Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
skrinka – pôvodne chladnička, využiteľné rozmery 53 x 47 x75 (š x h x v)
lampa – nlite SHPS 250W
ventilácia – príťah a súčasne ofuk rastlín: 2 x 12cm PC fan, cirkulácia 1 x 8 cm PC fan. Odťah zo skrine: 2 x 12cm PC fan. Odťah od lampy: MEZAXIAL 3141 napojený na aluflex, ktorý vedie priamo k výbojke.
teplota & vlhkosť – keďže sa nám vonku v tom čase pekne oteplilo v boxíku sa teplota pohybovala medzi 22 – 29°C. Vlhkosť sa zo začiatku držala pri 60-70% no neskôr sa mi ju podarilo znížiť na pekných cca 30%.
substrát & kvetináče - substrát bol čistý kokos z lisovaných kociek od BioNovy. Ten bol už pri rozpúšťaní, zaliatý roztokom s pH 6 a malou dávkou hnojív.
16 kusov kvetináčov bolo s rozmerom 11x11 cm a 4 kusy 10x10 TEKU. Na dno kvetináčov som dal vrstvu netkanej bielej textílie, nech kokos nevypadáva. Všetky kvetináče som umiestnil do spoločného "podtácku", ktorý som urobil z hrubej fólie. Čiže nakoniec z toho vzniklo niečo ako "ručne zalievaný drip" .
hnojivá - Základ tvorili B´cuzz A+B. Ďalej Top Max od BioBizz. Enzymes+ a Final Solution od Advanced Hydroponics Of Holland. PK 13/14 od Bionovy. Na úpravu pH kyselinu dusičnú, kyselinu fosforečnú a hydroxid draselný.
osadenstvo – klony sú z "matiek", ktoré som si nachystal, aby bolo z čoho narezať klony na OUTdoor. Konkrétnejšie sa jedná o modely Black Jack, Cream Caramel, S.A.D. od Female Seeds a Speed Queen od Mandaly.
report - Niekoľko osôb by rado videlo jeden z mojích posledných growov, ktorý som im spomínal, avšak fotky som tu nedával. A tak sa posnažím napraviť to ...
Už dávno som si chcel odskúšať pestovanie v kokose a taktiež som bol zvedavý, čo môžem očakávať od rastliniek, ktoré pôjdu von. Najrýchlejší spôsob ako to zistiť, bol zrejme sog s ktorým som už čo to zažil ( niektorý vedia, že? ) a tak som sa do toho pustil. Narezal som klony (presný počet, koľko čoho bolo si už nepamätám ) a po zakorenení mohli putovať do kvetináčov. Dal som im asi 3-4 dni 18/6, zastrihol všetky tie väčšie, ale ako som neskôr zistil oba tieto ťahy boli zbytočné. Po pár dňoch to hneď dva rezy vzdali . A o nejaký čas neskôr, ďalšie dva sa nedokázali presadiť v tej džungli . Tieto prvé fotky pochádzajú z 8. dňa na režime 12/12 a ako je možné vidieť práve začínajú kvitnúť ...
Pokračovanie reportu z tohto počínania bude onedlho. Uvidíme, ako budem na tom s časom ...
Vžžžžžm ... No a ďalší update mám až z 40. dňa kvetu a to iba pár chabých záberov. No i napriek tomu je tu krásne vidieť, že zástrih + tých pár dní na 18/6 bola úplná zbytočnosť, priam hlúposť . Neostávalo mi nič iné, len odstrániť slabé vetvičky a prestrihnúť spodky.
Kokos mi učaroval. Chce to vychytať si určité veci (ec a ph zálievky hlavne) a potom to už ide samo . Šikovná vec ...
Jupiééé ... Posádka sa dožila tuším 56. dňa 12/12. Absolvovala 7 denný flushing a následne 2 dni v tme a mohlo sa začať so zberom kvetov/plodov .
Nakoniec sa ukázalo, že mi tam ostal len jeden kúsok Black Jacka, no bol to pekný fešák z ktorého po usušení ostalo 12g chutného materiálu .
Ako je vidieť na fotkách, zalievanie odspodu spôsobilo, že sa na povrchu kokosu začali usádzať minerály/zvyšky hnojív. No koreňový systém myslím, že bol vcelku OK. Mám taký pocit, že to robilo hlavne PK 13/14 od BioNovy + B´cuzz A zložka. Minule sa mi podaril objav, že keď sa zmiešajú tieto dva hnojivá zmes sa doslova zdrcne a vznikne s nej akási kaša. Neviem, či to B´cuzz robí aj s inou značkou PK no to si budem môcť onedlho overiť ...
Dík za K-čka a iné prejavy sympatie, či výkriky do tmy. Aj ja Vás mám rád ...
A keďže sa mi práve vybila baterka vo foťáku, pokračovanie až zajtra, prípadne v najbližších dňoch ...
Ďalšie na rade boli 3 kúsky Cream Caramel. Po usušení z nich bolo cca 15g čo je nič moc, no myslím, že tá lahodná chuť mi to vynahradila. Tak ako i za rastu, tak i po usušení si zachovali tú nádhernú vôňu. Taktiež je to jemné a príjemné relaxačné pohuleníčko. A i napriek nízkemu výnosu som si tento model vcelku obľúbil ...
Pokračujem 4 kúskami S.A.D. ktoré dali myslím pekných 40g. Čiže 10g na kus čo mi príde vcelku dosť a mám taký pocit, že tento phenotyp patrí medzi tie naj výnosnejšie spomedzi S.A.D.. Mrzí ma len jedna vec a to tá, že tento phenotyp nemá tú zaujímavú arómu a chuť, ako niektoré iné phenotypy. Gandžopdáne výsledok mi chutí ...
Hehe, normálne som zabudol na to, že ja som tento report neukončil. Jediné, čo mu azda chýba je len to, ako dopadol posledný model ktorý hral početnú prevahu v tomto počínanní. Dokopy ich ostalo tuším 8 kusov a dokopy z nich bolo cca 57g, ak ma pamäť neklame .
Celkovo myslím, že tak na tak malý priestor, bol ten výsledok úplne v poriadku ...
Na záver, ešte raz vďaka všetkým, čo ocenili moje počínanie. Či už karmou, alebo iným spôsobom, vždy ma to potešilo. Azda jediná vec, čo ma trošku odrádza k ďalšiemu uploadovaniu sú zmeny (veľkosť obrázkov atď.), ktoré týmto serverom otriasli. Som rád, keď môžem uploadnúť kvalitnú fotku, nech sa aj s ostatnými môžem podeliť o moju radosť, no znížením kvality to moc nejde.
Verím, že sa carlosovi jeho plány s upgradovaním serveru podaria a opäť bude možné podeliť sa o fotky vo vyššej kvalite. Držím palce ...
Cus chci taky rozjed 250w ... a to co tady mas hozene to je vsechno co z pod toho bylo ? takze udelat kolem 100g by nemel byt nejaky extra problem ne ?