Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » Fermentace
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
petrus
Stálý Člen

Karma uživatele petrus - 37% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 49 

Dotaz Příspěvek č. 1

Co je to fermentace?

Old Post 17-03-2001 v 07:29 AM
petrus je offline   Profil uživatele petrus   Find more posts by petrus   Foto galerie člena petrus   Click here to Send petrus a Private Message   Add petrus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
carlos
at the edge of the future


Registrován: 54278
Příspěvků: 2351 

Team Member: ADMIN

Příspěvek č. 2

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=329

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 17-03-2001 v 13:32 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
HoMerS
Nový Člen

Karma uživatele HoMerS - 44% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 10 

Příspěvek č. 3

Ahoj,petrusi!
Fermentace,podle mých informací,je proces,kdy za určitých podmínek (teplota,vlhkost) necháš materiál lidově řečeno zahnít.
Hodně se to používá při výrobě čajů-při vyšší teplotě a vlhkosti fermentuješ listy čaje a výsledek - výraznější chuť a aroma.
Někde jsem četl o fermentaci Cannabis, ale jestli to má nějaký výraznější efekt, to nevím

HoMerS

Old Post 27-03-2001 v 21:22 PM
HoMerS je offline   Profil uživatele HoMerS   Find more posts by HoMerS   Foto galerie člena HoMerS   Click here to Send HoMerS a Private Message   Add HoMerS to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
voy
Nový Člen

Karma uživatele voy - 0% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 28 

2 HoMerS Příspěvek č. 4

Jen abych upresnil co se tyka toho caje :-) tak podle mych informaci se fermentace caje pouziva napr. pro vyrobu cerneho caje - plne fermentovaneho a polofermentovanych druhu - oolongu. Zeleny caj je cisty nefermentovany. Cely postup upravy je ale samozrejme o neco slozitejsi...
Sorry za OT :-) nekamenujte me :-)

[Edited by voy on 25-08-2001 at 01:48 PM]

Old Post 25-08-2001 v 12:43 PM
voy je offline   Profil uživatele voy   Find more posts by voy   Foto galerie člena voy   Click here to Send voy a Private Message   Add voy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JAyEFF
Stálý Člen

Karma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% PěstitelskáKarma uživatele JAyEFF - 82% Pěstitelská

Registrován: Sep 2001
Příspěvků: 67  

Chemie Fermentace Příspěvek č. 5

jako fermentace je v tomto pripade bran proces, kdy se kytka po sklizni snazi ziskat energii jinym zpusobem nez kdyz rostla. Takze v ni dochazi k enzymatickemu stepeni ryznych polysacharidu na jednodussi cukry, ktere se dale snazi rozlozit na energii+co2+vodu (proste je prodycha = opak fotosyntezy). To ma samozrejme za nasledek i zmenu chuti vychoziho materialu. Dalsi vec je jeste soucasny svetelny rozklad chlorofylu ktery se taktez projevi v chuti huleni a soucasne v barve, hulco by melo zezloutnout.
SOUHRN: k tomu vsemu je potreba v rostline voda a svetlo a optimalni teplotu pro praci enzymu, takze posklizni dat kyti (lepsi jsou uz orezany palice=lip se snima pracuje) na svetly misto (ne na primy slunce) a zaridit aby bylo teplucko (25-30 C) a zaridit aby vysychaly pomalejc nez by normalne vysychaly: tj. obcas je na den dva dat do sklenice nebo papirovýho pytliku a hlidat aby nezacaly plesnivet)
jinak problem je daleko zapeklitejsi ale takhle to myslym staci
PS takhle se skoli i tabak

huleni zdar, a nedelelte z tech chudaku kyticek superchovny dojny kravy

Old Post 18-09-2001 v 21:44 PM
JAyEFF je offline   Profil uživatele JAyEFF   Find more posts by JAyEFF   Foto galerie člena JAyEFF   Click here to Send JAyEFF a Private Message   Add JAyEFF to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majklovec
Stálý Člen

Karma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% PěstitelskáKarma uživatele majklovec - 68% Pěstitelská

Registrován: May 2001
Příspěvků: 264 

Příspěvek č. 6

Sakra chlape, co prispevek od tebe, to perla, vitam na Groweru a diky moc. K4U

.: kalkulačka spotřeby :. .:kalkulačka výkonu :. .: Maroc # Afghan :.
............: šlukovka ze žárovky :...........

Old Post 19-09-2001 v 08:42 AM
majklovec je offline   Profil uživatele majklovec   Find more posts by majklovec   Foto galerie člena majklovec   Click here to Send majklovec a Private Message   Add majklovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mave
Nový Člen

Karma uživatele Mave - 44% Pěstitelská

Registrován: Oct 2001
Příspěvků: 13 

Nápad Postup fermentace (osobni zkusenost) Příspěvek č. 7

http://grower.cz/forum/showthre...95&pagenumber=2

Old Post 15-10-2001 v 14:40 PM
Mave je offline   Profil uživatele Mave   Find more posts by Mave   Foto galerie člena Mave   Click here to Send Mave a Private Message   Add Mave to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:12 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
09-03-2006 - vliv fermentace na high - 10 odpovědí

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1810680 seconds with 26 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív