Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Zákon a Právo » V Zlíně použijí napalm na kytky?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
Autor
Téma 
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 1438  

Příspěvek č. 1

15.4. 2002 0:02:00 - Úředníci budou hledat ilegální plantáže konopí či máku
Zlínští budou hledat drogy letadlem


Z l í n - Úředníci zlínského krajského úřadu si chtějí dvakrát do roka zahrát na agenty protidrogové centrály. Nasednou do pronajatého letadla a vznesou se nad region, aby viděli, zda se v lánech kukuřice neskrývá ilegální plantáž konopí či máku. Z nezralých makoviček výrobci narkotik získávají surové opium, konopí zase slouží kuřákům marihuany. Jiné krajské úřady o podobném kroku rozhodně neuvažují. Unisono tvrdí, že by tak jen vyhazovaly peníze oknem.

Zlínští na leteckou kontrolu vyčlenili padesát tisíc korun. "V našem dvoumiliardovém rozpočtu to není rozhodující částka," říká zlínský radní Vojtěch Jurčík. A jak hodnotí aktivitu zlínského úřadu odborníci, detektivové Národní protidrogové centrály? "Na to můžu říct snad jedině: Bez komentáře," výmluvně odpověděl šéf centrály Jiří Komorous.

"Zákon nám ukládá, abychom sledovali a evidovali plochy, na nichž se mák a konopí pěstují," odůvodňuje radní Vojtěch Jurčík, proč bude zlínský úřad platit za průzkumné lety. Jenže jeho výklad není zcela přesný. Krajský úřad má sice povinnost do konce května sepsat pole, na nichž hospodáři kontrolovaně pěstují konopí či mák setý, avšak už nemusí nutně pátrat, zda rostliny někde raší i "načerno".

"Není to povinné a tak létání organizovat nebudeme. Na stole máme mnohem naléhavější problémy, do nichž musíme peníze investovat," konstatuje radní libereckého kraje Radim Zika, jenž má životní prostředí na starosti.

"Vzhledem k tomu, že případné černé pěstitele nemůžeme ani sankcionovat, nemá to pro nás význam," poznamenává mluvčí olomouckého krajského úřadu Tomáš Kocych.

Nad nápadem nevěřícně kroutí hlavou i policisté. "Jde jednoznačně o neefektivní způsob boje s drogami, třebaže bych to vzhledem ke svému povolání měl hodnotit jako pozitivní aktivitu. Podobné akce se mohou vyplatit jen ve velkých produkčních zemích, nikoliv u nás," říká kriminalista, jenž se drogovou problematikou léta zabývá a který nechce zveřejnit své jméno.

Zlínští jsou přesto přesvědčeni, že letecké kontroly mají své opodstatnění. "Samozřejmě si nedělám iluze, že najdeme plantáže jako v Kolumbii. Nicméně nejde jen o konopí, musíme ze zákona sledovat i lesní porosty a jejich zdravotní stav," podotýká radní Jurčík.

Jak dodává, lety nebude obtížné zařídit, neboť poblíž Zlína leží několik vhodných letišť, kde lze letadlo pronajmout. O nejvhodnějším termínu akce se podle něj budou úředníci radit s odborníky - jelikož poletí jen dvakrát, mohlo by se stát, že konopí mezitím pěstitel zaseje sklidí.

Letecky hledají lány konopí, máku a dalších rostlin, ze kterých se vyrábí droy jen v Jižní Americe a v asijských zemích bývalého Sovětského svazu. Tam ovšem za průzkumným letounem ihned startuje stroj, který úrodu sežehne napalmem.


MF DNES , Radek Kedroň

Old Post 15-04-2002 v 17:23 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
papaja
Stálý Člen

Karma uživatele papaja - 89% Pěstitelská

Registrován: Jul 2001
Příspěvků: 1438  

Příspěvek č. 2

Naštelovat panzerfausty...Pamatuje si někdo na slavnou minihru Ganjafarmer?

Old Post 15-04-2002 v 17:26 PM
papaja je offline   Profil uživatele papaja   Find more posts by papaja   Foto galerie člena papaja   Click here to Send papaja a Private Message   Add papaja to your buddy list     Navštiv homepage uživatele papaja! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Al-Ban
Stálý Člen

Karma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% PěstitelskáKarma uživatele Al-Ban - 46% Pěstitelská

Registrován: Jan 2002
Příspěvků: 579  

Příspěvek č. 3

Tak tohle už tady taky je, papajo http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=3366 a je tam i odkaz na stránku, kde jim k tomu můžeš něco říct.

Old Post 15-04-2002 v 17:32 PM
Al-Ban je offline   Profil uživatele Al-Ban   Find more posts by Al-Ban   Foto galerie člena Al-Ban   Click here to Send Al-Ban a Private Message   Add Al-Ban to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dude
Shpongler

Karma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% PěstitelskáKarma uživatele Dude - 50% Pěstitelská

Registrován: Feb 2001
Příspěvků: 2582  

que??? Příspěvek č. 4

Doufejme, že to nebude tak horký, třeba ve Státech používaj vrtulníky s termovizí, který snímaj, když od někud moc tepla - co kdyby to byli sodíky... Fašismus.

Ještě mi to připomělo, jak v 70. nebo 80. letech (fakt nevim) práškovali amíci kytky v Mexiku(!) paraquatem (?), takovou toxickou sračkou, která měla likvidovat konopí - bohužel spoustu kuřáků tim zlikvidovali (JED) - vše jménu společnosti

OBČANÉ VŠECH ZEMÍ, UVOLNĚTE SE!!!

Marijuana nezabíjí Marijuana není přestupní drogou * Úspěšnost represe
Grow #2 * Grow #3 - Everybody can grow * MUSHROOM GROW

OUTSIDER BY CHOICE

Old Post 16-04-2002 v 18:09 PM
Dude je offline   Profil uživatele Dude   Find more posts by Dude   Foto galerie člena Dude   Click here to Send Dude a Private Message   Add Dude to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 12:31 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.1292630 seconds with 25 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív