřížkami a maximalizujete tak využití prostoru. více na grower.cz.
LST: Metoda, při které jednotlivé výhonky rostlin táhnete dolů, místo abyste je zaštipovali.

www.mandalaseeds.com

Old Post 22-01-2007 v 16:43 PM
MandalaMike je offline   Profil uživatele MandalaMike   Find more posts by MandalaMike   Foto galerie člena MandalaMike   Click here to Send MandalaMike a Private Message   Add MandalaMike to your buddy list     Navštiv homepage uživatele MandalaMike! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tekknou
Stálý Člen

Karma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% PěstitelskáKarma uživatele tekknou - 90% Pěstitelská

Registrován: Jun 2005
Příspěvků: 552  

Příspěvek č. 2

zdravim mel bych otazecku,objedenal jsem si taky neco od mandaly a prisel mi od nich mail:
Order Confirmation
If you have any questions please do not hesitate to contact our sales team.

27 Feb 07 - 15:45
Shop Name : http://www.shop.mandalaseeds.com/
Order Number : 080580640097
Payment : Waiting for Authorization
Shipping Method : Air Mail

Overview
Purchase Price: €40.00
Shipping : €3.00
Total: €43.00

Payment Details
Payment Method : Bank transfer

na kterej jsem v zapeti odeslal 45 euro na cislo objednavky ktere je uvedeno v emailu..je uz to asi tak 5 dni a zadnej jinej email o stavu objednavky jsem nedostal..jak dlouho prumerne trva vyrizeni objednavky do CR..??
diky za odpoved

Old Post 04-03-2007 v 12:15 PM
tekknou je offline   Profil uživatele tekknou   Find more posts by tekknou   Foto galerie člena tekknou   Click here to Send tekknou a Private Message   Add tekknou to your buddy list     Navštiv homepage uživatele tekknou! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
darkous
Stálý Člen

Karma uživatele darkous - 54% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 60  

Příspěvek č. 3

rekl bych ze to bude trvat tak 2-3 tydny.

1st 250w hashberry+mandala#1 by dark

Old Post 06-10-2007 v 11:44 AM
darkous je offline   Profil uživatele darkous   Find more posts by darkous   Foto galerie člena darkous   Click here to Send darkous a Private Message   Add darkous to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gregys
Stálý Člen

Karma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% PěstitelskáKarma uživatele gregys - 90% Pěstitelská

Registrován: Aug 2007
Příspěvků: 117  

Příspěvek č. 4

Zdravim.Nikde jsem nenašel zmínku o obsahu THC u rostlim Mandali,tak bych prosil jestl to někdo ví napište.Dík.ja mám Mandalu od Bushdoctora doručení 4 dny.

img

Old Post 22-10-2007 v 09:31 AM
gregys je offline   Profil uživatele gregys   Find more posts by gregys   Foto galerie člena gregys   Click here to Send gregys a Private Message   Add gregys to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Smah
Stálý Člen

Karma uživatele Smah - 73% PěstitelskáKarma uživatele Smah - 73% PěstitelskáKarma uživatele Smah - 73% Pěstitelská

Registrován: Jun 2007
Příspěvků: 351  

Příspěvek č. 5

mám dotaz jestly rázy u kterých je napsáno že pomáhají proti stresu jestly se jedná o dlouhodobé nebo krátkodobé použití děkuji...

Old Post 30-10-2007 v 17:45 PM
Smah je offline   Profil uživatele Smah   Find more posts by Smah   Foto galerie člena Smah   Click here to Send Smah a Private Message   Add Smah to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pukanec
Stálý Člen

Karma uživatele pukanec - 30% Pěstitelská

Registrován: Nov 2004
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 6

viet e mi niekto poradit ako sa da zaplatit objednavka semien je to lepsie cez bankovni prevod alebo hotovost.....ak bankovni prevod kolko ssi stahuje banka ak hotovost tak kolko posta dakujem chcel by som si objednat speed quen tak mi prosim vas poradte potrebujem to sune

Old Post 14-05-2008 v 16:51 PM
pukanec je offline   Profil uživatele pukanec   Find more posts by pukanec   Foto galerie člena pukanec   Click here to Send pukanec a Private Message   Add pukanec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
S.O.L.
Stálý Člen

Karma uživatele S.O.L. - 89% PěstitelskáKarma uživatele S.O.L. - 89% Pěstitelská

Registrován: May 2008
Příspěvků: 80  

Příspěvek č. 7

Co vim,tak po mně chtěli za uskutečnění toho převodu něco kolem dvou stovek,což je docela hnus.....zvlášť když si necháváš posílat nějaký levnější semena. Za to když to pošleš v obálce,tak tě to vyjde na nějakých 50kč....po odeslání máš semena za 2 tejdny doma

Old Post 31-05-2008 v 15:34 PM
S.O.L. je offline   Profil uživatele S.O.L.   Find more posts by S.O.L.   Foto galerie člena S.O.L.   Click here to Send S.O.L. a Private Message   Add S.O.L. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wasco123
Stálý Člen

Karma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% PěstitelskáKarma uživatele wasco123 - 90% Pěstitelská

Registrován: Jul 2007
Příspěvků: 323  

Příspěvek č. 8

Neviem ci som si spravne prelozil text na stranke Mandaly, ale pochopil som urcite to, ze najblizsie bude otvoreny shop az 1. januara 2009. Momentalne sa z ich web stranky neda nic objednat.

400W

Old Post 01-06-2008 v 19:07 PM
wasco123 je offline   Profil uživatele wasco123   Find more posts by wasco123   Foto galerie člena wasco123   Click here to Send wasco123 a Private Message   Add wasco123 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host


Registrován: N/A
Příspěvků: Žádné 

Příspěvek č. 9

citace:
Původní příspěvek od Smah
mám dotaz jestly rázy u kterých je napsáno že pomáhají proti stresu jestly se jedná o dlouhodobé nebo krátkodobé použití děkuji...


řekl bych že záleží víc na set a settingu

mno dlouhodobě vzato - co je pro tebe dlouhodobý? je rozdíl když hulíš 2x týdně po dobu roku a když hulíš každej den celej rok
druhá možnost bych řekl že i stresu může napomáhat svym způsobem (když jsi zkouřenej tak nejsi tak streslej, ale když nejsi zkouřenej tak stresový situace bez odměny brčka to je jako bony bez klajda... takže )

Old Post 01-06-2008 v 20:25 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pukanec
Stálý Člen

Karma uživatele pukanec - 30% Pěstitelská

Registrován: Nov 2004
Příspěvků: 62  

Příspěvek č. 10

mam otazku preco tam nie su ceny semien a preco tam neni ani nakupny kosik ako si ich mam objednat

Old Post 10-07-2008 v 11:03 AM
pukanec je offline   Profil uživatele pukanec   Find more posts by pukanec   Foto galerie člena pukanec   Click here to Send pukanec a Private Message   Add pukanec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:58 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9150300 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív