Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
trošku jsem polevil s návštěvama tady, ale mám další téma k diskuzi. Před časem jsem založil thread ohledně Hnojení outdooru značkově ano/ne.zde.
I když to byla polemika a někdo mohl namítat, že už se to probíralo a že bych mohl srovnávat v galerkách atd. nakonec vznik fajn thread, kde si nováček udělá i dle karmy a galerek názor, pže uvidí co jakej člen o této problematice tvrdí a jaký má úspěchy. Zboří se tak dogma, který mu vtlouká do hlavy soused, ať už je pro nebo proti značkovým hnojkám venku.
Teď bych obdobně rád probral právě polohu kytek. Jde mi přesněji o to, že jsem se přestěhoval a po x letech, co jsem měl kytky na jižním svahu, kde do nich pralo slunko furt budu sázet do zahrady, kde je přísun slunce jen dopoledne.
Z počátku jsem z toho byl na nervy, ale když jsem se nad tím zamyslel a uvědomil si, že vídám slušný kytky, který rostou mezi šípkama a v lese, tak bych rád otevřel polemiku o tom, jestli obecný pravidlo, že ganja potřebuje spoustu slunka nesnese menší upřesnění.
Samozřejmě v té zahradě, kde na to nepraží přímý slunko se pořád dostane dost nepřímýho slunečního záření, nebudou ve tmě.
Ještě dodám, že já právě nejsem uplně přesvědčenej o tom, že přímý slunce celej den musí být zákonitě to NEJ NEJ. Zkušenosti mám díky stejnejm řízkům a různým výsledkům, pže šli k více lidem.
Ptám se teda, jaký jsou vaše zkušenosti s polohou kytky. Řešil někdo něco podobnýho? Je lepší vystavit kytky slunci a odepřít jim denní péči a závlahu?
Hallo HerrFlick , no z vlastni zkusenosti muzu rict ze jsem mel taky kytky na ktery svitilo primo jenom rano (cca. od 7,8 do nejakych 12,1) loni a predloni na balkone u babicky (sidiste, 2. patro) a vyrostli pekne (imho kdybych nebyl debil a nesazel to do dvoulitrovych kvetinacu, nebyl to noname suvex a kdybych se o to vic staral tak verim ze to vyjde hoodne pekne, slunko, neslunko).
Edit : foto pokus 2006 na onom balkone, tak dvoulitrovej nizkej kvetinac a 4 kytky, nikdy nestrihany,nehnojeny , proste toy Ale fungovalo to ok
Kdysi (asi 4 roky zpatky) jsem mel kytky v prirode (pole 1 v moji letosni galerii- osvedsilo se) a tam taky svitilo jenom rano, tak od 8,9 do 3 a trosku i vecer, ale zadna slava. Kytky meli kolem 2 metru (takovy kostatovejsi) ,moji chybou byly silene naprcany + byly problemy s plisni, presto jsem mel radost ze neco mam (prvni sklizen kolem 300g).
Takze moje resume je ze to s tim primym sluncem nebude tak horky.
Urcite ovlivnuje kvalitu, kvantitu i tvrdost palic, ovlivnuje i vznik plisni, nicmene i bez nej to jde.
Nejdřív hledej, pak se ptej ! Outdoor 2008 - 23 kytek, 7 poli + test hnojiv AH vs. BioBizz Outdoor 2012 - maká se na tom
Staci, ale ci vic tim lip . Protoze si treba uvedomit ze na podzim je toho slunce jeste min a proto treba vybirat misto tak aby v leto svitilo cely den a pak na podzim tam bude ovela vice svetla ako na miste, ne kterem svitilo pocas leta mene slnce. To se nejvic odzrkadli v konecnom dusledku na kvalite, chuti i kvantite. Ked je miesto poriadne da sa vypestovat takovy outdoor , ze malo kto by to rozoznal od indooru. Najlepsie mista su kroviska na jiznich svazich.
čím víc světla, tím líp, to je jasný. Ale možná jěště důležitější je porádně to zalévat a tak vůbec aby měly fšechno co maj rády. Dobře zalévaná kytka na balkoně, kam nejde slunce celý den (a v pořádném květináči) je na tom určitě líp než vyprahlá fešanda na jižním svahu, zalitá jednou týdně, zvlášt třeba v horkým a suchým létě...
Původní příspěvek od Pixy čím víc světla, tím líp, to je jasný. Ale možná jěště důležitější je porádně to zalévat a tak vůbec aby měly fšechno co maj rády. Dobře zalévaná kytka na balkoně, kam nejde slunce celý den (a v pořádném květináči) je na tom určitě líp než vyprahlá fešanda na jižním svahu, zalitá jednou týdně, zvlášt třeba v horkým a suchým létě...
Si si tim jisty? Nesiris bludy? Ja moji i vtom nejjvetsim horku zalivam tak jednou za 10 dni. je to na jiznih svahu, a zatim sem nezbadal zadny problem. ...tam jde hlavne o to jak dobry mas misto, vis
Taky si myslim, že horko, slunko není až tak důležity, na růst určitě ne, určitě to roste líp ve vlhku jak na vyprahlym místě, zvlášť kdyš zaliješ jednou za 10 dní, pokud tam nemáš spodní vodu, tak to moc neroste a svítit na to může od rána do večera, vyděl jsem 3 metrovy nádherny kytky kam šlo slunko možná 3 hodiny denně, ale rostly, protože měly spodní vodu (u potoka), samozřejmě na dozrání je lepší sucho a slunko, ve vlhku a stínu hrozí plísně...
Původní příspěvek od groover Taky si myslim, že horko, slunko není až tak důležity, na růst určitě ne, určitě to roste líp ve vlhku jak na vyprahlym místě, zvlášť kdyš zaliješ jednou za 10 dní, pokud tam nemáš spodní vodu, tak to moc neroste a svítit na to může od rána do večera, vyděl jsem 3 metrovy nádherny kytky kam šlo slunko možná 3 hodiny denně, ale rostly, protože měly spodní vodu (u potoka), samozřejmě na dozrání je lepší sucho a slunko, ve vlhku a stínu hrozí plísně...
Jak vyzerali ti 3 metrovy kytky, byli to stromy ci kostata? Ak mas dobry flek tak ti vyrostu stromy i kdyz je budes zalivat raz za 10 -14 dni. A spodni vodu by sem na fleku nechtel mit, kuli hniti korenu a hlavne kuli podzimu. A ty 3 hodkyslnka...to museli byt sisky jako hrom, veliky a zmastujici.
No viděl jsem už lepší šišky, to beze sporu, ale zato jich zas bylo dost, a bylo to fakt dobry hulo, typ to měl na břehu potoka, taková písčitá půda + naplaveniny a sám sem se divil, že mu to tak narostlo, divil jsem se i, že mu nehnijou kořeny, ale asi to dělá ta prokysličená tekoucí voda, která vlastně furt odtýká, takže tam nestojí, taky mezi těma kaminkama a pískem sou určitě vzduchovy mezery, takže ty kořeny dýchaj, no prostě týpek tam zasadil pak 2 x zahnojil na květ, ale jinak tam nepáchl, to se s mým slunným suchým jižním flekem nedá srovnat, tam musím každej druhej, třetí den zalít, když neprší, jinak to neroste, třeba minulej rok sem byl 14 dní pryč, tady ani nekáplo a kytky se nehly, zkrátka a dobře, chtěl sem říct, že všeho moc škodí, a sucho na růst je fakt nahovono, záleží ale určitě na oblasti, třeba já to mám na nejsušším místě v republice, kde fakt spadne minimum srážek a vzduch za posledních 14 dní měl 10 až 15 procent relativní vlhkosti, ktomu tak + 2 až 3 stupně tepla nad republikovej průměr, kluci z vysočiny si řeknou super, ale vono to fakt dobry není. Kytky rostou dobře tak do 27 C a nad 50 proc. vlhkost.
Chtěl jsem jen zkrátka zasáhnout do debaty tím, že slunce a teplo není zas taková nutnost, jak si mnozí myslí, dělá se z toho trochu modla. Samozřejmě na květ je to pak zase dobry a můžu říct, že u nás není problém dokvést jakejkoliv indoor a plísní je fakt minimum. Holt všecko má svoje...takže tak.
Ja mam v Cz taky na najsuhsim miste v cz, ak sem byl spravne informovam a rustlo to poradne, ato jsem tam chodil tak raz za 10-14 dni..a to nejem na tomhle fleku a nejem tenhle rok, ale kdyz tomas dobry flek je len a len vyhodou ...proc kytkam tak vyhovuje pod lampou, kde maji svelo non stop?
A neverim tomu ze tam kde je jen 3-6 hodin slne, nemuze , byt takova kvalita, kvantita, chut jako kdyz je tam slnce cely den...Samozrejme kdyz se dobre postarasa udelas kytke poradnu jamu a das poradnu zeminu..tak neni nic lepsie.
Je dobre ze ses pripojil k diskuzi i ked mas mylny nazor stim slncem...cim vic tim lip...ved si zober ze casto byva pod mrakem, prsi a to najme v obdobi rustu, a nehovorim co uz na podzim. Takze mi stoho tak ci tak vyplyva ze slnce treba co nejvic. A myslim si ze to ti potvrdi kazdej jeden grower...aspon dufam
Ale jo, jasně, že slunka co nejvíc, ale musíš zalívat, pořád se bavíme dokola o tom stejným, tak bych to rád už rozsekl: Varianta A:slunko 18 hodin na vyprahlém jižním nebo jihozápadním slunném svahu bez vody je na hovno, protože ti to uschne nebo zakrní, to už je fakt lepší Varianta B:3 hodiny slunka se spodní vodou, to je má x-letá zkušenost, nic víc nic míň, samozřejmě záleží jak moc máš čas tam chodit zalívat, čím míň času máš, tím víc vítězí varinta B. Jaman !