Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych se zeptat vás odborníků. Rád bych se zeptal, jestli vadí, že jsem si shoval semínka z prázdnin roku
2000, tedy asi 3 čtvrtě roku, jestli půjdou teď ještě vyklíčit. Předem dík Odpovězte mi co nejdřív, protože bych to rád už naklíčil. Koci
Čauky, zrovna jsem pátrala po tomhle tématu a našla jsem jenom tohle, já bych ještě chtěla vědět něco o podmínkách uskladnění protože teď sice pěstuju z řízků, ale chci si nějaký to semíko objednat a protože pěstuju v menším (3-5 miláčků) a semíka posílaj jenom v trošku větším balení tak by mě zajímalo: a) Podmínky uskladnění (teplota, světlo(nebo spíš jeho absence), a vlhkost (aby mi ty dětičky nevyschly ale ani nevyklíčily)) b) degradace semínek (jestli nějaká nastává) a k tomu nějakej příklad, třeba: "po roce uskladnění tak a tak, mi z deseti semínek vzešlo 8". Předem dík. P.S. Možná jsem trošku náročná, ale fakt mě to pěstování zatim baví tak se na mě nezlobte.
a) semínka vydrží mnoho let bez vážné degradace klíčivosti
b) nejlepší způsob uskladnění je v mrazáku
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Podle mych zkusenosti ti seminko vzklici, pokud pred tim dobre proschlo a oak bylo hozeno do vhodneho prostredi. Jeho klicivost linearne klesa se starim. Mam zkusenost, ze mi vzklici az 80% seminek, ktera uz mam tretim rokem. Starsi jsem nezkousel...
Tak schválně. Dneska jsem vyhrabal semínka: ročník 2000 a ročník 1998. To 98 je nějaké zlato, ale bohužel jsem z něho vybral veškerá větší semínka a zbylo jen pár malých. Hodil jsem je mezi ubrousky a uvidíme, jaké bude score. Takže brzy uvedu.
To že je tento dchret 5 let starý neznamená, že toto téma není stále aktualní. Je třeba to zkusit ... čekám, napíšu výsledek experimentu. Btw. už jsem sadil 3 roky stará semínka a vpoho.. teď chci zkusit starší.
Takže jsem zjistil, že semínka po 7mi letech neklíčí, po 5ti taky ne. Alespoň mi nevyklíčila, spíš zasmrděla a nic. Skladoval jsem je za normálních podmínek. Když byla ta semínka 3 roky stará, tak ještě klíčila (tak 30%).
V mrazáku je dobré skladovat usušené palice, aby THC nevyčpělo, ale semínka bych tam asi nedával. Ta lednice pro ně bude rozumnější. Každopádně, pokud neřešíte nějaké extrémy (2-4 roky sklad), tak bych žádné speciální metody neřešil. Pro srovnání - ve třetím oddíle byla semínka z loňské sklizně a pohoda - 95%.