Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
zdravím
na mých rostlinách se vyskytl deficit BORu. kyselinu boritou se mi nepodařilo sehnat avšak BORAX se mi sehnat podařilo...mno ale mám problém s aplikací. chtěl bych postřikem aby byly změny rychlejší
na greenhome sem našel:
"V živném roztoku by se měla koncentrace bóru pohybovat kolem 0,3 mg/l (0,3 ppm)"
to bych nějak odměřil...jenže...sou to krystalky který se jen částečně rozpustí ve vodě ale většina zůstává na dně - atkže ani povaření roztoku neni teoreticky k ničemu...
kyselina boritá má při pokojové teplotě ještě nižší rozpustnost, než borax
narozdíl od známejch kyselin je to pevná látka
jinak v deseti decích vody se rozpustí při pokojový teplotě skoro 6 g boraxu a to už by mohlo bejt pro kytky až až
jestli tys tam toho boraxu nesypal moc
EDIT: tak sem ted mel cas to spocitat a vychazi mi, ze kdybych mel dodrzet tu predepsanou koncentraci BORU 0,3 mg/l, tak na jeden litr vody přijde 0,003 g BORAXU(borax neni jenom bor, tak sem to prepocital)
ale zahrádkáři možná dávaj víc, protože ve formě boraxu může bejt bor mene vyuzitelnej, takze je ho do vody potreba vic
no ale s rozpustností si evidentně nemusíš dělat srarost
Bad boys, bad boys,
Whatcha gonna do,
Whatcha gonna do when they come for you?
Jde o to, bereme-li za kyselinu boritou HBO2, nebo trihydrogenboritou H3BO3. Ta první se dá sehnat, jako borová voda na oči, ta druhá v jakékoliv prodejně s laboratorními potřebami. Na borax (Na3B4O7) bych se vyprdl, protože obsahuje moc sodíku. H3BO3 rozpustíš ve vodě nad 70 stupňů. Jo a postupoval bych, jako při okyselování vody, jenže se změnou k.boritou. Raději víckrát málo, než to jednou přehnat.