Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
EDIT: No, takže teda na autobatérie zabudneme. Myslíte, že na čisto lampové rastliny pod max. 150W žiarovkou a často zastrihávané bude stačiť 85x65x100cm??? Teda rastliny by mali tak do 75-80 cm... Bolo by z toho niečo? Teda či sa to oplatí
Díky, ale zohnal som lepšiu skriňu (je hneď vedľa tej väčšej ) s rozmermi 65x85x35 (VxŠxH). Zmestí sa mi tam 10 kvetináčov, čiže 10 rastlín by sa tam nejako pomestili... Chcem to robiť na spôsob aký mal Mara69 pri 9W lampičke, ale ja použijem takú 70tku... Nechcem nič extra, len skúsenosti (ako aj Mara povedal). Problém tam je, že to má dvoje dvierka na otváranie, tkaže medzi nimi je malá škára, cez ktorú vidno dnu a nie je to zatesnené, takže vzduch bude unikať atď... Neviete mi poradiť, ako mám spraviť tú škáru?
Díky, ale zohnal som lepšiu skriňu (je hneď vedľa tej väčšej ) s rozmermi 65x85x35 (VxŠxH). Zmestí sa mi tam 10 kvetináčov, čiže 10 rastlín by sa tam nejako pomestili... Chcem to robiť na spôsob aký mal Mara69 pri 9W lampičke, ale ja použijem takú 70tku... Nechcem nič extra, len skúsenosti (ako aj Mara povedal).
EDIT: Problém tam je, že to má dvoje dvierka na otváranie, tkaže medzi nimi je malá škára, cez ktorú vidno dnu a nie je to zatesnené, takže vzduch bude unikať atď... Neviete mi poradiť, ako mám spraviť tú škáru?
EDIT2: Takto vyzerá tá skriňa... Proste neviem, ako tú škáru mám zatesniť, aby som mohol začať pestiť Neviete poradiť?
Čus Dreaďo:
Já myslím, že na 10 kytiček to je fakt docela malej prostor i slabý světlo... Pokud teda chceš, aby to za něco stálo
Radši zvol větší květináče, aby kytky měli víc místa pro kořeny a tím pádem se tolik neošidíš o konečný výsledek
A v týhle skříňce chceš mít toho 70W sodíka nebo nějakou tu 150W???
Já bych ty stěny zevnitř natřel bílím primalexem nebo bych tam šoupnul tu diamantovou folii, aby se ti světýlko pěkně odráželo
No a s tím zatěsněním to zase takovej velkej problém nebude, ne? Myslím, že by postačilo zevnitř na jednu stranu těch dvířek přidělat kousek nějaký desky a víc bych se s tím nesral...
A což takhle tam udělat nějakej výfuk a odfuk, hm? Už si přemýšlel, kde to bude???
Jasné, to bude vzadu za skriňou, je tam dosť priestoru na to.
70tka by mi mala stačiť... Najrpv vytriedim samce od samíc a vyhodím ich a potom tie samičky dám do väčších kvetináčov tak, aby sa tam všetky spratali a v čo najväčších kvetináčoch...
S pestovaním chcem začať už koncom tohto týždňa, teda zohnať všetky potrebné veci do nedele a v nedeľu to poskladať
To Dreďák:
Na 70W sodík bude těch 5 rostlinek tak akorát...
Čeče asi bude lepší, když už teď tam dáš ty větší květináče a seženeš si třeba tady na G. nějaký kvalitní řezivo
Protože ze semínek je to mnohem víc práce (tím pádem i času) a z těch řízků to bude prostě tutovka...
No, ja som zvyknutý pracovať len so semiačkami... S tými odrezkami ani neviem zaobchádzať, aj keď to je jednoduché Proste keď sa to nechcem naučiť, tak sa to nenaučím... Ale raz vyskúšam, keď sa osamostatním a budem mať vlastný bejvák
Ten 70W sodík sa kde dá najlepšie (okrem internetu) zohnať?
EDIT: No ale radšej by som teda bral nejakú normálnu 70W žiarovku, nechcem nič extra na začiatok Chcem len vyskúšať, či sa mi bude dariť lepšie ako v oute
Dreado nechces 70tku sodik?tak si kup ziarivky-neonky.....ale v ziadnom pripade neskusaj ziarovky...preco?lebo ti pod tym pi.a narastie....a dokonca ani to nie
No, bol som si vybrať lampu... Našiel som jednu 150W... Tak nejako vyzerá... Je to 150W, čerevené svetlo.. Svetlo moc nerozptyľuje, ale tak na tú skrinku to bude akurát si myslím... Ešte si zoženemiem Mylar alebo nejakú fóliu čo dobre odráža svetlo a bude to. Časový spínač mám, už stačí len dozadu namontovať diery na ventilátor s odťahom a príťahom a neskôr dám na ten odťahový aj pacháč... Zatiaľ všetko. V nedeľu to mienim rozbehnúť...
Původní příspěvek od Dreaďo No, bol som si vybrať lampu... Našiel som jednu 150W... Tak nejako vyzerá... Je to 150W, čerevené svetlo.. Svetlo moc nerozptyľuje, ale tak na tú skrinku to bude akurát si myslím... Ešte si zoženemiem Mylar alebo nejakú fóliu čo dobre odráža svetlo a bude to. Časový spínač mám, už stačí len dozadu namontovať diery na ventilátor s odťahom a príťahom a neskôr dám na ten odťahový aj pacháč... Zatiaľ všetko. V nedeľu to mienim rozbehnúť...
možná by bylo lepší najít na půdě v krabici žárovičky na stromeček a vyšroubovat zelený a žlutý a místo nich prdnout modrý a červený, co si půjčíš od sousedů
omg
Být za debila je opravdu náročné, konkurence je vysoká.
Ale ja som čítal na viacerých stránkach (aj tu), že červené spektrum žiarovky je dobré... Tak neviem prečo by som mal dávať viacej žiaroviek, keď môžem mať rovno túto?
Viem, viem Už som si pozrel Hneď som zmenil názor Jo, mimochodom, dneska som bol pozrieť môj outík a zostala mi len 1 rastlina Prečo som taký zábudlivý Ale vyzerá zdravo Pekne som ju zalial No a jedna otázočka... Dal som vyklíčiť semená nonamu a dal som ich na navlhčený tampňonik na odlíčovanie a neprikryl som ho druhým tampónikom (takto som to spravil aj minule a vyklíčilo mi z 24 8), no a mal som ich tam asi 6 dní a nič. Teraz som ich prikryl aj druhou vrstvou tampóniku (tiež navlhčeného) a dal som ich na parapetu do takej krabičky a sú tam druhý deň a stále nič... Neviete prečo mi nechce ani jedno puknúť?